Framtidsdrömmar

Oj, vilket svårt ämne att diskutera egentligen. Jag befinner mig just nu i ett mellanläge i livet, där jag väntar på att saker ska ske och tills jag kan påbörja någonting eget. Jag är inne på mitt 25:e levnadsår om drygt ett halvår och bor fortfarade hemma, har inget fast jobb och egentligen ingenting. Eller jo, jag har en utbildning och mål/drömmar. Det är jag glad över.

I min ålder blir man stressad över att se jämnåriga fira 6 år med sin sambo, köpa hus, få sitt andra barn eller lägga upp en bild på sin nyinköpta bil. Jag blir skitstressad av sånt, herregud. Samtidigt så försöker jag intala mig själv att jag tjänar på det i längden, att vänta och bygga upp det liv som jag själv vill ha. Man måste inte ha så bråttom med att bli vuxen, att växa upp. Jag har inget av det där jag räknade upp ovan, inte i närheten. 
 
 
Men hur vill JAG att mitt liv ska se ut i framtiden? Vad brinner jag för och vad tänker jag kämpa för? Jag har haft mycket tid att fundera den senaste tiden och det börjar klarna vad jag vill göra. Först och främst så vill jag jobba som grafisk formgivare, det jag har utbildat mig till. Antingen på reklambyrå, tidning, inhouse på ett företag eller liknande. Jag vill ha ett kreativt jobb och varje dag tycka att mitt jobb är roligt/inspirerande. Jag vill inte ha söndagsångest, jag vill med glatta steg traska iväg till jobbet måndag morgon och se fram emot jobbveckan som är framför mig. Vi är på jobbet 9 timmar varje dag och träffar nästan kollegor oftare än vår familj. Det måste vara roligt, blir uppriktigt ledsen när människor suckar över sitt jobb. Jag vill inte ha det så.

När jag har ett jobb som jag trivs med, då kommer en egen bostad som nummer två. Där jag kan inreda, skapa mig något som jag kan kalla hem. Jag vill kunna åka hem, hem till mig. Inte till någon annan. Sedan vill jag kunna spara pengar, planera och uppfylla alla mindre drömmar som kommer på vägen. Ni vet, köpa en bil, den där supersköna sängen eller grymma datorn. Hästarna vill jag aldrig släppa och jag drömmer om en hästgård i framtiden, vilket känns som väldigt långt fram i tiden. Till dess vill jag rida och pyssla, för att det är kul. Tävla för att det är himla kul helt enkelt.

Finns massor med mer saker jag drömmer om, men jobb och bostad är verkligen nummer ett. Tänker inte stressa eller ha ångest över att jag just nu sitter fast i den situationen jag gör. Jag har kämpat och jag gör det fortfarande, det tar lite tid bara.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0