Hästarna fina och trevliga

Hästarna är fina att rida! Curre börjar sakta men säkert komma tillbaka till sin gamla form och Spirit blir bara mer ridbar för varje ridpass. Vi har ridit honom ungefär varannan dag nu, men tänkte trappa upp och låta honom gå nästan varje dag nu framöver. Självklart olika intensitet på passen och blandat med lugna uteritter/skritt.

Curre trimmade jag igenom på ridbanan idag. Han kan vara lite knepig att rida ihop då han lätt försvarar sig genom att spänna hela kroppen när jag ber honom att komma fram och mellan hjälperna. Idag red jag mycket framåt i början, tempoväxlingar och skänkelvikningar där fokus var på rakriktningen. Jämn på båda tyglarna.
 
Till galopparbetet så samlade jag istället upp honom ganska mycket, släppte efter på tyglarna och gav honom en chans att hitta sin balans. Han är känslig i munnen och är som bäst när jag tar i honom så lite som möjligt. Rider bara på en vanligt rakt bett, vilket jag tycker att han tar bäst stöd på. I det här arbetet så slappnar han av på ett annat sätt, sänker sig, blir rund i formen och mjuk i munnen. Utifrån detta så kan jag be honom att skjuta på med bakbenen och galoppera framåt. Så fokus på framåtbjudningen under framridningen och sedan samlande arbete för att få honom att sätta under sig och slappna av/hitta balansen. Då får vi en bättre kvalité och form när vi sedan växlar upp i tempo!

Fick tummen ur och klippte Curre igår, vilket var välbehövligt då han har tjock sommarpäls och bara svettades. Detta resulterade i att han bockade under galoppsträckan igår och hör och häpna.... Han SPRANG i hagen idag!! Grannarna satte fart på gräsklipparen och Spririt satte världens fart och Curre hängde med. Kutade runt, blåste upp sig och sparkade bakut. Kan tilläggas att min häst i vanliga fall knappt orkar GÅ ut till stora delen i hagen haha...

Innan galopppasset igår

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0