Kanske träning nästa vecka

Idag gick jag en promenad med Curre efter passet i ridhuset igår, medan jag pratade med Angelica. Det är perfekt att ringa folk (annars lyssnar jag på musik) när man ska promenera tycker jag.

Eftersom Curre kändes så pass bra igår, så funderar jag på att åka till ridhuset till helgen igen och sedan höra om det finns plats att träna för Leif nästa vecka. I så fall ingen banhoppning och mycket/högt, men bara så att vi kommer igång någon gång. Vill helst att dessa vintermånader kan svisha förbi snart, så att det går att rida  på ridbanan utomhus. Men tills dess får vi kämpa på.

Till veckan fortsätter vi att trimma, jobba på konditionen och varvar med återhämtning. Blir kanoners det här.


Mina bett till Curre

Jag brukar variera mellan tre olika bett på Curre och den gemensamma nämnaren bland dessa är att alla är raka. Jag är så himla glad att jag provade att rida på rakt bett, vilket jag aldrig ens funderat på att testa då jag alltid trott att hästarna blir stumma på oledade bett. Curre är fantastiskt stadig och lugn på oledade bett.
 
Rakt tränsbett -  Till vardags så rider jag med ett helt vanligt rakt järnbett med lösa ringar, på detta sätter jag ett par Acavallo bettskivor i gel. Då ligger bettet stadigt och fint i munnen. Curre går fantastiskt bra på detta bett, tar ett fint stöd och känns tillfreds.Kimblewickbett -
Detta har jag när vi är ute och galopperar, eller vid uteritt som variation. Han fungerar väldigt bra på detta, även om det är för skarp att hoppa på. Han blir lite extra uppmärksam på detta, vilket gör att jag ibland tar till det om han har en period där han känns "stretig". Även om det blir lite fejk, så blir han lite mer uppmärksam och lättare att få mellan hjälperna på detta,
  
2,5 ring från Trust - Jag provade ju att rida på ett pessoabett i våras, vilket fungerade jättebra. Men eftersom Curre går så bra på raka bett, så införskadde jag bettet ovan. Ett mjukt, rakt bett från Trust. Har inte ridit så mycket på det och inte hoppat än, så vi får se om detta blir nya bettet vid hoppning.

Bettplattor - På i stort sett alla bett (förutom kimblewickbettet) så använder jag mig av bettplattor. Antingen vanliga klassiska, eller dem från Acavallo i gel. Gillar dem eftersom att dom går in en bit och det inte finns någon riskt att hästarna blir nypta. Tycker att bettet ligger stadigt och fint i munnen med plattor.
 

Ridhus med Curre


Idag har Curre och jag varit iväg till ridhus! Pappa var supersnäll och körde med sin bil, sen fick jag hjälp i ridhuset och plocka fram lite hindermaterial. Han är snäll han.

Curre kändes faktiskt förvånansvärt fin, väldigt taggad dock. Sådär att det kryper i skinnet på honom och laddar för att något ska hända. Lite bus och bock blev med, annars höll han sig faktiskt på mattan! Jag värmde bara upp idag på ett fyrkantspår, jobbade med rakriktningen och känna av yttersidan. Gick även in på större volter och flyttade lite för skänkeln. I galoppen körde vi på med rakriktningen och sedan lite förvänd galopp.

När vi ändå var i ridhus så plockade vi också fram två kubhinder som jag ställde efter varandra så att det blev en studs. La två bommar framför och bakom, så att det blev ett språng över bommmen och sedan studsen direkt. Hoppade några gånger på den lägre höjde och avslutade sedan med den högsta höjde på kubhindret. Curre var fin här, laddade dock på och busade runt. 

Det vi behöver jobba på är att få upp konditionen igen och sedan måste speciellt vänstersidan ridas igenom, men det är sådant som kommer med tiden. I hoppningen så sitter allt, det är bara att tuta och köra. Jag har inte ridit över en bom på tre månader, ändå sitter distanser precis som vanligt. Det är markjobbet det handlar om, samt att man vet hur man ska rida en anridning. Titta på hindet i god tid, galoppera genom svängen och spänn bågen lite lätt! Då går det prima.

Jag är idag en ny person

Jag satt och läste inlägg på min blogg från 2012 och 2013, tiden innan och precis när flyttat till Bollnäs. Det slår mig nu att herregud vad jag har utvecklats som person! Min blogg är som en dagbok och går man tillbaka i arkivet så finns det så himla mycket som jag har skrivit under mina snart 7 år med denna blogg.

