Svar på frågor

Fick en kommentar med några frågor, så jag delar upp och svarar på dem här!

Vad är dröm målet vs det realistiska målet med curre just nu? 
Mitt drömmål med Curre är att rida 140 cm, vilket han har kapaciet för och vi absolut skulle kunna. Däremot så vet jag inte om han håller för den satsningen, eftersom jag inte kan tävla honom lika mycket som en "normal" häst. Han har känsliga ben jag måste vara rädd om. Realistiska målet är att vara felfri och placerad i 130, samt delta i DM i höst!

Vilka dagar är du i falsterbo, om du nu ska dit? 
Jag ska inte till Falsterbo, har inte råd helt enkelt. Tufft för oss norrlänningar att ta oss ner dit, med resa och boende ;) Första och sista gången jag var där var hela veckan 2009, bodde i tält, stod på framhoppningen, fick vara med på ryttarfest osv. verkligen häftig upplevelse! Hoppas kunna åka ner dit nästa år dock.
 
Vilken/vilka är dina största förebilder inom ridningen och varför. 
Peder Fredricsson är nog en av mina största förebilder, mest för hur han är som person och hur han ser på hästarna. Lisen (hans fru) sa en gång "Peder är en riktigt konstnär, bara han får ha sina hästar så skulle han kunna bo i tält" när hon påpekade att hon var bättre på att sälja och business över lag än Peder haha. Han rider också på ett mjukt sätt, lite mer öppen form men har ändå hästarna otroligt välskolade samt gymnastiserade. Sen är även han grafisk formgivare och har gjort mängder med logotyper inom hästvärlden, bla. till Equipe (resultat, startlistor osv), Trust, Stockholm international Horse Show (nya loggan), Equalityline, Glengorden, Lövsta Stuteri mfl. Supercoolt!
 
Sen inspireras jag även av drivna, "vanliga" människor som tex Kristina Warg som pluggar på Handelshögskolan i Stockholm och samtidigt har 4-5 tävlingshästa i fullt trimm. Såna människor inspireras jag också otroligt mycket av!
 
Vad tycker du om tyra sjöstedt, linn olsson och nellie berntsson? Vem av dom tycker du rider bäst. 
Tyras blogg började jag läsa när hon började rida igen, blev så paff när jag såg henne i en startlista i till 130 och tänkte "men gud, är inte det hon modebloggaren som typ bara tagit upp ridningen igen??" haha. Tycker hon är otroligt driven och kan verkligen det här med business, men följer henne inte slaviskt direkt. Känns lite upp och ner, hit och dit.
 
Linn har jag följt sedan hon hade en brun ponny (innan Winnie) på Bilddagboken för hundra år sedan, så henne har jag verkligen följt hela bloggsvängen! Tycker hon är otroligt driven och har en väldigt inspirerande blogg som man blir motiverad av att läsa. Coolt att hon bytt till dressyr och jag förstår varför, dock är det inte lika intressant att läsa om för mig som hoppryttare haha. Men hon har alltid haft en inspirerande blogg.

Nellie är liten i mina ögon då jag är nästa tio är äldre, darför är jag inte riktigt inom hennes målgrupp. Dock tycker jag hennes blogg är intressant ändå, för hon är så klok och "lillgammal". Sunda värderingar och hon har verkligen fått utstå mycket iom att hon är så pass igenkänd. Duktig tjej som absolut ska ha massor av creed för att hon med egna händer har lyckats få sina medier så välbetalda att hon helt själv kan rodda runt den tävlingssatsning som hon gör.

Rider bäst är svårt att svara på. Men är mest imponerad av Nellie som rider 130-140 på storhäst 15 år gammal. Det tycker jag är duktigt gjort!
 
Hur noggrann är du i stallet?
Jadu, inte överdrivet nogrann men absolut inte slarvig heller. Jag borstar av, kratsar samt kammar igenom man/svans varje dag. Lindar ben inför ridning och sätter på Back on Track/smörjer in med kylliniment efter. Smörjer den vardagliga utrustningen någon gång i veckan, tränings/tävlingsutrustningen efter varje gång. Har alltid en plan med varje dags ridpass och ett schema för veckans ridning i huvudet, som jag väldigt sällan rubbar på. Är noga med mockningen också, tycker inte om när någon annan tar den biten haha. Om någon hjälper mig så får dom packa mat! Men hyfsat noga då, ser stalltimmarna som mitt sätt att koppla av och vill inte stressa då.

Ställ gärna fler frågor, så svarar jag genom svarsfunktionen eller i ett eget inlägg!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0