Nytt bett till samlingen

Hej och hå, jag lever faktiskt! Med min blogg är det lite värre dock, hehe. men en liten sammanfattning om det senaste kan jag köra, även om det inte är så mycket som har hänt eller kommer att hända heller.

Curre går på halvfart och jag ska försöka att komma igång lite mer med honom. Tyvärr så har jag jättedåliga träningsmöjligheter här, inga ridbvägar med bra underlag alls utan bara hårda grus/asfaltsvägar. Då menar jag verkligen enbart, har bara en sandväg man kan rida fram och tillbaka efter i skogen. Ridbanan på 20x40m har paddexunderlag som jag aldrig har gillat då den också är ganska stum. Detta gör att min motivation är körd i botten vad gäller ridningen, plussa då på att jag varje dag kommer hem tidigast halv sex.

Så han skrittas och joggas mycket nu, tills snön kommer och det blir svikt i underlaget överrallt alt tills jag kan flytta honom någon annanstans. Visst har jag stall hemma, men vad hjälper det om ridningen inte ens är kul? Nu faller pusselbitarna på plats varför jag aldrig kom längre när jag bodde här, jag har aldrig kunnat träna så mycket som man måste för att ta sig en bit upp i klasserna. Så ser läget ut på den fronten, därför min blogg är så gott som död! Den bygger på ridsport och träning.

I övrigt så är en tripp till Stockholm IHS planerad sista helgen i november, det ska bli kul! Tänkte strunta i showen iår då Angelica åkte ner för konserten istället. Men nu blir det så att jag följer med Bollnästjejerna ner, så det ska bli riktigt kul! I övrigt så jobbar jag på som vanligt, blir kvar på samma byrå ett tag till som det ser ut nu. Trivs jättebra där verkligen.

Har köpte en nytt bett också! Ett 2,5 rings flexisoft från Trust. Ville ha ett lite mildare pessobett och dessutom rakt, så detta var perfekt. Red på det idag och tyckte att han kändes bra på det! Är alltså rakt och i syntet, typ som nathe betten. Dock bättre pris än nathe, gav 795 kr för detta hos Lindgården.

Imagine Dragons Globe Arena


HERRE JÄVLAR VAD BRA KONSTERTEN VAR!!
Shit alltså, visst hade jag gissat att den skulle vara riktigt bra... Men SÅ bra! Har hört dessa låtar mängder med gånger, i lurarna, radion, på datorn... Att sedan se bandet springa in på scenen, var bara surrealistiskt på något sätt. Om dem var bra live? Bättre live!

Gick alltså halvdag på jobbet igår och efter lunch tog jag bilen till resecentrum. Först buss in till Gävle, tåg därifrån till Stockholm där jag mötte upp Angelica. Väl där letade vi på rätt tunnelbana och begav oss iväg mot Globen. Insläpp för våra (Early entry, Hot tickets) biljetter hade insläpp vid halv 6 och vi var där ungefär en timme innan, så vi ställde oss i den lilla kön som fanns. Det fylldes på med folk och eftersom vi hade "VIP" biljetter så fick vi lite turnegåvar och sånt, samt personal som visade oss vägen. Visade sig att vi blev bland dom tio första in i arenan och självklart ställde vi oss längst fram, på sidan av scenen där man såg bäst.

Medan det fylldes på med folk så fick vi vänta ytterligare en timme innan förbandet satte igång. Sunset Sons, som jag tyckte var riktigt bra. Dom spelade dock på en mindre del av scenen och höll sig mest där, så när det plockades undan och the real guys kom ut så blev det riktigt drag! Alla sjöng med och det var magisk stämning. Stod som sagt precis nedanför scenen, mot staketet och Globen var i stort sett fullsatt.

Fick helt seriöst gåshud när vissa låtar spelades igenom... Har hört dem på många gånger, lyssnat på vartenda ord i texten. Så står dem bara där och spelar live, mitt framför mina ögon. Sinnes, på riktigt. Så kändes det. Det värsta är dock nu när det är över, det som jag väntat på i flera månader. Haha, men det här var seriöst en av de bästa kvällarna någonsin. På riktigt.

Så glad att jag drog fram mobilen och klickade bilder/filmade, så kul nu såhär i efterhand!


Imorgon är vi framme vid dagen D

Har ni varit med om dilemmat att skifta mellan Mac och PC dator? Svor nyss över att det inte gick att logga in på blogg.se, tills jag insåg att jag gjort @ med fel tangenter... Är en trogen Mac användare och sitter nu med PC och Windows 10 på jobbet, vilket var ganska jobbigt till att börja med och nu mindfuck att skifta mellan haha. Fick virus på datorn när jag skulle ladda ner Spotify, så nä. Mac i mitt hjärta<3

Hur som helst! Imorgon är dagen D, som jag har längtat efter sedan i mars. Angelica och jag ska till Stockholm för att se Imagine Dragons! Iiiiiih, vad kul! Jobbar halvdag, fram till lunch och tar sedan tåget ner till sthlm C. Konserten börjar 19:30 och sedan åker vi till Uppsala och sover hos bror vår. Ska bli superkul, måste dock hitta något nytt att planera in efter det här haha. Älskar att ha något längre fram att längta till. Som man vet att man ska göra, inte typ jobb och sånt.

