Hästarnas aktivering idag

 
Spirit skrittade och joggade jag en runda på hårt underlag, dvs grusväg och asfalt med en kortare sträcka på gräs. Tycker det är bra att skritta/jogga på fastare och stummare underlag någon gång i veckan, då det stärker hästarnas leder. Viktigt att tänka på då är att vänja in hästarna långsamt och att göra det i balans, ingen slängtrav alltså. Jag skrittar och travar endast, galopp blir på underlag med mer svikt i. Spririt skötte sig i alla fall bra idag!

Curre reds sitt första pass på ridbanan igår, mest jogg i alla gångarter. Han känns förvånansvärt bra för att inte jobbats igenom ordentligt på drygt en månad. Han måste komma igenom lite mer i vänstersidan och så måste han bli mer "på" hjälperna, sen är han back on track. Tycker det är ett bra kvitto på att hästarna är bra ridna när det bara är att sitta upp efter ett längre uppehåll och det mesta sitter, förutom dagsformen i form av smidigheten.

Idag blev det dock bara en omgång med klippmaskinen för hans del, då han blev helt genomblöt efter gårddagens relativt lugna pass. Han får sån tät päls att han måste klippas nästan en gång i månaden under höst/vinter/vår och någon gång bara på sommaren, annars blir han trött och presterar sämre. Han fick inviga nattpyjamas också, bara skimmelägare som förstår den underbara känslan.... Bara bajsfläckar på hals/huvud<3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0