Hoppning på schemat idag

Idag var vi iväg och hoppade i ridhuset. Så himla omständigt, packa alla saker, lasta på och sedan åka en halvtimme för att rida lite i ridhus! Mitt liv i Bollnäs var perfekt när det gäller häst och träningsbiten, saknar det. Bra stall, stort ridhus, hela flackåker att rida på, Bollnästravet med både slinga i skogen och preparerad rakbana, Bollebacken att klättra i. Lite klent med uterittsrundor dock. Kommer nog inte ha det så bra igen.

Hur som helst som var Curre väldigt fin idag! Jag joggade fram honom som vanligt och han kändes trevlig. Hade satt upp en linje på rakt spår med 21 meter och sedan ett räcke snett igenom. Hoppade fram på volt över räcket och sedan oxern några gånger i båda varv. Han var pigg, men utan att vara sådär explosiv. Hoppade därefter en liten bana där jag bara satt ihop allt och hoppade åt båda håll. Tog det på 120 höjd i slutet och han hoppade väldigt bra.

För att inte ha hoppat riktigt på 8 månader så är jag väldigt nöjd. Lite ringrostig är vi (jag) och Curre behöver hoppa lite mer banor för att komma upp i kondition igen. Men jag upplever det inte som många andra, att jag tappar "känslan" efter ett uppehåll. Jag tycker att jag har en bra hinderkänsla (Distanssäker enligt Lotta Björe, man tackar), vilket jag tror i grund och botten beror på mycket träning och rätt teknik. Jag vet hur jag ska göra en anridning och därför sitter distanserna lika bra nu som innan, bara det att jag fegar ur lite när det blir större ibland hehe. Det sitter dock mer i huvudet.

Curre får guldstjärnor som hoppade väldigt bra idag! Inte i en bom och enligt pappa så hoppade han riktigt bra. TYVÄRR glömde jag be honom att filma, hade varit väldigt roligt att se. Men nu känner jag mig taggad för tävlingen i helgen, ska bli så himla kul! Skippar Pay & Jumpen och trimmar bara tills på söndag.

 
Detta måste ha varit en 130 på Horse Festival förra året, kolla höjden på språnget? Finkillen!
 

Imorgon åker vi och hoppar

Planen var att jag skulle rida på förmiddagen idag, men det blev som så att jag åkte med pappa in mot stan och hoppade sedan av vid Valbo Köpcentrum. Gick där flera timmar, helt själv. Det är ganska skönt faktiskt, även om jag föredrar gott sällskap. Men lite träligt på slutet när jag var tvungen att vänta, men det gick an.

Curre red jag därför nu på kvällen, så vi red upp till ridbanan med belysning och red där en stund. Den har blivit skottad och sedan har det lagt sig ett litet lager med snö, fungerade ganska bra att rida på. Curre var verkligen superfin, så mjuk och ridbar! Jag förstår inte, jag har under hela vintern ridit honom sparsamt och bara rakt fram i skogen. Men det är kanske det? Han har fått vila upp kroppen men ändå varit igång, sedan har jag jobbat med rakriktningen. Jag ska skriva ett eget inlägg om det, men rakriktningen är så HIMLA viktig! Han var så galet fin idag verkligen, jobbade på fyrknaten och lite på volt med fattningar. 

Imorgon åker vi mot ridhuset för att hoppa lite. Jag har kollat ridhuseshemat och det är inte bokat, så jag hoppas det inte är ett gäng dressyrtanter (förlåt) på känsliga dressyrhästar där så att jag kan hoppa honom. Tanken är att hoppa en linje och något lite större, känna på formen inför tävlinge i helgen. Känner att jag för min egen skull behöver göra några anridningar samt hoppa upp lite på höjden. Nu pratar vi max 120 höjd, för det är inga höjder vi tävlar i helgen. Det är min plan för morgondagen.


I change shapes just to hide in this place

"I change shapes just to hide in this place
But I´m still, I´m still an animal
Nobody knows it but me when I slip
Yeah, I slip, I´m still an animal"


När jag hörde den här låten så fick jag bara känslan av att den har spelats massor på P3 (vilket den också hade efter lite efterforskningar). Det tar mig tillbaka till tisdagsförmiddagarna på Hammargymnasiet, i den där lite halvruffiga men ack så mysiga bildsalen två trappor upp. När vi hade Bild och Form hela förmiddagen, satt djupt försjunken i vår kreativitet medan vi lyssnade på P3. Jag nämnde förut att jag inte saknade min skoltid, men tiden på Hammargymnasiet innan vi bytte till Bessemerskolan saknar jag ändå litegrann. Hammar var mysig och vår egen på något sätt, med bara två gymnasieprogram och sedan enbart Estet.

