Dagens ridpass gånger två


Spirit och jag kämpar på vi, tar några steg framåt och några tilllbaka för att slutligen klättra ännu lite mera på stegen. Den här hästen är otroligt nyttig för mig att rida, han är helt grön och mina brister blir väldgt tydliga. Under dagens pass så kunde vi nästan inte styra i galoppen, något som gick väldigt bra förra passet. Men istället så  fattade han rätt galopp flertalet gånger och övergångarna i traven var också bra. Nästa gång är han nog jämnare på tyglaran också!

Det där med att rida hästen liksidig, jämn på båda tyglarna har fått en ny innerbörd för mig. Curre rids för att jobba liksidigt, Spirit går inte att styra alls om jag slarvar. Han släpper stöder i väster och bara faaaaller iväg åt höger, utan att man kan göra så mycket. Andas, le och byta övning ett tag brukar fungera. Men oj så duktig han ändå har blivit, går fint ut i hörnen och volterna är fina i traven. Snart sitter galoppfattningarna också.

Curre skrittades och joggades lite idag, känns fin och fräsch! Så skönt. Han är inte den mest allerta hästen, men kasta sig för en traktor som annars aldrig är falig gick bra. Han är lite sådär min häst.

Kommentarer
Postat av: Emelie

De är så fascinerande när man verkligen inser hur olika hästar kan vara, hur hemma blind man blir på sin egna å hur nyttigt de är med andra ibland!😄

Svar: Men ellerhur, så är det. Man blir liksom inkörd på den typen av häst som man alltid brukar rida, sen när man sitter på en helt ny typ av häst så inser man vilka brister man har ;)
Veronica Sroka

2015-09-05 @ 03:42:16
URL: http://emeliejosefssons.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0