Välriden betyder lättriden

Något jag har tänkt på den senaste tiden är att Curre har blivit väldigt välriden ändå och bara det senaste halvåret har det lossnat mycket. När jag kortar upp tyglarna och sluter om benen så tar han direkt stöd på bettet och sätter sig själv i balans. Oavsett om vi rider ute efter en grusväg, på en åker eller inne på ridbanan. Han är så van att jobba korrekt att han vet vad som gäller.

Ett bra exempel är att jag red på nästan 62% i en L:B1a, i hoppsadel och utan att ha tränat, plus en felridning och bocksprång i mellangaloppen. Men det var som en i stallet som tävlat mycker dressyr sa, "Du tjänar många poäng på att han är så stadig". Satt upp Angelica på honom när hon kom till Bollnäs och hälsade på, tror ni inte att han springer fint med henne också? Då hade inte hon ridit sedan i augusti förra året och är inte heller så van vid storhäst. Curre är dessutom stl XL (inte i mankhöjd kanske, men och andra sidan så har han ingen manke heller) och inte helt lätt att rida ihop.

Hoppas att han blir okej snart efter olyckan, så det inte blir ett allt för långt uppehåll nu. Så vi kan fortsätta att slipa på formen och att utvecklas.

Angelica och Curre i mars!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0