Hur som helst så tror jag att jag har hört låten nedan, "Animal" ett fletal gånger. Den är bra, remixen med Mark Ranson är dock nästan ännu bättre (gick inte att länka). Så denna kör jag hårt i lurarna nu! Detta är förövrigt, faktiskt ett Svenskt indiepop band.


Snygga album covers

Jag älskar skivomslag, finns så himla mycket snyggt alltså! Till mitt "framtida" hem så ska jag ha en hylla med vinylskivor av mina favoritartister/album. CD skivor är verkligen otroligt trista, jag menar har man Spotify så har man ingen användning av dem. Men Vinyl däremot, som är ca fyra gånger så stora i formatet tycker jag däremot är sjukt roliga att ha. Jag fick ju Coldplays A Head Full Of Dreams vinyl i juklapp och ska ihandla några fler av mina favoritalbum. Weei, så snyggt!

Men dessa två måste ju är toppa lista över album covers? Döör så snygga! Den första hittade jag (läs Angelica tipsade) igår, Awolnation har jag lyssnat på massor. Men ja, hästar är väl ändå världens vackraste djur! Klart dem ska pryda album omslag.


Anmäld till första tävlingen

Vad består mitt liv av för tillfället? Sova, vakna, äta, jobba, rida, sova. Typ. Ganska enformigt, det rullar bara på sådär. Jag hinner faktiskt inte så mycket mer under vardagarna, kommer hem vid 17:40 kanske och käkar då, sen är det bara att ge sig ut och rida/fixa stallet. Inga större kontraster eller något att verkligen se fram emot. Hmm... Längtar verkligen tills jag kan flytta närmare stan, känner att jag behöver det. Slippa pendlingen, ha ett eget hem och kanske kunna träffa lite folk utöver mina arbetskamrater. Även om de är väldigt fina och bra!

Om mindre än två veckor så fyller jag 25, jag är alltså snart närmare 30 än 20... Så ja, vill skynda på livet lite! Är i en liten förvirrad fas över hur jag vill göra, vad jag känner eller vem jag är? Alldeles för mycket känslor som bara åker berg och dalbana runt, runt. Varför kan inget bara vara lätt.

Något kul som häder är iaf att Curre och jag gör vår första start för året och på typ 8 månader nästa helg! Är inte alls redo för det rent hoppmässigt egentligen, då vi bara varit iväg och hoppat någon gång. Men ser det som träning och jag måste gör något kul känner jag. Ska bara hoppa en 110 cm klass, lite lätt och enkelt. Bara se det som en träningsrunda. Ska iväg och hoppa lite nu i helgen och sen får vi se om jag kanske åker på Pay & Jumpen på onsdag, beroro på om jag kommer ifrån jobbet tidigare. Men det ska bli jätekul hur som och blir en sporre att faktiskt ge sig ut och rida på kvällarna.

Såhär gjorde Curre en kväll när vi skulle ut och motionera. Först ville han inte kliva upp, sen la han sig raklång! haha

Friday I´m In Love

Shit vad denna vecka gick fort, det var ju helg nyss? Jag har i alla fall haft fullt upp på jobbet, flera projekt med olika deadlines. Har varit helt virrig i korken! Skickade iväg en designskiss över en hemsida idag som jag har jobbat med nu i veckan, blev ganska nöjd faktiskt. Den var klurig med lite olika moduler som skulle göras och dessutom är hemsidan den största jag gjort om man ser till företaget. Sen på måndag så släpps projektet som jag har satt hela den grafiska identiteten för, så himla kul! Har gjort logga, grafisk profil, design av hemsida, folder och en massa mer trycksaker. Det projektet är jag nöjd över, ett bra arbeta att lägga i min portfolio. Har fått många fina kommentarer, vilket är jättekul.

Curre gick en promenad igår och nu ikväll blev han inte riden alls faktiskt. Ska ut och rida en sväng i skogen imorgon bitti hade jag tänkt, galoppera i snön. Är så taggad på att komma igång ordentligt och planera in tävlingar! Förstå att jag inte tävlat på ca 8 månader, sjukt. Han har inte ens varit skadad utan det har bara varit en massa annat tjafs med att jag inte haft någon transport, dåligt underlag, jobb osv. Men nu så. Ska beställa ny licens till veckan när jag får lön också, blir sjävklart GRS.

