Varför kan jag bara inte släppa det?

Angelica åkte hem tidigt imorse efter att ha spenderat en vecka hemma. Tråkigt att hon åker tillbaka till Luleå och inte kommer hem igen förren i juni igen, tycker jag då haha. Men det är kul att hon har varit här. Vi firade min födelsedag i onsdags, åt på Pinchos och bowlade. Självklart vann jag på bowlingen, över pappa dessutom! Jag blir en sådan jäkla tävlingsmänniska när det kommer till sånt hehe.

Har idag släppt ut hästar och mockat, sedan bara degat inne trots det fina vädret. Har spenderat den senaste timmen till att läsa igenom min blogg och kolla på flertalet tävlingsfilmer på Curre och mig. Innerst inne så är jag nog ganska ledsen över att jag (enligt mig själv) har tappat allt på tävingsfronten. Vi var i en så himla bra form och sedan bara reserade allt, ungefär som att marken bara försvinner under ens fötter. Jag ville heller aldrig flytta från Bollnäs egentligen, utan det bara blev så för att det inte fanns någon annan lösning än att flytta hem för en tid.

Jag tog inte bara examen och lämnade skolan och mina klasskamrater, utan jag lämnade hela det team som jag hade byggt upp under två års tid. För att lyckas inom ridsporten så krävs det ett utarbetetat system och team runt omkring sig för att träningen ska flyta på. Dessutom ska detta matcha sitt jobb/liv utöver den tid jag lägger på Curre. Idag ligger hela det system jag byggt upp i kras och jag har flera bitar att få iordning på innan vi har byggt upp det igen.

Det känns verkligen som att jag tjatar om det, men jag saknar verkligen min tid i Hälsingland. Jag vet inte om det är staden i sig jag saknar, utan kanske vad min tid där gjorde med mig. Kan jag bygga upp allt igen och känna samma känsla igen? Har jag såhär i efterhand förskönat allt, var det verkligen så bar som jag minns det? Det fanns dalar då och saker som inte var bra, utan som faktiskt är bättre nu.

Min största nackdel är att jag tänker, ältar och har så fruktansvärt svårt att släppa saker. Att säga hejdå och börja på någonting helt nytt. Jag är till viss del lost i mig sjäv tror jag. Jag vill ha ett fungerade liv igen, där jag är genuint lycklig och har en stimulerande vardag. Men som sagt, min svaghet är att släppa och gå vidare. Ruska av mig, minnas med glädje och gå vidare. Allt blir bra och jag tror på att allt sker av en anledning, det var meningen att det skulle bli såhär och det kommer bli så otroligt bra i slutändan.


Ibland går det inte som man tänkt sig

Fyra dagars ledigt och jag tänkte yes, nu ska Curre och jag komma igång på riktigt! Sedan lägga om vår planering under veckorna så att jag hinner komma ut med honom varje dag när det är ljust. Motiverad så rider jag ut honom för ett galoppass efter grusvägarna i fredags. Ska göra ett avbrott till skritt och jag tror att han snubblar till, blir för en sekund rädd att nu har han vrickat till sig. Ska precis vända hemåt och vad ligger så fint där i gruset, jo Curres högra framsko... Han måste helt enkelt ha snubblat till och trampat sig på skon, för att sedan ha ryckt till där i galoppen.

Det tråkiga är att han blev nyskodd onsdags och har inte haft en tappsko på tre år vad jag kan minnas. När Nicke skodde honom i Bollnäs så varmskoddes han, vilket gjorde att skorna satt som gjutna. Dom fick knappt av dem på kliniken när han skulle röntgas, trots att han hade gått över tiden! Krister som skor Curre nu varmskor dock inte, men är också jätteduktig och skorna glappar aldrig ens i slutet av skoperioden. Så det var nog bara otur i fredags tror jag. Dock är det påsk och vi kan inte få på skon förren tidigast på onsdag tyvärr... Curre har ju ringskor och skoningen är jätteviktig, så att slå på den själv eller att rida utan är inte ett alternativ. Dessutom blir han ömfotad  utan skon.