Jag är verkligen inte samma person som innan min flytt för 2,5 år sedan kan jag nu konstatera. Jag tog då ett beslut om att förändra en hel del saker i mitt liv. Jag la dom stora drömmarna om ridsporten åt sidan, började att studera och framförallt så flyttade jag under två års tid härifrån. Jag fick andas och lära mig att klara mig själv, lösa saker på egen hand och framförallt lägga saker bakom mig. Se framåt.

Från att under hela min barndom/ungdom varit värsta hästnörden, så har jag nu utvecklat andra intressen. Hästarna och ridningen ligger mig varmast om hjärtat, men det är skönt att faktiskt ha annat också. Curre är otroligt viktig för mig och han är största anledningen att jag har en fot kvar fast det har varit tungt sista halvåret. Jag älskar den hästen, för den individen han är.

Min tid i Bollnäs fick mig att växa och bli stark, jag trivdes väldigt bra där vilket inte var något jag alls förväntade mig. Jag skulle ju bara plugga där i 1,5 år, men bodde kvar även under min praktik som jag hade i Gävle. Det knyter sig fortfarande i magen när jag tänker tillbaka på min tid där, för jag saknar det så mycket. När jag tänker tillbaka på min ungdom här hemma, högstadiet/gymnasiet så saknar jag inget alls. Är bara glad att det är överstökat, för mig var tonåren dom år som jag anser som värst i mitt liv.

Nu som äldre och lite visare (haha) så känner jag mig så mycket säkrare i mig själv. Visst, det är så många i min ålder som har hunnit så mycket längre än mig. Som har sambo, barn, köpt lgh/hus osv. Men och andra sidan så är jag stolt över mig själv att jag har gått min väg. Att jag har utbildat mig till något jag vill och trivs att jobba med, tagit allt i min takt och att jag framförallt äntligen mår bra över mig själv. Det är så otroligt viktigt!

 


Taggad till tusen


Är för tillfället riktigt taggad på ridningen, äntligen! Det är humana grader att vistas ute, utan att man håller på att frysa ihop. Sen är Curre en helt ny häst sedan jag klippte honom, han är superpigg och glad till skillnad från innan då han inte riktigt hade den där gnistan. Dessutom känns han fin och mjuknar mer för varje dag.

I helgen ska jag försöka att komma iväg till ridhus, eventuellt då rida över småhinder i kubhöjd. Vi bygger sedan på med konditionsträning i snön och inom någon vecka ska vi nog kunna ge oss iväg och hoppträna är min tanke. Ska checka av tävlingsterminen också. Vi har inte tävlat och knapp hoppat sedan i juli, så det blir mjukstart för oss innan vi är tillbaka på samma nivå igen.

Jobbet går också bra, har suttit i möte ang ett större projekt som jag har satt den grafiska formen för. Logga, design av hemsida och folder i dagsläget. Så himla kul när kunderna är nöjda, en riktig egoboost verkligen. Detta är mitt första egna större projekt, har annars gjort mycket annat material för större företag och satt formen för mindre företag. 

Något som också är kul i mitt jobb är att checka av trendanalyser, vad kommer här näst inom webben? Vi hade ett två-timmars möte ang detta i veckan, så intressant! 

Bild från Pinterest

Jag har en helt annan syn på design nu för tiden, det är SÅ mycket som spelar in när man tex gör design för webben. Tänk bara att typ alla sitter över mobiltelefoner nu? Där har vi den viktigaste layouten, datorn är inte längre nr. 1.


Nytt i hästgarderoben

Har tyvärr ingen stor budget till att uppgradera mig hästgarderob, jag menar det räcker gott och väl med skoningar, foder, strö, licenser, tilläggsregistreringar.... Ja, pengar försvinner det ändå på kraken. Men lite nytt har jag faktiskt införskaffat!

Horseware Amigo Stable Rug- stalltäcke med hals, 250g fyllning. Köpte detta när vi var på Horse Show. Köper inga andra täcken än Horseware, bäst passform och kvalité helt klart!!

Kingsland tävlingströja - Hade 300 kr i presentkort på Börjes sedan förra julen som jag var tvungen att spendera på mässan då jag aldrig besöker den butiken. Hittade i sista stund tävlingstoppen ovan, dock är min mer klarblå. I funktionsmaterial, så perfekt till sommaren.