Förresten, om ni vill ha tips på en bra lista med riktiga gamla godingar så måste ni följa min lista World Peace på Spotify! Jag lyssnar nästan alltid på denna lista när jag åker till jobbet på morgonen och idag blev det självklart Friday I´m In Love - The Cure. Fint det.


Hoppträning i Gävle

Det bev faktiskt träning för mig och Curre i onsdags! Fick ett sms av Leif vid lunch att han hade fått ett återbud, så det vara bara att åka in till Gävle för träning 20:30. Lång kväll, men det var det verkligen värt. Har saknat att hoppträna känner jag! Curre var superpigg och hela framridningen bestod av att bocka, bocka och sprattla runt i princip. Men han var jätteduktig!

Vi red fram lite gemensamt och trimmade, kollade av sidorna och körde Leifs paradgren förvänd galopp (när andra ska träna för Leif så övar dom alltid förvänd gallopp innan haha). Curre är väldigt säker där, har jobbat just förvänd väldigt mycket med honom. I övrigt jobbade han väldigt fint. Galopperade därefter över kuber, travhoppade ett räcke och sen hoppade vi en liten bana. Jag hoppade bara ett varv lågt och sedan oxer + kombenation lite högre. Han var jättefin!

Leif tycket han såg jämn ut och bättre mellan hjälperna nu. Det har hänt lite på dom två åren vi har bott och tränat borta i Bollnäs, helt klart. Han tyckte även han hoppade fint. Är så taggad på att komma igång på riktigt nu!

Har glömt den här lyxen med att ha pappa med som filmar, har inte en enda träning i Bollnäs filmad. Här är ett klipp från när vi hoppade banan. Vill bara påpeka att han kan travhoppa, men det var inte roligt igår haha.


Vi norrländska hästägare är härdade

Jag blir helt förbluffad, eller snarare full i skratt när hästfolk i söder utbrister "Guud, vad kallt det är här! Kylan måste uppfattas som kallare här?". Så står dem där i läderridstövlar och en tunn ridjacka, huttrande håller sin häst i ett par tunna handskar. Som norrlänning tänker jag mest, men klä på dig så fryser du inte!! Här är det standard att plocka fram dunjackan, sockorna och vinterkängorna, tjocka vantar samt överdragsbyxor när minugraderna slår till. Ska det iväg och tränas, ja då kör man lager på lager metoden så är det bara att ta av sig allt eftersom.

Känns faktiskt som att det är en viss skillnad på hästfolket i söder och norr. Här är vi inte bortskämda med uppvärmda ridhus, eller ens ridhus inom skrittavstånd. Norr om stockholm så existerar knappt rena träningsanläggningar om vi täknar bort ridskolorna, jag känner då inte till någon? Finns några privata ridhus att köra sin häst till. Det hör till naturen att klä på sig, klättra upp på hästryggen och köra ett galoppass i snön. Lasta och åka dom där 40 minuterna i snöstorm för att ta sig till träningen för den där duktiga tränaren.

Ibland undrar jag varför jag håller på med hästar här uppe, tänk vad mycket roligare det hade varit att vara hästägare i söder. Där det kryllar av hästgårdar, privata ridhus och träningsanläggningar. Bra tävlingsplatser inom rimliga avstånd. För två år sedan åkte vi upp till Umeå för att tävla, det tar ca 6 timmar att åka. Då ingår Umeå, samt Piteå i vår elitallsvenska. Förstå att vi i Gävle tävlar i samma zon som Piteå, nästan 70 mil härifrån?

Men och andra sidan blir vi härdade här uppe och vi har en hel del ryttare härifrån som har lyckats riktigt bra. Se Piteå som tog sig till finalen på Falsterbo. Eller Irma Karlsson från Bollnäs som vann Young Rider EM på sin fantastiska häst? Jag säger bara, GO oss norrlänningar!


Ett ridpass i kylan

På med tjocksockarna och sedan var det bara att rida ut i kylan. Angelica ringde när jag skulle sätta på mig stallkläderna, sedan pratade jag med henne medan jag fixade iordning Curre, red en runda på ca 40 min, hämtade upp hö, packade höpåsar och fodrade. Precis innan jag gick upp så dog mobilen haha. 

Men Curre var fin att rida idag! Dock hade jag varken spö eller sporrar och då blir han väldigt okänslig, mjuk och fin men går liksom på i det tempo som han själv tycker. Jag har under dom åtta år jag haft honom dagligen jobbat med reaktionen. Den MÅSTE underhållas och jobbas på, men han kommer nog alltid att vara den bekväma sorten av häst. Han gör som han själv vill, springer ut ur stallet när jag vänder ryggen till trots att han VET att han inte ens får ha en hov utanför boxen. Har man bara en pisk i handen och påminner honom, då är han snabbare på hjälperna.