Supertrist när det känns som att vi aldrig kommer igång pga olika anledningar, men nu är åtminstone vintern slut och det går att börja träna på ett vettigt sätt. Sedan ska vi stå uppstallade nästa vinter! Det kan alltså bara bli bättre nu och det är jag glad för. Eller visst kan det väl dyka upp saker i vägen, men nu ser i alla fall jag bara framåt!
 

Detta blir en bra vecka

Denna vecka kommer att bli riktigt bra! Vädret var ju kanonfint i slutet av förra veckan, medan det nu har slagit om till nollgradigt och slasksnö. Dock ser det ut som att det ska bli finare framåt veckan, för att sedan bli plusgrader igen. Är SÅ trött på vinter, det har milt sagt varit den värsta vintern på länge för min del. Usch! Men nu ser jag fram emot ljusa tider. Har räknat ner dagarna tills våren och denna tid.

Denna vecka så händer det faktiskt lite roliga saker:

Tisdag
Angelica kommer ner från Luleå och är här hela veckan. Blir skoj! Jag får dessutom en stallskötare utöver mamma hehe.

Onsdag
Firar min födelsedag i efterskott genom att äta på Pinchos och bowla på kvällen efter mitt jobb. Lite ångest över att Curre måste vila då han gjorde det i helgen pga äckelsnön. Men han ska skos av Krister på morgonen iaf och eftersom Angelica är hemma och ledig så kan hon ta ut hästarna efter det. I vanliga fall blir dem tyvärr inne hela dagen då ingen kan ta ut dem. Inte för att Curre bryr sig jättemycket om det dock, hehe. Han älskar sin box.

Fredag
Långfredag och LEDIG! Dock älskar jag mitt jobb, så spelar inte så stor roll egentligen. Men eftersom syster min är här så är det kul att hitta på något och umgås. Något kul klämmer vi nog in här beroende på vad som är öppet.

Söndag
Vi ställer om till SOMMARTID, vilket betyder att jag hinner rida innan det är kolmörkt om kvällarna!  

Blir ingen tävling till helgen, utan jag sparar på det. Dels pga smittorisken i Högbo och sen kommer jag inte kunna hoppträna heller. Tror tyvärr att vi inte kommer att komma igång med hoppträningen på riktigt förren jag har flyttat Curre, vilket jag planerar att göra framåt maj om jag hittar någon bra stallplats. Men mer om det sen.

Vårt lilla, men mysiga stall. Tre boxar och sadelkammare. Synd att det ligger in the middle of nowhere (Kungsberg)

Avslutar en riktigt bra vecka

Denna vecka har verkligen varit bra på många sätt! Solen har tittat fram och termometern har visat på flera plusgrader, helt underbart. Jag har dom senaste dagarna arbetat Curre på ridbanan som äntligen har smält fram och börjar bli fin att rida på. Lite snö/is kvar, men nu kan jag äntligen börja rida ordentliga ridpass. Vi går mot ljusa tider och ställer snart om klockan till sommartid, vilket betyder att jag om inte allt för lång tid kan rida när det är ljust ute. Tills dess har jag ridbanan med belysning, känns GREAT.

Nästa vecka är det tävling i Högbo, jag trodde den var inställd pga deras kvarkaepedemi men tydligen inte. Har därför inte anmält, men kanske gör det under veckan. Ska se om jag kanske kan åka och hoppa för Leif på onsdag, annars är det ingen mening med att åka och tävla. Högbo hade ingen efteranmälningsavgift såg jag, så jag anmäler när/om jag tycker vi känns redo. Blir det riktigt bra underlag på ridbanan här hemma så kanske vi tom kan ta ut hinder (Angelica är ju hemma hehe). 

Annars så har jag fått riktigt bra besked under veckan, ryser när jag tänker tillbaka på det. Tänk att hårt jobb, engagemang och målmedvetenhet har tagit mig dit jag är idag. Nyper mig i armen, jag trodde aldrig detta för ett år sedan faktiskt. Är stolt över mig själv, för det är just tack vare MIG jag har uppnått ett av mina stora mål under 2016. Nu är det bara att beta av listan för mina resterande mål! 