Veredus Carbon Gel Vento - Curre har haft sina gamla Veredus carbon Gel sedan jan -08, fatta skydden är ÅTTA år gamla?? Köpte dem precis när dom kom ut på marknaden haha. Dom är lite slitna nu, men ändå helt ok även om jag länge tänkt köpa nya tävlingsskydd. Hittade iaf ett par knappt använda Carbon Gel Vento på Hästnet, i Luleå. Så Angelica köpte dem och tog ner dem hit i julas! Betalade 1000 kr istället för 1600, så jag är nöjd! Galet pris på skydd ändå, men här kan vi snacka kvalité. Ska bara ha tag i bakskydden nu också.

Veckans träningsschema

Jag tänker att om jag skriver upp ett shema här, så kanske det blir lättare att jag faktiskt följer det. Fokus just nu är på att Curre ska komma igång igen. Jag har då ett lite "varannan dag" tänk, att inte rida hårt två dagar i rad utan att han får återhämta sig efter varje lite hårdade pass. Han ska ridas lösgörande varje, för att komma igenom i kroppen och strecha ut sidorna. Ska också utnyttja snön för att träna kondition och styrka, dock inte så länge och mycket nu i börja. Sen ökar vi på!

Något sånt här hade jag tänkt mig.
Måndag: Vila (Klippning)
Tisdag: Skritt/joggingtur, alt prommenad beroende på hur sent jag kommer hem.
Onsdag: Trimma efter vägarna, övergångar och flytta för skänkeln.
Torsdag: Galoppera i snö, fokus på kondition och styrka.
Fredag: Skritt/joggingtur
Lördag: Åka till ridhus och trimma, kanske rida över någon bom. alt snögalopp.
Söndag: Skritt/jogging.


Snart är han en tävlingshäst igen!

Min tanke var att rida Curre en lugnare skritt/joggingrunda idag, då han har galopperat i snön i helgen plus att vi red på lite mera i fredags också. Men precis när jag skulle till att sätta på honom skydden, så bestämde jag mig för att klippa honom istället! Känner mig sjuukt elak som klipper bort hans välgrodda vintermundering, men vad fasen. Han har varit helklippt alla vintrar han har varit i sverige, varför skulle han inte kunna vara det nu?

Jag täckar honom med ett 550g stalltäcke med hals och slänger över ett 100g skaltäcke med hals när han går ut i hagen. Så fryser gör han nog inte, snarare att han kanske varit för varm när han haft pälsen haha. Så jag gick all in och klippte rubbet, förutom panna och öron som jag aldrig skulle få röra med maskinen. Han är såå fin nu alltså! Min tävlinshäst börja komma tillbaka. Ska skriva upp ett veckoschema för honom nu, så vi kommer igång ordentligt. Kanske åker en sväng till ridhus i helgen? Vi får se!

Är verkligen supertaggad på att komma tillbaka på riktigt nu alltså, både med Curre och livet i allmänhet. Jag jobbar med något som jag älskar att hålla på med, har trevliga arbetskamrater och jag utvecklas hela tiden inom mitt yrke. Det börjar orda upp sig med Curre, vi har köpt en transport som passar min bil och det är fint underlag ute att rida på. Har varit en helveteshöst/vinter innan vi övergick till det nya året. Är superpepp nu verkligen.

Skulle ta några bilder, men självklart dog min mobil... Det enda negativa med iPhone, batteriet är klappkast. Håller knappt en dag och tål inte kyla över huvud taget. Dock älskar jag mobilen i övrigt och skulle aldrig byta, haha. 

Snögalopp med en pigg pålle

Gud var härligt det är nu när snön har kommit! Inte lika kul dock när graderna sjunker ner mot -20, det klarar inte min kropp eller framförallt min fingrar inte riktigt av. Jag har nog förfrusit dem efter alla kalla vintrar på hästryggen, så nu klarar mina fingrar knappt av kyla. Det räcker med att jag går ut och startar (med lite tunnare vantar) bilen+skrapar rutorna så blir fingrarna kritvita. Hard life.

Nu när det äntligen är lite trevligare underlag ute så ska Curre igång. Idag var första gången på länge som vi var ute och verkligen kunde galoppera på, han var jättepigg och stack iväg med mig haha. Försökte trimma lite där i mellan och han känns helt ok med tanke på den bristfälliga träningen. Roligast idag var nog snögaloppen, där han drog gärnet med mig haha. Han är kul, antingen lat eller explosiv. Fina killen.

