Curreliten

Igår när jag och Angelica var upp till Curre så skulle jag kratsa hans hovar, har av någon anledning inte gjort detta efter olyckan. Kratsar annars varje dag, men då är det rutinmässigt innan jag ska rida eller ut och gå med honom, nu står han i ett annat stall och det är andra rutiner osv. Hur som helst så lyfter jag hans höger framben precis som vanligt, var vid Curre kastar sig bakåt och jag släpper direkt. Då står han och håller upp frambenet ett tag, precis som att han fått sendrag liksom. Efter det blev han väldigt sur om jag närmade mig det frambenet, som att "Låt bli att lyfta det igen tack!".

Jag har hela tiden haft den bogen i tanken då det har sett ut som att problemet suttit där när jag sprungit med honom, jag jag har klämt och känt igenom den och han har inte reagerat ett dugg. Men när jag lyfte det hastigt uppåt/framåt, då gjorde det alltså ont. Han haltar alltså inte, utan ser stel ut. 

Nu på morgonen så lyfte jag benet försiktigt på samma sätt och han regerade, dock inte lika mycket då jag var försiktig såklart. Troligen så har han sträckt till den ordentligt när han for ur transporten (vore bara konstigt om han inte skulle gjort sig illa alls efter det där). Så nu får han bara gå i hagen och reagerar han likadant på måndag så bokar jag veterinärtid. Kommer förmodligen ändå inte få någon tid innan midsommar och vad kan dom göra mer än ordinera vila? Jag vill mest veta vad det beroror på och sitter om det inte är borta.

Han såg iaf pigg och glad ut i dag, gick direkt ner till gräset istället för att ställa sig i vindskyddet. Skönt att se att han mår bättre!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0