Denna gamla klassiker Take On Me av det norska bandet A Ha, fast remixad av Kygo har spelats flera gånger om dagen senaste veckan. Jag är inte så mycket för House musik, men gillar Kygos remixer!

Photoshoot Cuwento

Om man bara kan ta tråkiga bilder i stallet? Njae, det gäller bara att leka lite med vinklarna och hitta intressanta detaljer. Personligen älskar jag såna här typer av bilder, där man jobbar med kort skärpedjup och sedan förstärker känslan genom att bearbeta bilderna i Photoshop.


Webb-Tv från Ginatricot Grand Prix i Borås

Sitter för tillfället och tittar på webbtv från Ginatricot Grand Prix, nästa start börjar 15:30 tror jag. Man blir verkligen inspirerad av att titta på duktiga ryttare och se bra ridning! Blir så taggad på att komma igång själv. Efter att webbsändningarna är klara så ska jag ge mig ut med Curre. Han gick ett inte jättebra trimmpass på ridbanan i förrgår och galoppjobbades igår, så jag har träningsvärk i benen haha. Så jag gissar att han också har det, snacka om att vi är otränade. Vi har en liten svacka i ridningen och han jättetung och jobbig att rida, så mitt jobb är att försöka lirka oss ur detta på bästa sätt. Idag blir det nog lite lugnare ridning men på kimblewickbettet, som han inte bara kan lägga all tyngd på.

Idag har det varit 8 plusgrader, vilket är såå skönt! Vill bara att all snö ska tina bort så att jag kan börja rida ordentliga pass på ridbanan igen, utan att halka omkull. Jag hoppas att vi kan lägga om vårt träningssystem snart, det blev ju helt ur balans sedan jag flyttade ifrån Bollnäs och jag inte hade råd att stalla upp honom på en anläggning igen efter att jag slutat plugga. Vå får helt enkelt se vad som händer och sker, ödet bestämmer.

Det jag känner just nu är att jag vill bli inspirerad igen, ha en inspirerande vardag där jag varje dag känner mig motiverad. Idag är det inte så, vilket inte är konstigt alls. Jag har varit lite ur balans och har ingen riktig ordning. Sådär är det ibland. Jag har i alla fall planerat in lite roliga saker när Angelica kommer hem till påsk! Det blir kul.

Tog några bilder i stallet på Curre, med systemkameran. Det var inte igår! Fler bilder kommer.

130 cm Dalahoppet 2015

Jag förde över några videoklipp från pappas mobil till min dator och där i bland 130 rundan i Falun föra året. Jag blir både glad och ledsen när jag ser det, han var verkligen jättefin där! Känns som att det är en bit tillbaka dit, men bara vi får stukturera upp vårt träningsupplägg så ska det gå bra.

Det här är en av våra bästa rundor i 130, dock inte resultatmässigt på pappret då Curre gjorde ett helt onödigt stopp på hinder nummer tre. Från utgången där han bara fick för sig något, gjorde exakt samma sak nästa dag på samma hinder! I övrigt hade vi bara ett nedslag. Jag klippte bort stoppet, då jag vill kunna titta på dena runda och få en boost. Dit ska vi igen!

Det är kul att jämföra denna runda med den i söndags, för han gör sig så mycket bättre på dessa höjder. Han har ingen spektakulär teknik, men han har ett bra språng och tryck från marken. Han är lätt och säker att hoppa större hinder på, kolla bara oxern efter trippelbarren. Då lägger han in en extra växel och reder ut mitt misstag!


Grattis Curre på födelsedagen

Är inne på dag tre på min huvudvärk, uäk på den. Det brukar vara så, får jag väl en sån här "migrän" aktig huvudvärk så håller den i sig och man vill tillslut bara plocka av huvudet från kroppen... Det trycker liksom på den högra sidan av huvudet och ger inte med sig först efter några dagar. Har jag tur är det bättre imorgon.