Curre lever och mår bra han. Vi tränade för Leif förra veckan, vilket gick bra. Vi har en lite lugnare period framför oss nu, då det inte är några träningar på flera veckor och det är ändå fruset/hårt i backen. Saknar Bollnäs Ridsällskap kan jag ju minst säga... Ridningen är inte jättekul för tillfället, men vad gör det när man har världens gosigaste och mysigaste individ där nere i stallet. Han fyller mer "få ut matte på motion" och "pussa mulen" funktionen just nu, haha. Är typ isolerad i Kungsberg, men jaja.
 

Imorgon hopptränar vi

Imorgon åker vi in till Gävle och hoppar för Leif! Har inte hopptränat, eller knappt ens hoppat, på 2 månader säkert. Så det ska bli väldigt kul! Blir dock tight om tid då jag slutar vid 17, det tar en halvtimme att åka hem och sedan måste vi åka vid 18 för att hinna in till Lervik till 19:00. Men om jag tar en halvtimmes kortare lunch (eller börjar en haltimme tidigare) så kan jag nog gå vid halv fem istället. Så får jag lite mer tid att få iordning på allt. 

Trots att jag har ridit dåligt och Curre har haft både två och tre vilodagar på en vecka, så jobbar han riktigt bra just nu. Mjuk och fin i kroppen, jobbar lika fint när jag sitter som står i en lättare sits. Tror det är för att jag inte har så stora krav, utan rider mer på känsla och fokuserar på det viktigaste. Att han han går framåt och är rakriktad (på yttertygeln). Om ni tycker att hästarna är som en ål att rida, jobba på fyrkantspåret och fokusera på ytterhjälperna och hörnpasseringarna. Det har gjort underverk för min ridning!

Jobbet är kul och flyter på bra. Jag kommer mer och mer in i arbetet, får mer självförtroende för varje dag tycker jag. Det är kul att få så mycket eget ansvar som jag fått tycker jag, det utvecklas man av. Tänk att jag som alltid varit lite inriktad mot webb, sitter just nu på en byrå som är väldigt inriktad mot webb. Det är kul! Har just nu mest jobbat med loggor och trycksaker, gjort en design för hemsida. Ska bli kul att att dyka, lära sig lite mer om webb även om jag är formgivare och ingen programmerare haha.

Imorgon är det exakt en vecka till konserten, weei! Har räknat ner dagarna sedan i mars! Juste, måste boka tågbiljetter också. Ska bli himla grymt detta alltså.


Det känns bara tomt inuti

Hmm, jag funderar och tänker mycket. Utvärderar mig själv och försöker förstå mig på mig själv. Det kan vara väldigt svårt och klurigt, ibland nästan lättare att utvärdera någon annan som man känner något sådär. Just nu känner jag mig tom och mår inte alls bra. Jag vill hålla en bra ton i det jag skriver på min blogg och lägger ut på nätet, men nu bryr jag mig inte alls. Jag struntar i det helt, måste få skriva av mig och lufta. Jag håller alltid saker inne och hittils har det aldrig varit till min fördel.

Jag är superglad för att jag bytt jobb, herregud. Det är fantastiskt att varje dag gå till ett arbete som jag tycker är kul, med fina kollegor som är positiva. Visst har jag som med allt annat höga krav på mig själv, därför kändes det otroligt kul att jag förra veckan fick sånt fint feedback på det jag presterat. Blev himla glad verkligen, skönt att höra. Hur det än är så har jag ju inte så mycket erfarenhet inom branschen.


Den biten med jobb, känns väldigt bra även om jag såklart är lite orolig för vad som kommer att hända sen. Det är ju klart. Men just nu är det allt det där andra som får mig att inte må bra, det som jag skulle vilja kalla mitt privatliv. Här kan jag egentligen inte sätta fingret specifikt på vad det är som gör att jag nästan ständigt har nära till gråt, med känslor som åker bergochdalbana.

Jag backar, försöker se mig själv ur ett större perspektiv och kliver in i rollen som min egen psykolog. Vi går igenom bit för bit, hur fungerar en människa och vad får oss att känna oss uppåt respektive nedåt? Vad behöver vi för att känna oss värdefulla? Hmm.

Jag har under dom senaste åren levt ett annolunda liv mot för nu, då jag bröt mig loss från det gamla. Jag saknar allt det där, saknar så det gör ont faktiskt. Jag saknar att vara självständig, skapa min egen vardag. Jag hade Curre uppstallad på en fin anläggning där jag träffade människor som jag pratade med varje dag. Jag saknar min skola och alla människorna där. Jag skötte allt och var inte beroende av någon.


Jag bor nu för första gången hemma utan Angelica. Jag har vuxit upp med en nära relation till min syster och har under hela min uppväxt alltid haft henne nära. Jag tänkte aldrig på det när jag bodde själv, men nu när jag bor här så blir det så tydligt. Det är jättekonstigt att bo hemma utan henne, att vara i stallet utan henne, rida utan henne och inte ha henne att umgås med på kvällarna. Så har det alltid varit när jag bott hemma förr. Nu ser jag bara hennes rum.

