Mina bett till Curre

Jag brukar variera mellan tre olika bett på Curre och den gemensamma nämnaren bland dessa är att alla är raka. Jag är så himla glad att jag provade att rida på rakt bett, vilket jag aldrig ens funderat på att testa då jag alltid trott att hästarna blir stumma på oledade bett. Curre är fantastiskt stadig och lugn på oledade bett.
 
Rakt tränsbett -  Till vardags så rider jag med ett helt vanligt rakt järnbett med lösa ringar, på detta sätter jag ett par Acavallo bettskivor i gel. Då ligger bettet stadigt och fint i munnen. Curre går fantastiskt bra på detta bett, tar ett fint stöd och känns tillfreds.Kimblewickbett -
Detta har jag när vi är ute och galopperar, eller vid uteritt som variation. Han fungerar väldigt bra på detta, även om det är för skarp att hoppa på. Han blir lite extra uppmärksam på detta, vilket gör att jag ibland tar till det om han har en period där han känns "stretig". Även om det blir lite fejk, så blir han lite mer uppmärksam och lättare att få mellan hjälperna på detta,
  
2,5 ring från Trust - Jag provade ju att rida på ett pessoabett i våras, vilket fungerade jättebra. Men eftersom Curre går så bra på raka bett, så införskadde jag bettet ovan. Ett mjukt, rakt bett från Trust. Har inte ridit så mycket på det och inte hoppat än, så vi får se om detta blir nya bettet vid hoppning.

Bettplattor - På i stort sett alla bett (förutom kimblewickbettet) så använder jag mig av bettplattor. Antingen vanliga klassiska, eller dem från Acavallo i gel. Gillar dem eftersom att dom går in en bit och det inte finns någon riskt att hästarna blir nypta. Tycker att bettet ligger stadigt och fint i munnen med plattor.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0