Analys över tävlingshelgen

Jag har funderat väldigt mycket över helgens resultat. På pappret var det en urusel helg, men jag frågar mig själv. I  praktiken, var det en så dålig helg för oss? När jag tänker efter, så förutom mitt misstag i trekombenationen på söndagen så har han rivit EN bom. Är inte det ganska bra ändå?

120 cm lördag: Jättefin och jag mitt pulver hoppade ettan och red sedan fel väg... Totalt tre hinder hoppade i denna klass, annars hade vi nog varit felfria. Så fin var han och detta resultat är inget att fundera över, ser bara tråkigt ut i resultatlistan.
 
130 cm lördag: Efteranmäld och startade först, bara att inte kunna kolla på ekipage innan för att ananylsera linjerna är ganska nervöst. Han var istadig på treans räcke, från utgången. Ingen big deal egentligen, han är sådär och har gjort så förr. Man får vara bestämd och se till att han förstår att han inte kommer undan med såna saker. Petade ner fyrans oxer lite lätt i framkant, sedan hoppar vi 5-11 FELFRITT, inkl trekombenationen. En tuff 130 som vi borde haft bara 4 fel i, jättebra runda egentligen! Han hoppade himla, himla bra. Noggrannt och försiktigt.

130 söndag: Han gjorde samma sak på samma räcke, istadig. Sedan red jag fruktansvärt klantigt in i trekombenationen, klandrar inte alls min häst som verkligen försökte. Hoppade om den felfritt sen, men tyvärr utesluten då han kastade sig vid trean. En klass vi borde tagit oss runt och även här hoppade han bra.

Summan av det hela, han hoppade riktigt bra i helgen. Kan också vara en orsak till att han var istadig. Han tar i och hoppar så väl att det blir jobbigt. Då testar han om han kan slippa undan, få springa ut till dom andra hästarna. För i andra lägen, då det hade varit fullt förtåeligt om han stannat. Då klipper han i och gör allt för att vara felfri, så ofräsch borde han inte vara. Mer en fix idé som han som sagt haft för sig förr.

Jag tror vi är nära att få det att släppa i 130 nu. För någon månad sedan var han i eller rev så fort vi kom nära eller långt ifrån, nu levererar han kanonsprång hur vi än kommer. Däremot så måste jag börja träna (haha) för att orka prestera bättre på denna nivå och sedan måste markarbetet ett snäpp upp. Han måste vara kvickare och med mig! Sen ni, då jäklar. Dock blir nästa tävling någon lätt klass bara, för att det måste vara lätt och roligt också nu när vi pressat på lite. Man får passa sig för att tömma ur självförtroendet, det måste fyllas på också.

Kolla bara detta språng, detta var inget undantag! Nästan så att jag får hålla i manen alltså. Då kan han hoppa ÄNNU bättre på träning, men han börjar faktiskt leverera allt bättre på tävling också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0