Gick pga mitt huvud bara en promenad med Curre idag. Är inte det typiskt hästtjejer, trots att man har migrän och helst skulle av allt bara vill lägga sig i sängen med täcket över huvudet så har man den där pliktkänslan. Förutom att djuren måste matas och skötas oavsett, så ligger det i bakhuvudet "Han vilade igår och MÅSTE röra på sig idag". Väldigt viktigt, så därför klär man på sig reflexer och säpar sig ut i mörkret kl 08:30 när det inte är en käft ute. Curre brukar vilja stanna ibland och bara se sig omkring när vi är ute och går, så jag brukar låta honom göra det. Tänkte på det idag, hur himla tyst det är på kvällarna. Inte ett enda ljud. 

Idag är det den 8e mars, vilket betyder att det är kvinnodagen och jag går in på mitt 25e levnadsår imorgon. Halvägs till 50. Jag har passerat även åldersgränsen för "ungdom" hos X-trafik. Nästa lite viktiga födelsedag är 30, hjälp? Vad hände?  Fast värre är det nog att tänka att min "lillkusin" blir myndig nästa år, då känner man sig gammal på riktigt. Fast jag gillar nog ändå att bli 25, jag har nog ingen åldersnoja egentligen. Man blir klokare med åren, får bättre självkänsla, levnardsstandard (om man sköter sig) osv. Jag tycker mer om att bli äldre och skulle aldrig vilja bli tonåring igen.

Nu precis innan jag skulle avsluta detta inlägg, så kommer jag ju på att mina fina vita enligt sitt pass (som jag inte fått tillbaka från ridsportförbundet än..) fyller år idag! 14 år blir han min krake. Jag tycker det är ganska roligt och har tyckte det ända sen den där dagen när jag slog upp hans pass för första gången, att han är född dagen innan mig. Han är one of a kind sorten av häst <3

Curre 2011, nio år gammal

Min rutin för lädervård

Jag vet att jag har skrivit ett liknande inlägg sedan förut, men jag kommer inte ihåg när jag publicerade det. Men jag kan hur som helst skriva en uppdaterad variant, hur jag gör nu.

LÄDERUTRUSTNINGEN

Först och främst så putsar jag av allt läder med en vanlig glycerinetvål från Stubben. Tar lite vatten på svampen och arbetar fram ett lödder, viktgt att inte ha för mycket vatten då det torkar ut lädret. Gnuggar bort all smuts från lädret och sedan får skummet sitta kvar en liten stund, för att vattnet ska öppna porerna i lädret och oljan från tvålen ska suga in. Torkar sedan av lädret ordentligt med en torr trasa, så all smuts försvinner.

Därefter så använder jag ett lädebalsam från Veredus, den här är väldigt dryg och håller hur länge som helst ungefär. Tar lite på en svamp och arbetar in i lädret, sedan får det sitta kvar och suga in i lädret tills dagen därpå. Lädret får gärna vara lite fuktigt sedan rengöringen med tvålen, då suger fettet bättre in i lädret. 

Horsemans One Step brukar jag använda de dagar när sakerna inte är speciellt lortiga och bara ska putsas av lite snabbt, t ex. inför en träning. Då tar jag lite på en svamp och bara drar av allt, sköljer ur svampen när den är lortig. Kan också använad detta efter fettet om jag snabbt vill ha en lite finare yta på lädret. Horsemans One Step är inte så bra på att rengöra på djupet, men gör lädret mjuk och smidigt.

 

RIDSTÖVLARNA

Till mina läderstövlar så tar jag en svamp med vatten och liite sadeltvål för att rengöra, viktigt att inte ta för mycket glycerinetvål då de inte är bra för stövlarna. Därefter så tar jag ett ofärgat skoputs från Ariat eller ett vanligt svart skoputs och smörjer in. När det har torkat till så putsar jag upp med med en skoborste, stövlarna blir kalasfina och som nya efter detta!

