Kvällens hoppträning

Bettet som jag i mina yngre dagar sett som bland det värsta man kan stoppa i en hästmun och som jag särkert skrivit något arg inlägg om, det bettet har visat sig fungera jättebra på Curre. Det jag pratar om är ett klassiskt pessoabett, ni vet med tre små ringar och som är väldigt rörligt. Gaby tipsade mig om detta förra veckan och jag rotade fram ett klassikt tvådelat som jag hittade i ridskolans sadelkammare. Curre har känts bra på detta när jag trimmat och även nu när jag hoppade!

Vi trimmade först gemensamt på volt och hoppade sedan en linje, studs och en kombenation. Kändes som att jag kunde vara betydligt mer stilla med handen, spänna bågen och han blev kvickare för skänkeln. När Gaby sa åt mig att spänna bågen och utmana honom mer, då jäklar fick vi till några bra språng! Gaby upplevde det som att jag behöver "ruska" (som hon så fint uttrycker det haha) mindre i honom på detta bett och att hon tyckte jag skulle tävla med det. Hon red själv sin bästa häst på ett liknande, fast med dubbla tyglar då den var känsligare.

En annan kul grej är att Curre var såå seg idag, maskade på som en gammal gubbe när vi värmde upp. Jag lät honom vara och dunkade till med pisken någon gång så han satte lite fart. Vägrar nöta och tjata, för han har tom fått skav av skänkeln på ena sidan... Men han traskar ändå på trevligt och fint, bara det att man då och då får väcka upp honom. I slutet, när hindren kom upp och och blev över 110 kanske. Då vaknade han till! Hoppade rakt upp i luften och sköt rygg, kastade sig, busade med huvudet mellan frambenen efter hindren osv. Där i slutet, då tyckte han att vi började hoppa. Haha, man får låta honom vara lite som han är ibland. Han kan det här ;)

Slog mig att detta faktiskt var min sista träning för Gaby här i Bollnäs. Dock ses vi på mycket tävlingar och sen vet jag inte vart jag kommer att befinna min i hösten heller. Hittar jag jobb här, då återvänder jag gärna. Hehe.

Måste bara ha tag i ett eget bett innan söndag! Det översta vet jag fungerar, men är lite sugen på att prova Sprengers egen KK-Ultra variant också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0