Imorgon blir det nog lite mera trimm, ställa igenom vänstersidan och jobba igenom gloppen. Kul att komma igång! Sen ska pälsen väck så fort det är mer humana grader ute.
 

Kämpar på i snömodden

Börjar dagen med att köra fast med bilen när jag ska backa ut från gården... Trots att det "bara" var typ en decimeter snö, men moddigt och det räckte. Fick ringa mamma som fick förklara hur jag skulle lösa situationen haha. Var sjukt arg, men loss kom jag tillslut.

Blev idag introducerad inom ett nytt område på jobbet, där jag faktiskt har nytta av mina sex år med blogg. Jobbar i huvudsak med wordpress och skriver texter, gick bra och kände att jag faktiskt har nytta av mina kunskaper. Design är mitt huvudämne, men ska jobba någon dag med det jag gjorde idag också. Tycker att det flyter på bra på jobbet och jag har gjort några projekt jag är riktigt nöjd med. Superkul när kund är nöjd och man inte behöver en massa korrektursvängar!

Curre fick skippa klippningen idag då det tydligen ska bli sådär äckligt kallt igen, men vi gick ändå en promenad i snön. Nu jäklar ska vi komma igång igen och inga fler ursäkter för att inte ge sig ut.


Hur hästarnas hag- och fodertider ser ut

Att ha eget stall att sköta om, utan inackorderingar kräver lite pyssel för att få alla fodringar och in/utsläpp att fungera. Såhär har vi löst det just nu:

05.00 - Mamma ger hö och krafft innan hon åker till jobbet.
07.00 - Jag släpper ut i hagen och lägger då ut ca 3 kg hö.
16.00 - Mamma mockar och tar in dem. Nu får dem hö igen.
18.00-20.00 -Jag rider, packar höpåsar och fixar allt sådant.
20.00-21.00 - Hästarna får kraftfoder och en ordentlig högiva.

Något sådant ser hästarnas schema under veckodagarna. På helgerna så kommer dom ut senare, samt att jag tar hand om dem och mockar. Skönt att mamma och jag jobbar olika tider, så dom inte måste gå ut jättetidigt eller komma in sent. Kan säga att dem är nåågot sur dom dagrana jag måste mocka och ta in efter jobbet och dom inte kommer in först vid 18.30 tiden haha. Nackdelen är att dom inte kan få hö mitt på dagen, utan blir utan dom timmarna vi jobbar.


Motivationen tillbaka

Jag har verkligen fått tillbaka inspirationen till Curre, äntligen! Självklart har jag inte varit omotiverad till Curre som häst haha, men ridningen och han träning. Förmodigen för att allt runt honom börjar att lösa sig, jag börjar att se ett ljus i tunneln.

Idag red vi bort mot Kungsberget och efter en grusväg. Var väldigt ljust tack vare snön och hela skidanläggningen som lyser upp. Vi travade och galopperade, jobbade lite lätt med att flytta honom för att få bakbenen på plats. Just nu är det fokus på att han ska komma igång och jobba i alla gångarter, inga större krav alltså. Imorgon tror jag att han ska få bli klippt, så prommenerar jag honom en sväng efter det.


Nytt släp till Curre

Idag var vi ner till Uppsala och hämtade hem "nya" hästtransporten! Den är begagnad, men nyservad och framförallt så stämmer alla vikter. Suck på att leta begagnad transport som man får dra på B-kort, med min bil och dessutom lasta in Curre som inte är i size small direkt. Så nu kan jag börja köra lite med släp själv! Men pappa får göra det om vi ska iväg i den här snön haha.

Var hemma runt 14 och red sedan ut Curre i snön mot kvällningen. Han blev jätterädd för en snöslunga och en hund med självlysande halsband, snodde runt och var allmänt jobbig haha. Annars var han snäll. Vi red ut en runda bara, men kunde trava och galoppera i snön. Nu ska han igång lite mer ordentligt, men tar det försiktigt. Han är ju gammal nu, 14 närmare bestämt! Shit, han var ju 5 år och grå nyss? 😉

En grön Cheval Liberte


Ett steg åt rätt håll

Nu hörrni, så börjar det äntligen kännas som att saker börjar rätta till sig och gå åt rätt håll! Det har ÄNTLIGEN blivit lite snö här i södra norrland och jag kan börja rida i andra gångarter än enbart skritt. Så träningsschemat framöver blir mycket jobb i snön på åkrarna och sen hoppas jag att det kommer lite mer snö som kan packa sig så att grusvägarna också blir trevliga att rida på.

