Tävling Svärdsjö Ridklubb

Dagens tävings skulle jag samanfatta som lite kaosartad och varken Curre eller jag var på topp. Vi gjorde rundan idag på ren rutin och med ett helt ok resultat måste jag andå säga, såhär i efterhand. Direkt efter var jag dock arg som ett bi, haha.
 
120 cm bed. A:0
Vi var i tid till tävlingen, men missbedömde tiden totalt och tog ut Curre alldeles för sent. Efteranmälde mig på plats och startade som tredje ekipage. Fick i princip trava och galoppera igång direkt, springa upp till banan (en bit att gå dessutom), springa igenom banan, ner igen och hoppa fram lite snabbt. När ryttaren innan mig hoppar så ser jag att det är två extra hinder, som jag alltså inte har gått. Bestämmer mig innan jag sätter igång för att ta den kortare vägen till näst sista hindret.

Curre är verkligen inte på plats i markarbetet och kändes inte lösgjord eller framme för skänkeln för fem öre... Detta gjorde att distansera blev lite som dom blev då jag inte hade honom framför mig ordentligt. Glömde vägen till trean, så red ett onödigt lång väg dit. resten av banan blev väldigt okoncentrerad då jag hade fullt upp med att komma ihåg vägen... Var felfri fram till näst sista där jag red alldeles för snävt och Curre stannade, fick en dålig distans och han blev överraskad helt enkelt (hade ju inte gått denna väg). Sen hoppade han vidare, så ingen bom ner utan endast stoppet och tidsfel blev dagens resultat.

Med tanke på våra förutsättning, han har varit borta från riktig hoppning i en månad efter trafikolyckan och är inte helt hundra igång så får jag ändå vara nöjd. Trots att jag tycker rundan var kass, haha. Men några språng blev bra ändå! Dessa höjder kliver han mest över och det kändes ändå som ett bra genrep, träna på att hoppa bana.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0