Hoppning på schemat idag

Idag var vi iväg och hoppade i ridhuset. Så himla omständigt, packa alla saker, lasta på och sedan åka en halvtimme för att rida lite i ridhus! Mitt liv i Bollnäs var perfekt när det gäller häst och träningsbiten, saknar det. Bra stall, stort ridhus, hela flackåker att rida på, Bollnästravet med både slinga i skogen och preparerad rakbana, Bollebacken att klättra i. Lite klent med uterittsrundor dock. Kommer nog inte ha det så bra igen.

Hur som helst som var Curre väldigt fin idag! Jag joggade fram honom som vanligt och han kändes trevlig. Hade satt upp en linje på rakt spår med 21 meter och sedan ett räcke snett igenom. Hoppade fram på volt över räcket och sedan oxern några gånger i båda varv. Han var pigg, men utan att vara sådär explosiv. Hoppade därefter en liten bana där jag bara satt ihop allt och hoppade åt båda håll. Tog det på 120 höjd i slutet och han hoppade väldigt bra.

För att inte ha hoppat riktigt på 8 månader så är jag väldigt nöjd. Lite ringrostig är vi (jag) och Curre behöver hoppa lite mer banor för att komma upp i kondition igen. Men jag upplever det inte som många andra, att jag tappar "känslan" efter ett uppehåll. Jag tycker att jag har en bra hinderkänsla (Distanssäker enligt Lotta Björe, man tackar), vilket jag tror i grund och botten beror på mycket träning och rätt teknik. Jag vet hur jag ska göra en anridning och därför sitter distanserna lika bra nu som innan, bara det att jag fegar ur lite när det blir större ibland hehe. Det sitter dock mer i huvudet.

Curre får guldstjärnor som hoppade väldigt bra idag! Inte i en bom och enligt pappa så hoppade han riktigt bra. TYVÄRR glömde jag be honom att filma, hade varit väldigt roligt att se. Men nu känner jag mig taggad för tävlingen i helgen, ska bli så himla kul! Skippar Pay & Jumpen och trimmar bara tills på söndag.

 
Detta måste ha varit en 130 på Horse Festival förra året, kolla höjden på språnget? Finkillen!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0