 

Måste investera i en ny ridhjälm

Jag vet inte om jag skrev det tidigare, men i höstas så åke jag av Curre här hemma och slog i huvudet ganska så ordentligt. Det svartnade för ögonen och jag blev som förlamad i några sekunder, fruktansvärt obehagligt när kroppen inte kan röra sig trots att hjärnan ber om det. Vi åkte in till sjukhuset och allt var ok, jag fick bara lite huvudvärk några dagar. Men min fina och älskade GPA Speed Air hjälm knastrar efter det där, pus att skärmen åkte av. Så den ska nu kastas och jag är på jakt efter en ny tävlingshjälm.

Så länge har jag Angelicas Charles Owen Ayr 8 hjälm, vilket fungerar bra. Men vill såklart ha en egen, lite finare hjälm till tävling. Har funderat på en Samshield, dock i standardutförande eftersom jag bara tycker det är onödigt att pimpa upp den och betala 9 lax för att sen ramla av och kassera den. Så någon av de billigare alternativen blir det, men frågan är om jag vill ha matt eller Classic modellen? Skiljer ca 1 800 kr till den som är klädd, den matta går på 3 000 vilket jag tycker är hel ok.

Ska nog ta en sväng inåt stan framöver och testa dem iaf, jag kanske inte gillar någon av dem alls när de väl kommer på huvudet! Vi får se, väldigt snygga är dem iaf. Kör vidare på marinblått, som jag har kört sedan min allra första tävlingsstart 2002. Varför bryta ett vinnande koncept menar jag.

Här kan ni designa er egen Samshield hjlälm, en jättekul sida där man kan välja färger och tillbehör. Resultatet ser du direkt! 

Film från tävlingsrundan idag

Här kommer då alltså filmen från idag! Vi har alltså hoppat "bana" en gång sedan i oktober innan detta. Jag satte distanserna och han skötte sig fint tycker jag. Dock hoppar han inte särskilt flashigt på dessa höjder hehe.


Tävlingen idag

Då var tävlingspremiären för året gjord! Var alltså iväg till Gävle ryttarsällskap och red en 110 cm med Curre. Med tanke på förutsättningarna så är jag jättenöjd med dagen. Framridningen var på utebanan i snöslask och framhoppningen på en 20x20 m yta där man edast fick rida fram i en avarvet. Är ganska glad att jag inte hoppade 120 eller 130 med den framridningen faktiskt. 

Curre kändes bra idag och hoppade fint. Jag var mest orolig över om jag skulle sätat distanserna i och med att jag knappt hoppat bana sedan i oktober. Detta blev lite så en träningrunda för oss, komma igång igen inför säsongen. Vi var felfria i grunden, men petade tyvärr ner B oxern ut ur kombenationen i omhoppningen. Tråkigt då vi annars hade varit placerade. Jag gasade sträckan innan och kom lite snabbt in, men det är sådant som händer.

Så jag är nöjd med både hans och min prestatoin idag! Nästa tävling blir nog om dryga 6 veckor, också på GRS. Dock är det Horse Festival som gäller då och framhoppningen är då på utebanan. Tänkte mig att vi kliver upp på 120 tills dess, vilket vi ska vara i form för. Synd att det inte fanns någon bra tävling att åka på mellan dessa tävlingar, inom rimligt avstånd. Vill inte åka på någon lokal borta i Dalarna direkt. Men vi får väl träna istället. 


Tävling imorgon

Curre gick ett lite lättare pass idag, i snöslasket. Positivt dock att det tyder på att våren är på väg! Curre blir lite tungriden när underlaget blir sugande, men han kändes bättre i slutet av passet. Skrittade ut en vända först och joggade sedan runt några varv på ridbanan. Gah, längtar tills den är snöfri!

Har annars putsat all utrustning inför imorgon, samt hjälpt pappa att föra över filmer till min dator då hans telefon har börjat klaga på lagringsutrymmet. Ska bli jättekul att tävla, men har inga förhoppningar alls då vi knappt hoppat bana på 8 månader. Kan jag ens rida på rätt antal språng? Målet blir att bara ha kul, göra en bra runda utifrån våra förutsättningar. Bara att dra på sig tävlingskläderna känns kul!

