Laddar för att komma igång på riktigt

Hade ett riktigt bra pass på Curre idag! Vi red på ridbanan, jobbade mest på rakt spår och samlade ihop i hörnen samt in på mindre volter. Han är stor och blir lätt lång, så att först samla och sätta honom på bakbenen gör att han börjar stampa med bakbenen. Sedan är det bara att lägga om benen och be honom att gå framåt, fortfarande i balans. Önskar att det kunde vara plusgrader hela vintern, så att vi kan utnyttja ridbanan!

Är otroligt sugen på att komma igång och hoppträna samt tävla igen. Sist vi startade var i Svärdsjö i sommras, tror det var i juni-juli någon gång. Men låter honom vara och bara trimmar nu, så sätter vi fart ordentligt efter årsskiftet. Nu vid jul är det ändå inga träningar eller tävlingar. Men i februari, då ska vi banne mig ut på tävling igen efter vårt uppehåll.

Om ungefär en månad, den 23 december så har Curre varit i vår ägo i 8 år. Jag har tävlat honom som 6-åring, vingliga starter i 1 meter avd. B. Jag har tagit emot beröm över vilken fin och kapabel häst jag har från meriterade tränare. Jag har gråtit hos veterinären, efter att ha fått honom utdömd. Idag har vi flertalet placeringar i 120 på nationell nivå, samt ridit några 130 med helt ok resultat. Jag har gråtandes hållt mina armar om hans hals, minuterna efter att han överlevt en bilolycka där han kastats ut genom taket på transporten. Han är ingen vanlig häst och vår resa har heller inte varit någon vanlig, ordinär. En bergochdalbana, upp och ner. För mig är han väldigt viktig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0