No Good In Goodbye

idag gjorde jag min sista dag på praktiken i Gävle. På ett vis skönt att närma sig slutet på sin utbildning och examen, för att sedan kunna gå vidare. Men sorgligt att lämna byrån man under nästan 6 månader har jobbat på. Jag har lärt mig så otroligt mycket när det gäller produktion inom media/grafiska branschen. Så tacksam över den hjälp och feedback jag har fått, kommer verkligen ha med mig detta. Vi gick ut och åt lunch som avslutning, fick även en "tack för dessa månader" present av handledarna. Åh, jag blir så sentimantal nu! Hatar avslut.

Om en vecka tar jag examen som grafisk formgivare /originalare efter två år på Idévärlden Grafisk design och kommunikation, en yrkeshögskoleutbildning på Heden i Bollnäs. Här har jag tillbringat tre terminer tillsammans med min klass. Jag har från att knappt veta vad grafisk design är, till att kunna producera material ut till kund. Jag har lärt känna många nya människor, både ur min klass och genom mitt hästintresse här uppe i Bolläs. Jag har utvecklats massor inom ridningen och som människa tack vare flytten upp hit.

Nu har jag en vecka kvar här i Bollnäs. Jag kommer att pyssla med en hemsida samt min portfolio som ska skickas in till skolan. På onsdag har jag en 20 min redovisning för lärarna och kommer då att besöka min skola igen, första gången sedan i julas (cyklar dock förbi där varje dag, haha). På torsdag packas allt ihop och jag + Curre flyttar tillbaka till Kungsberg. På fredag åker jag upp till Bollnäs med tåget för att gå på min avslutning. Sedan är min Bollnästid över.

Jag älskar Bollnäs och Hälsingland, jag gör verkligen det. Många som bor och är uppväxt här tycker att det är världens tråkigaste stad och det förstår jag, haha. För mig har det varit så skönt att bara lämna allt och flytta till något nytt. För mig är Bollnäs lungt, tryggt och fint. Jag är inte uppvuxen här och kan se denna stad med andra ögon och sen trivs jag inte i storstaden heller. Sandviken är för mig en stad jag vuxit upp i, där jag har gått i skolan osv. Jag hatar den staden, ärligt talat. Känner och umgås knappt med människor där jag är uppvuxen, därför känns det tungt att fytta tillbaka.

Jag ska jobba på mitt gamla sommarjobb fram tills i augusti, sen får vi se. Har lite planer och jobb jag har sökt. Men mitt mål är att komma ut och jobba som grafisk formgivare, det jag har utbildat mig till. Sen får ödet bestämma vart jag hamnar, men jag hoppas att jag kan få landa och hitta något slags lugn. Jag har mål och kämpar stenhårt för dem, så jag hoppas att de lönar sig tillslut.

Jag kommer att sakna Bollnäs och människorna här. Tur jag inte planerar att flytta så långt härifrån!


Kommentarer
Postat av: Myndigheten för yrkeshögskolan

Roligt att läsa om din utbildning. Hoppas du får jobb inom branschen, och lycka till i framtiden! :)

Svar: Tack så mycket! Har varit en väldigt rolig och lärorik tid :)
Veronica Sroka

2015-06-11 @ 14:36:57
URL: http://www.yrkeshogskolan.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0