Ridhus med Curre


Idag har Curre och jag varit iväg till ridhus! Pappa var supersnäll och körde med sin bil, sen fick jag hjälp i ridhuset och plocka fram lite hindermaterial. Han är snäll han.

Curre kändes faktiskt förvånansvärt fin, väldigt taggad dock. Sådär att det kryper i skinnet på honom och laddar för att något ska hända. Lite bus och bock blev med, annars höll han sig faktiskt på mattan! Jag värmde bara upp idag på ett fyrkantspår, jobbade med rakriktningen och känna av yttersidan. Gick även in på större volter och flyttade lite för skänkeln. I galoppen körde vi på med rakriktningen och sedan lite förvänd galopp.

När vi ändå var i ridhus så plockade vi också fram två kubhinder som jag ställde efter varandra så att det blev en studs. La två bommar framför och bakom, så att det blev ett språng över bommmen och sedan studsen direkt. Hoppade några gånger på den lägre höjde och avslutade sedan med den högsta höjde på kubhindret. Curre var fin här, laddade dock på och busade runt. 

Det vi behöver jobba på är att få upp konditionen igen och sedan måste speciellt vänstersidan ridas igenom, men det är sådant som kommer med tiden. I hoppningen så sitter allt, det är bara att tuta och köra. Jag har inte ridit över en bom på tre månader, ändå sitter distanser precis som vanligt. Det är markjobbet det handlar om, samt att man vet hur man ska rida en anridning. Titta på hindet i god tid, galoppera genom svängen och spänn bågen lite lätt! Då går det prima.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0