Målet med träningen just nu

Målet just nu med Curre är att göra felfria rundor i 130. För att nå dit så behöver jag kunna leverera honom bättre avsprångspunkter, för då är han felfri. Han är så pass stark i kroppen och försiktig i sig själv, att han i dagsläget drar på sig fel när jag gör misstag och vi kommer för långt ifrån/nära. Annars har han väldigt lätt för sig och har med rätt träning nu börjat hoppa väldigt bra.

Jag tycker själv att jag har bra hinderkänsla, vilket jag också fått bekräftat från Lotta Björe som tyckte jag var så "distanssäker". Säger inte det för att skryta, utan mer övertyga mig själv haha. När hindren kommer upp är det livsfarligt och det går åt skogen så fort man börjar tvivla på sig själv. Men för att jag ska kunna ge honom bra distanser så måste jag ha en reglerbar och bra galopp. En häst som bjuder men ändå väntar, som dessutom är lätt att reglera galoppen på.

För att nå dit så rider jag självklart mycket lösgörande för att få honom mjuk i kroppen och bakbenen långt under kroppen. Men det jag måste sätta som högsta prioritet är att han är reglerbar. I dagsläget sitter jag gärna och filar i en samlad galopp för att han ska vara avslappnad och bärig. Problemet är att han måste fram och vara kvick, för det är viktigast inne på banan. Ta och ge, men kvickheten måste gå före.


Kommentarer
Postat av: ɑ n n i k ɑ

Fin häst!

2015-05-24 @ 13:17:11
URL: http://blogofphoto.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0