Veckan som kommer

Jag ska fixa och byta ut headern när jag har tid/ork, jag lovar! Jag gör många designskisser över hemsidor på jobbet, gör dom då i illustrator och skickar sedan över den till programmerarna som gör grovjobbet med kod. Blev iaf sugen att ändra bloggen, göra den lite fräschare. Hittade en kod som gick över hela sidan, så var bara tvungen att testa! Kollar ni via mobil så syns det ändå inte, då min design för mobil är en annan.

Slutet av november, innebär att kylan har kommit och marken är genomfrusen. Är alltså lugnt på ridfronten och Curre skrittas mest ut, lite balanserad trav. Är på jakt efter en ny transport (eller snarare begagnad) som jag får dra med B-kort. Så fort vi hittat en så innebär det mer frihet! Ska självklart lära mig att köra med släp, koppla på osv. Men det blir verkligen en frihet att kunna åka iväg själv, Curre är dessutom genomsnäll vid transport. Jag menar, han har varit med om en trafikolycka där han har kastats ut genom taket. Ändå går han in och åker hur snällt som helst, fantastiska häst!

På fredag ska jag köpa konsertbiljetter, IGEN haha. Dock äger den inte rum förren 3 juli nästa år (Friends Arena), men vill hänga på låset och säkra två stycken. Funderar på att köpa dom dyra VIP, för nästan 2000 kr.... Sist var det värt varenda krona, så jaaa. Vi får se! Finns stor risk då jag verkligen vill se denna grupp och dom förmodligen inte kommer göra fler konserter i Sverige. Pratar självklart om bästa Coldplay! När jag sett dem och Imagine Dragons (som nu är check), har jag liksom bockat av mina favoriter och kan sitta på läktaren till andra artister/grupper haha.

Men redan till helgen så blir det en tripp till Friends Arena, men då Stockholm Horse Show! Heldag på söndag, med tjejerna från Bollnäs. Ska bli sjukt grymt, måste dock hålla i pengarna nu känner jag haha. Har gjort av med sjukt mycket pengar nu i höst. Först Londonresan, biljetter till konsert (x2 blir det nu) och hästshow, tågbiljetter och sedan ska det köpas julklappar. Har inga svarta jeans heller, vilket är katastrof. Jaja, life!


Laddar för att komma igång på riktigt

Hade ett riktigt bra pass på Curre idag! Vi red på ridbanan, jobbade mest på rakt spår och samlade ihop i hörnen samt in på mindre volter. Han är stor och blir lätt lång, så att först samla och sätta honom på bakbenen gör att han börjar stampa med bakbenen. Sedan är det bara att lägga om benen och be honom att gå framåt, fortfarande i balans. Önskar att det kunde vara plusgrader hela vintern, så att vi kan utnyttja ridbanan!

Är otroligt sugen på att komma igång och hoppträna samt tävla igen. Sist vi startade var i Svärdsjö i sommras, tror det var i juni-juli någon gång. Men låter honom vara och bara trimmar nu, så sätter vi fart ordentligt efter årsskiftet. Nu vid jul är det ändå inga träningar eller tävlingar. Men i februari, då ska vi banne mig ut på tävling igen efter vårt uppehåll.

Om ungefär en månad, den 23 december så har Curre varit i vår ägo i 8 år. Jag har tävlat honom som 6-åring, vingliga starter i 1 meter avd. B. Jag har tagit emot beröm över vilken fin och kapabel häst jag har från meriterade tränare. Jag har gråtit hos veterinären, efter att ha fått honom utdömd. Idag har vi flertalet placeringar i 120 på nationell nivå, samt ridit några 130 med helt ok resultat. Jag har gråtandes hållt mina armar om hans hals, minuterna efter att han överlevt en bilolycka där han kastats ut genom taket på transporten. Han är ingen vanlig häst och vår resa har heller inte varit någon vanlig, ordinär. En bergochdalbana, upp och ner. För mig är han väldigt viktig.


En liten uppfräschning


Igår fick Curre sig en riktig makeover, helklippning, friserad man och schamponering av svans.
Välbehövligt, helt klart. Han hade hunnit sätta supermycket päls och går i princip inte att rida då, blir svettig och trött bara vi joggar. Så av med pälsen blev det igår, med min maskin som mamma och morbror klippte korna med på 80-talet haha. Här snackar vi kvalité! Ryckte/klippte även manen och sedan fick svansen sig en uppfräschning också.

Målet nästa vecka är att verkligen komma igång med honom ridmässigt, för herregud vad jag har slarvat. Har bara två alternativ på vardagarna, skritta en runda på 40 min eller rida på ridbanan där jag inte gillar underlaget. Kul va?? Har för tillfället ingen transport jag får köra och sedan har vi minst 25 min med bil till närmaste ridhus, snark. Curre älskar åtminstone sin hage här i alla fall haha.

Har tyvärr inte så mycket att uppdatera om, lugnt med träningar/tävlingar och dagarna går mestadels åt till jobb och att sköta Curre. Yepp.

RSS 2.0