Sen ska vi hämta hem en transport på söndag! Som jag får köra med min bil och på mitt körkort, hur grymt? Så skönt att inte vara beroende av mina föräldrar, utan att jag kan lasta Curre och åka iväg själv. Ska dock lära mig att köra med släp först inan vi åker iväg själva haha. Men nu ska jag nog kunna komma iväg till ridhus, åtminstone på helgerna. Är tight om tid i veckorna iom pendlingen både till och från jobbet, plus om jag ska köra iväg till ridhus som också är en halvtimme enkel väg.

Jag har högt uppsatta mål det här året, mest på mitt personliga plan. Kan skriva ett eget inlägg om det. Men jag börjar kunna bocka av mina mål nu känns det som. En av planerna är att stalla upp Curre närmare mitt jobb, så vi kan komma igång med träningen på ett vettigare sätt. Pendlingen tar tyvärr aldeles för mycket tid för att det ska fungera.

Curre är dock pigg och glad! Han skulle behöva klippas då han ser ut som en raggsocka, men drar mig för det när det är såhär kallt. När han börjar tränas så att han blir svertig, då ryker den dock.


Ny vecka och nya tag

Tillbaka på jobbet och det kändes jättebra! Jag älskar mitt jobb och yrke. Att få jobba med design och formgivning på heltid, dessutom få betalt för det är verkligen grymt. Suger in all kunskap jag kan nu och hoppas att jag inom en snar framtid kan bli anställd. Time will tell...

Masade mig ut i kylan och red Curre en sväng, skrittade och travade en bit på hårt underlag. Imorgon ska jag försöka att rida till någon åker och se om jag kan hitta någon med hyfsatt platt underlag. Har lusläst blocket och hästnet också i jakt på en transport. Kaanske att vi hittat något bra nu. Vill bara att det ska hända något nu, nu, nu.

Min vinterdeprission tror jag har vänt och jag har istället blivit både arg, peppad och glad på samma gång. Lite nu jävlar. Jag vill så mycket, uppleva saker, utmana mig själv. Inte stå still och stampa, gräma mig eller sakna. Framrutan är större än sidospeglarna och bakrutan av en anledning, det är framåt man ska titta.

Är helt själv hemma i vårt stora hus några dagar, jätteskönt tycker jag! Tyst och lugnt. Jobbar imorgon och sedan är det röd dag på onsdag. Ska ägna den till att göra en ny PDF portfolio samt uppdatera mitt CV, lite sådant tänkte jag mig.

Saknar ridhus helt galet mycket just nu! Och stallkompisar, att kunna sitta i sadelkammen och snacka skit med medans man smörjer utrustningen. Japp.

Filmklipp från Leif Hall träning

Jag hade några filmklipp i min telefon, som pappa filmade när vi tränade för Leif i oktober. Satte ihop dem i Adobe Premiere, fast deras mobil app. Gick riktigt smidigt och det följde med royaltyfri musik. Tror dock att man bara kan använda appen om man prenumererar på Adobe Creative Cloud, men är inte helt säker.


Året 2015

Beskriv året med tre ord
Förvirrande, händelserikt, utvecklande.
 
Är det något du saknade år 2015 som du vill ha år 2016?
Eget liv och eget boende! Gud var skönt att ha ett ställe att kalla för sitt hem, där allt bara är mitt. Ingen kan klaga över om det är stökigt, dammigt, rörigt osv. Människor att umgås med. Dra iväg på bio, shoppa, ta en fika eller bara att kunna åka iväg och göra något med. Det saknar jag verkligen, så tråkigt att göra allt själv jämnt. 
 
Vilket datum kommer du alltid att minnas?
12 juni - Min examensdag från Idévärlden. Glad över att få betyg i handen och kunna ge mig själv en titel. Men mina två bästa år i mitt liv var också slut, jag var tvungen att lämna allt jag byggt upp i Bollnäs och jag visste inte vad jag skulle göra här näst. Till skillnad från mina klasskamrater så lärde jag känna en hel hög med människor genom mitt hästintresse i Bollnäs och det var hårt att lämna allt det. 12 juni var en känslosamdag på flera vis.