Curre sover JÄMT, när du öppnar stalldörren så åker huvudet upp vilket betyder att han legat ner med halsen utsträckt haha. Här snackar vi avslappnadHäst & Ryttare får tummen upp

Alla vi som är medlem (har licens?) i Svenska Ridsportförbundet får hem tidningen Häst & Ryttare i brevlådan. Tidigare så har tidningen varit lite plastig, inte så trevlig och mer som ett reklamblad. Men den nyaste tidningen som kom nu, första nummret för året så blev jag positivt överraskad! Lite halvmatt framsida (vi i reklamvärlden skulle nog kalla det pappret för typ 200g silk haha) och det mattare, typ tidningspappret i själva tidningen gjorde också hela intrycket lite lyxigare än tididigare.

Jag märkte också att dom har gjort om logotypen och hela formspråket genom tidningen. Känns lite snyggare, roligare och faktiskt exklusivare för att vara en gratistidning. Lite magasinkänsla över den faktsikt. Nu är jag som jobbar inom branschen kanske lite nördig som kollar in sånt här, blir lätt så när man 40 timmar i veckan rör sig i en miljö och andast design, formgivning, marknasföring och IT... Men det måste väl vara fler som lagt märkte till det? Haha

Häst & Ryttares uppdatering av tidningen får iaf tummen upp av mig!

 

Curre och jag laddar inför söndag

Åh, jag vill bara att mars ska ta slut någon gång! Är inte det här en jättetråkig årstid? Man går bara och väntar på att det ska bli vår någon gång. Tänkt att få dra på sig conversen och skinnjackan till jobbet... Packa undan dom stickade tröjorna och säga att vi ses igen till hösten. Jo, det längtar jag till just nu. April känns som en bra månad, då kan jag börja träna Curre normalt igen efter vintern. Förhoppningsvis vet jag mer hur min framtid och detta år kommer att se ut. Jag vill bara så gärna att något ska hända, denna vinter har verkligen varit segjobbad känner jag. Är så peppad på riktig vår nu!

På söndag är det tävling för Curre och min i Gävle, hoppar bara 110cm. Känns lite sådär då jag inte kan träna honom fullt ut. Idag trimmade jag tex lite på ridbanan, men gav mig efter 20 min kanske då jag fick ont i magen pga underlaget. Curre blir alltid lite försiktigare när det är tösnö ute, tror han är rädd att snön packar sig i hovarna och att han ska halka. Ska aldrig ha en sån här vinter med häst igen, usch. Har inte kunnat träna alls och han är inet alls där han sk aträningsmässigt. Så på söndag tar jag bara som en kul grej, inga höga krav.

På tisdag nästa vecka så fyller jag 25. Känns lite bra ändå, att fylla sådär halvjämt. Fast att fylla år nu för tiden känns inte så speciellt, mer än att man äter tårta och fikar med vänner/bekanta/familj. Ska klippa mig samma dag också vilket ska bli himla skönt, har dragit ut på det flera månader. Har dock varit duktig på att sköta mitt hår dom senaste åren nu, med inpackning, bättre schampo/balsam och inte tvätta det för ofta. Märks verkligen skillnad! Skulle vilja testa färga/slinga, har en bild i huvudet hur jag skulle vilja ha det. Just nu är det heeelt ofärgat hehe.

Har jag annars gjort något kul? I tisdags så var vi på After Work i Gävle med jobbet, på Pinchos. Har länge velat äta där, så det var kul! Väldigt smart idé med att beställa allt via telefonen sen är det perfekt med smårätter till mig som är så velig hehe. En väldigt kul kväll iaf, jag har fina medarbetare jag.

Den 22 mars kommer Angelica ner från Luleå, weei! Vi ska nog hitt på något skoj då. Blir några extra dagar ledigt för mig då också iom påsken, blir trevligt det.


RSS 2.0