Curres fredagspass

Idag provade jag att rida på ett nytt bett, efter att ha pratat med Gaby (kommer separat inlägg om träningen + mina tankar om bett). Jag provade, hör och häpna, ett pessoabett på honom. Behöver ett bett i hoppningen som han tar stöd på men som inte blir för skarpt. I dagsläget är han fin och lydig när jag trimmar, men när tempot och hindren kommer upp så behöver jag något mer.

Han kändes helt ok på detta bett, men vill testa lite andra alternativ. Han var lite "otrimmad" då han vilade igår, men jobbade ändå på bra i värmen. Galopperade över bommar och försökte känna av hur han kändes på bettet. Sen lyckades vi äntligen få till bytena som har varit värdelösa nu på slutet. Vet ni vad kag gjorde annorlunda nu? Jag satt STILL och TITTADE vart jag skulle, vips så bytte han fint. Herregud vad man krånglar till det för sig, det är standarden Gaby säger till mig. 1. Krångla inte till det, 2. vill inte för mycket och 3. stressa inte. Japp.

Har varit helt sjukt fint väder idag också! Promenerade nere på stan vid lunch i Gävle och det var superfint väder. Svängde in på Max i Bollnäs och köpte en glass som jag sedan åt ute i solen. Så fruktansvärt skönt efter all blåst, regn och målniga dagar. Finvädret, jag ber, stanna.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0