Märkte dock när jag kom hem att han hade världens bulle på framsidan av frambenet, vilket troligtvis kom från ett liiitet sår på någon milimeter. Inget varmt, kändes mer som en hudinfektion. Så typiskt nu när han ska igång. Men tror inte att det är någon fara då det är ytligt, men ändå. Hoppas att det har gått ner tills imorgon!

Har mycket att göra på jobbet, vilket jag dock bara tycker är kul. Så roligt när jag får större uppgifter och utmaningar, till större företag. Jätteroligt verkligen, när kunder och mina medarbetare tycker att jag gör ett bra jobb. Bara att kämpa! 

 

When words fail, music speaks

Något jag hade önskat, var att jag var lite mer musikalisk. Då menar jag inte nödvändigtvis en bra sångröst, men att kunna spela något instrument hade varit riktigt roligt. Jag lyssnar på musik större delen av mina vakna timmar. I bilen mot jobbet har jag hörlurar i eller spelar på min externa högtalare. På jobbet sitter jag med hörlurar 8 timmar och likaså halvtimmen i bilen hem. Det som spelas håller ugefär samma genre, Indie/Alternativt. Har senaste tiden också lyssnat en hel del på The Beatles, Phil Collins, Elton John mfl. Annars är favoriterna Coldplay, Imagine Dragons, One Republic, U2, Awolnation, Lana Del Ray, Lorde, Tove Lo mfl. Ungefär där står jag när det gäller musik.

Mina 99 kr i månaden för Spotify Premium är mina bäst investerade pengar, förutom min telefon haha. Samt Curre, men han räknas inte in för honom räknar jag som ett barn/familjemedlem hehe. Men själva anledningen till att jag lyssnar så mycket på musik är nog för att jag har så lätt för att komma in i mood, beroende på vad jag lyssnar på. Jag är en typiskt introvert, känslomänniska som passar sjukt bra in på mitt stjärntecken fisk. Jag tror inte på sånt där egentligen, men det som kännetecknar fiskar är deras inre känsloliv och att dem står nära till sina känslor. Vi sägs också vara de mest poetiska, konstnärliga och romantiska stjärntecknen av alla. Jag vet inte, men det stämmer ofta så jäkla bra in på mig.

När det gäller musik så är jag så imponerad över hur man kan kombinera toner och texter, göra något helt fantastiskt av det. För mig så är texterna sjukt viktiga och jag blir ofta väldigt inspirerad av texterna i de låtar jag lyssnar på. Om vi tar Ryan Tedder tex, som sjunger och skriver musik till One Republic, han har gjort musik till artister som Beyonce, Madonna, U2 (!!) One Direction, Adele, Kelly Clarkson, Leona Lewis (Bleeding Love tex). Riktigt häftigt att inte bara själv ha ett framgångsrikt band, utan att faktiskt producera musik till andra och bli Grammynominerad för det. 

Jag har egentligen fått inse att jag är en typiskt kreativ människa. Hur mycket "skit" har jag inte fått för att jag har gått Estet, för det är inte fint och att alla som går det inte blir något. Det handlar väl mer om vad man gör av sin kreativitet. Jag stormtrivs att jobba med kommunikation och formgivning, tycker att jag har lyckats ändå såhär långt. Ibland måste man acceptera vem man är och inte försöka att bli något man inte är. Jag hade aldrig kunnat plugga ekonomi och jobba med siffror (eller vad man nu gör) hela dagar, min hjärna blir död av sånt.

Men för att återgå till musik så är det en sjukt viktig del av min vardag. Ett av mina mål är faktiskt att lära mig något instrument, piano eller gitarr. Bara för att det är kul liksom. Blir så imponerad av musikaliska människor!
Nu jäklar ska vi igång igen

 
Äntligen så är det snö ute igen och eftersom vi befinner oss i mitten av februari, så måste detta vara sista snön innan vi drar oss mot våren. Har därför gjort upp en plan för Curre nu, i och med att jag kan rida honom normalt ute tack vare snön.

