Klättring i intervall

Idag red jag Curre bort till klätterbacken mitt emot sjukhuset. Den backen har några olika stigar och man klättrar liksom i skogen över stenar, rötter osv, sedan finns det en grusväg att rida ner. Är ganska så brant där, men tar kanske max 2 min för dem att klättra upp där. Curre tyckte dock att detta var jättejobbigt och försökte springa uppför, vilket inte gick jättebra. Tog fem vändor uppför, tre gånger den lite brantare och två den lite "lättare" stigen.

När vi kom tillbaka till stallet igen så red jag in på Arenan för att trava lite, så han inte stelnar till i musklerna efter klättringen. Red på det tvådelade bettet och jag får inte alls samma känsla som på det raka. Nu var han visserligen trött i bakbenen, men får ändå känslan av att han blir lite stummare. Måste prova ett vanligt tredelat också, som jag inte har testat på hur länge som hellst.
 
Travade och galopperade lite, samt stutsade över ett kubhinder någon gång bara för att känna av lite. När jag fick honom att släppa ner nacken, samtidigt som jag hade honom väl mellan hand och skänkel (utan spänning!)  så fick jag en så sjukt bra känsla på hindret och han studsade över det med ett betydligt bättre språng. Trots att det var så pass litet! Har verkligen fått en lite aha-upplevelse denna vecka, ska bli så kul att trimma nu och få ordning på det som jag vill!

En så här bra bild hann jag ta innan Curre bar iväg åt ett helt annat håll än vi skulle, bland alla granar haha. Ingen skogshäst han inte ;) Är riktigt brant här!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0