När jag zoomar ut och ser mig själv utifrån så förstår jag. Jag har byggt och skapat något som allt bara pang har försvunnit ut ur mitt liv. Jag har mellanlandat hemma, en plats som jag har befunnit mig på i 20 års tid men som inte längre ser ut som den alltid har gjort. Jag har påbörjat, även om det går långsamt, att bygga upp någonting nytt. Jag får inte glömma att jag inte är samma person som den 19 augusti 2013 lämnade detta för ett nytt kapitel i livet. Jag har inte backat, jag vänder fortfarande blad och skriver nya kapitel.

Nej, det är inte konstigt att det svämmar över. Att det känns jobbigt just här och nu. Livet är jobbigt och testar oss ständigt. Det är så mycket jag vill göra och ändra på, ibland känns det helt omöjligt och i nästa sekund kan jag se allt bra som jag har åstakommit. Ibland kan det vara riktigt påfrestande att ha höga krav på sig själv, men och andra sidan gör det att jag tar mig framåt.

Även om jag har svårt att se det själv, så HAR jag lyckats med mycket. Just nu måste jag bara se framåt och acceptera att där jag befinner mig just nu är bara en fas. Jag har valt en lite krångligare väg i mitt liv, valt utbildningar som folk tror att man inte blir någonting på. Men jag har kämpat och egentligen lyckats väldigt bra. Det är jag stolt över och jag hoppas det tar mig dit jag vill också.

Kollar igenom mitt bildarkiv här på bloggen och blir lite lycklig i hjärtat. SJÄLVKLART ska jag bli glad igen! Sörjer att jag hade sån fin hy haha, men hoppas att det bara är stressrelaterat och går över sen. Annars kul att se tillbaka på senaste året/åren. Bollnäs och Hälsingland kommer alltid att ha en speciell plats i hjärtat.

Alla anledningar att baka är bra anledningar

Red Curre på morgonen idag, ett lösgörande pass på ridbanan. Visst är det skönt att "stöka" av ridningen på morgonen, istället för att sova? Åtminstone känns det så efteråt! Men det är så värt att rida i solen (vilket jag bara kan på helgen) och sedan ha eftermiddagen/kvällen fri med bara stall/fodring. Kom upp i tid och red ut igår också, så värt det!
 
Curres jobbades i alla fall mycket rakriktande arbete idag, på fyrkanten lite innanför spåret och fokus på att han är rakriktad och på yttertygeln/för ytterhjälperna. Gick sedan in på volter och lösgjorde, lekte med tempot/steglängden. Han var väldigt fin i slutet och jag har fått det bekräftat ännu en gång, han vill ha det raka bettet. Tycker han bara blir stum och tråkig på delade bett, medan han blir hur mjuk och fin som helst på vanligt rakt med lösa rigar. Tycker det borde vara tvärtom, men nej haha.

Annars så har jag (läs mamma) bakat kanelbullar dagen till ära, med Angelica över facetime som också bakade. Alla tillfällen att få baka och äta är bra tillfällen som ska tas tillvara på. Ska strax ner till stallet, fixa klart där och ta in djuren. Sen ikväll så ska jag nog leta reda på en bra film om jag lyckas hitta någon. Ska scanna igenom Netflix tänkte jag. Imorgon jobb, jippie!


Första jobbveckan är över

Nu var det ett tag sedan jag skrev här, vet inte ens vart jag ska börja haha. Men har i alla fall avverkat min första vecka på nya jobbet! Sitter alltså som grafisk formgivare/originalare på en reklambyrå i Sandviken. Så himla roligt att äntligen få jobba med det jag är utbildad till och gillar, har verkligen saknat det. Har fått sätta mig in i denna byråns tänk och system, samt komma tillbaka i programvarorna och tänket inom det grafiska. Det är ett härligt gäng som jobbar där och alla är verkligen schyssta. Har fått några roliga uppgifter att jobba med och bra feedback. Superkul!

Har nu nya jobbtider, 8-17 mån-fre. Blir sent på eftermiddagarna då jag är hemma vid 17:30 ungefär, ska då fixa stallet och rida. Curre har gått lite på halvfart, men han ska igång ordentligt nu och sedan hoppträning nästa vecka om jag kan få någon plats, har ingen skjuts denna vecka. Vill verkligen komma igång ordentligt med honom, tyvärr är det nästan inga intressanta tävlingar kvar alls. Vill rida regionalt/nationellt, annars är det inte värt att åka iväg med honom. Men kanske kan komma iväg på en eller två åtminstone innan året är slut.

Har som sagt rullat igång med ett "nytt" liv och måste få in detta i ett system också. Hoppas att detta kan leda till någonting bra. Känns superlångt borta tills jag kan reda upp mitt liv ordentligt med flytt osv, men det komme rväl när det kommer antar jag. Men hatar att allt ska ta en sådan tid och gå i snigelfart. Åtminstone känns det så. Men jag är superglad över jobbet nu, det är en superchans för mig att vara där!  

RSS 2.0