Har planerat in vår första tävlingen för året den 6 mars på Gävle RS, där jag tänkte hoppa bara en 110 cm. Måste dock åka iväg och hoppträna innan, känna på formen och om det är läge att åka ut på tävling. Han är inte direkt komplicerad och en låg klass ska nog gå bra! Har dock inte tävlat honom på 8 månader och knappt hoppat honom heller, pga att jag haft honom hemma och det har varit en riktigt jävla pissvinter med stenhårt underlag. Jaja, det visar väl sig hur vi gör. Men jag måste ha en mål att jobba mot, annars orkar jag inte ut och rida vid 20:00 på kvällarna.

Det är sjukt mycket som ska ordnas upp i mitt liv, men det börjar ändå att reda upp sig tycker jag. Ser ett ljus i tunneln i alla fall. Curre ska igång på allvar nu med hoppningen, igång är han och han är fin at rida. Mycket jämnare i ridningen nu, vänstersida börjar blir fin den med.

Min blogg har ju verkligen mossat igen under den här tiden, men det är för att den bygger och är nischad runt träningen med Curre. Den har varit låg, så takt med att vi kommer igång igen så ska även bloggen göra det. Har tyvärr inte så mycket annat att skriva om, det jag gör på jobbet stannar där och sen gör jag inte så mycket annat heller. Jobb, hem och stall. Kanse kan börja skriva om dagens ridpass igen, även om dem är dötråkiga. Haha, fy satan vad jag hatar att rida ut! Vill trimma i ridhus eller ridbana, DET är kul! Finslipa på detaljer.

Jag kämpar tills jag når mitt mål


Hur söt är han inte min häst, när han ligger där i sin nyspånade och fluffiga bädd? Naaw, finaste killen. Han har gått ganska lugnt sedan vi var till ridhuset förrförra veckan, då det blev plusgrader och sedan frös på = hårt och isgata. Men sedan det kom snö den här veckan så har jag kunnat öka på ridningen igen och nu hoppas jag verkligen inte att det blir någon större väderomväxling förren det blir vår på riktigt.

Hur ska jag göra med hoppningen och tävlandet i vår? Hmm, bra fråga. Visst skulle jag kunna åka iväg och träna och tävla som det är nu, han är ju igång och rids. Men någonstas inom mig så känns det inte värt det. Dom två senaste åren så har han tränats ganska hårt och regelbundet med minst 3 ordentliga trimmpass plus hoppträning per vecka. Som mitt liv ser ut nu så fungerar inte det, ska han hållas igång på samma sätt så måste jag flytta honom närmare stan och det kan jag inte göra förren jag har fast jobb. Himla klurigt.

I maj förra året så gick han 130, att åka ut och tävla 110 för att "det är kul" just nu käns sådär. Speciellt om jag inte har någon vidare planering. Jag är en utpräglad allt eller inget människa, antingen gör jag det till 110 procent eller så gör jag det inte alls. I fallet med Curre så blir jag omotiverad när jag inte kan ge honom den träning som behövs för att ligga på nationell nivå = Jag tappar lusten för ridningen totalt.

På jobbet är jag dock 100 procent fokuserad och målinriktad, det går framåt där. Jag får mer ansvar, egna projekt, egna kundmöten mm. Det är så häftigt att sätta formen för ett företag och sedan jobba vidare med allt material. Jag har verkligen världes roligaste jobb och sitter på en superbra arbetsplats där vi känns som en familj nästan, då vi nu har egen lokal och är omkring 12 anställda. Jag är i en period där jag måste fokusera på jobbet, det andra kommer att lösa sig efterhand.

Jag är i en konstig fas i livet just nu. Jag fyller 25 om drygt en månad och det ÄR inte kul att bo hemma då. Känns lite som att släpa efter med skoluppgifter, man skämms lite att man inte har tagit tag i dem i tid. Samtidigt som man vet att det kommer att lösa sig bara man har en stark vilja att lyckas.

Så vad gör jag för att motivera mig i dagsläget? Jag sätter upp mål och delmål. Då är det lättare för mig att förstå att vissa saker tar sin tid, om man verkligen vill ha det. Jag vill ha ett jobb som är kreativt och som jag tycker är roligt, aldrig att jag under mina yrkesår ska ha ångest inför jobbet på söndag kväll. Räkna ner timmarna fram till lunch och tills jag får åka hem. Det är alltid tuffare perioder inom alla yrken, men det är inte hälsosamt att hata sitt jobb. Jag vet vad jag vill ha och ger mig inte förren jag har det, sedan går vi på nästa mål. Bam.

På tal om något annat, detta klipp är såå bra! Hur fantastisk människa är inte Chris? Har sett det typ 3 ggr, så bra och kul haha. Alla andra Carpool Karaoke klippen med andra artister är också sjukt bra, kolla in dem!

RSS 2.0