21 oktober - Min allra första konsert, Imagine Dragons Smoke and Mirrors tour i Globen. Några månader innan så var jag och pappa och såg Alice Cooper i Furuvik, det är ungefär det närmaste konsert som jag har varit på. Imagine Dragons var grymma, vi stod längst fram vid scenen mot staketet. Sjöng med i varje låt. En kväll jag sent glömmer och jag ler fortfarande när jag ser tillbaka. 
 
Vilka ser du som de största händelserna under året?
I våras när jag för första gången gick ut i den grafiska branchen på riktigt via min praktik, min examen, resan til London, konserten med Imagine Dragons. 
 
Har du blivit bättre på något?
Jag har utvecklas något helt otroligt inom mitt yrke. Från att jag trodde att jag kanske skulle kunna jobba inom braschen, till att jag idag vet att jag vill jobba med grafisk design och kommunikation. Jag vågar att ha drömmar som Art Director, Projektledare osv. Har mina praktikplatser (både i våras och den nu) så mycket att tacka för all erfarehet och fina ord jag fått om mig själv. Där jag jobbar nu så har det verkligen gått upp för mig att jag har anlag och är duktig.
 
Vilka låtar kommer påminna dig om 2015?
Enligt Spotify så är min mest spelade låt I Am - Awolnation. Kanske för att jag ofta har känt mig annorlunda och missförstådd, som att jag vill skrika hur jag egentligen känner och vem jag är. Maybe, all of these things make me who i am.
 
Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Sluta älta och gräma mig över saker. Tänka att allt är mitt fel och att det är jag som skulle ha gjort annorlunda. Fuck that, i år tänker jag vara rakryggad och stå för precis allt jag gör. 
 
Planer för 2016? 
Bli anställd och få ut en full lön varje månad, så att jag kan flytta hemifrån och börja mitt egna liv. Det är det absolut största målet och fokuset just nu. Konsert med Coldplay på Friends arena är planerad i juli, jag vill komma tillbaka med Curre i träning och tävling. 2016 ska bli året då jag reder ut mitt liv och hittar mig själv. 

Eddie, 2,5 år sedan han såldes nu ♥︎

Tillbaka på bloggen igen

Nu har det varit ordentligt med bloggledigt här känner jag. Tror faktiskt det är dags att damma av min blogg, så gott det går. Vad har egentligen hänt sedan sist jag skrev? Jag jobbade fram tills dagen innan julafton och har sedan varit ledig, börjar jobba imorgon igen. Angelica har varit hemma under dessa veckor och det har varit kul att bara umgås med henne. Fira jul, nyår osv.

Curre har i stort sett bara skrittats, pga att det är historiens sämsta vinter och jag har ingen transport än... Går nästan under om det inte händet någonting på den fronten. Jag drömde en natt att jag tränade för Gaby i Gävle och hon brast ut att han ju hade tappat alla muskler. Då kan ni ju tänka er vilken stress jag känner över Curre haha. Nej men ärligt, inte kul alls att allt jag har kämpat med bara rasar ihop pga allt som blivit.

Försöker att planera mitt liv så gott som det går. Jag ska vara på min "praktikplats" fram tills mars och sedan får vi se vad som händer. Jag har både plan A, B och C. Kan nog klämma in några fler bokstäver också. Men idag är jag säker vad jag vill jobba med och jag känner mig också mognare att kliva ut i arbetslivet och jobba självständigt. Jag har mycket kvar att lära, men är säkrare nu. Hoppas att jag blir kvar på byrån jag är nu, men ska söka något jobb för att gardera mig.

Har också byggt upp en digital portfolio som ni gärna får besöka! veronicasroka.wordpress.com. Under Portfolio så kan ni se lite av mina grafiska arbeten som jag har gjort. Ska fylla på med fler saker som jag har gjort på byrån jag är nu, har några bra arbeten att lägga till.

Fick lite roliga saker i julklapp som jag kan visa! Jag önskar mig aldrig något, så det är kul när sina nära och kära snappar upp det man gillar haha:
Coldplay A Head Full Of Dreams vinyl, så fin!
Kudde med hästmotiv, ser lite ut som Curre
Produkter från Lash, två tvålar och en shower som luktar citron
Minihögtalare, spelar musik via bluetoth, hur bra som helst!
Parfym från Escada, som jag har tittat på måånga gånger


RSS 2.0