Träningen igår

Träningen igår gick helt ok! Väldigt roligt att vara i Lervik och träffa alla som man inte har sett på länge. Vi red först fram lite gemensamt, så som vi brukar för Leif. Jättekul även om det bara var en stund, för Gaby brukar vi bara trimma gemensamt under vissa träningar (när det är mer markarbetsjobb). Vi checkade iaf av dem, ställde, flyttade och jobbade förvänd galopp. Curre kändes väldigt fin och lösgjord här!

Hoppade sedan en liten övning och till sist en bana. Gjorde en dundertabbe, sköt innan jag siktade... Curre stannade och vi slog både i huvudet i hinderstödet. Gick dock bra och han hoppade resten fint. Det svåra med honom är att få ihop galoppen när vi växlar upp i tempo och ska hoppa, allt det där vi har när vi trimmar är som bortblåst. Det blir svårt att "spänna bågen" och hitta distanserna när han blir så.

Det Leif påpekade var att vi har mycket svårare för uppridningarna i vänster varv, han blir som en makaron där. Mer rakriktande arbete helt enkelt. I övrigt kändes träningen ändå bra, har ju inte hopptränat på ca 1,5 månad. Hoppar för Leif även nästa vecka!

Angelica filmade, när jag klippt ihop det och laddat upp på YT så slänger jag upp den här

Biokväll i lördags

Det blev bio i lördags! Älskar att se film på bio, upplevelsen blir så himla mycket bättre än hemma i soffan. Det svåra är dock att släpa med sig något sällskap, Angelica är dock bra då hon är en riktig allätare när det gäller film. Sist vi var iväg så såg vi Minnons (såå bra, haha) och nu blev det Paper Towns, från skaparna av The Fault In Our Stars som för övrigt är en sjukt fin film. Paper Towns tycker jag var bra, kanske inte det bästa jag sett men helt klart sevärd!
 

Hoppträning ikväll

Ikväll så ska Curre och jag hoppträna, weei! Första hoppträningen sedan i början av juni tror jag, då jag hoppade för Gaby. Nu blir det för Leif Hall ute på Lervik (Gävle), min hemmaklubb som jag tävlar för. Jag tränade ju för Leif under tre år och det är tack vare honom som jag tog klivet från "hobbyridning" till att tävla på nationell nivå, lärde mig rida på riktigt helt enkelt. Har nu inte ridit för Leif på 1,5 år kanske, så det ska bli väldigt roligt! Curre är inte on top direkt, men man tränar ju för att få hjälp och bli bättre.


Hästarna fina och trevliga

Hästarna är fina att rida! Curre börjar sakta men säkert komma tillbaka till sin gamla form och Spirit blir bara mer ridbar för varje ridpass. Vi har ridit honom ungefär varannan dag nu, men tänkte trappa upp och låta honom gå nästan varje dag nu framöver. Självklart olika intensitet på passen och blandat med lugna uteritter/skritt.

Curre trimmade jag igenom på ridbanan idag. Han kan vara lite knepig att rida ihop då han lätt försvarar sig genom att spänna hela kroppen när jag ber honom att komma fram och mellan hjälperna. Idag red jag mycket framåt i början, tempoväxlingar och skänkelvikningar där fokus var på rakriktningen. Jämn på båda tyglarna.
 
Till galopparbetet så samlade jag istället upp honom ganska mycket, släppte efter på tyglarna och gav honom en chans att hitta sin balans. Han är känslig i munnen och är som bäst när jag tar i honom så lite som möjligt. Rider bara på en vanligt rakt bett, vilket jag tycker att han tar bäst stöd på. I det här arbetet så slappnar han av på ett annat sätt, sänker sig, blir rund i formen och mjuk i munnen. Utifrån detta så kan jag be honom att skjuta på med bakbenen och galoppera framåt. Så fokus på framåtbjudningen under framridningen och sedan samlande arbete för att få honom att sätta under sig och slappna av/hitta balansen. Då får vi en bättre kvalité och form när vi sedan växlar upp i tempo!

Fick tummen ur och klippte Curre igår, vilket var välbehövligt då han har tjock sommarpäls och bara svettades. Detta resulterade i att han bockade under galoppsträckan igår och hör och häpna.... Han SPRANG i hagen idag!! Grannarna satte fart på gräsklipparen och Spririt satte världens fart och Curre hängde med. Kutade runt, blåste upp sig och sparkade bakut. Kan tilläggas att min häst i vanliga fall knappt orkar GÅ ut till stora delen i hagen haha...

Innan galopppasset igår

Hej lördag

Hur jag har spenderat min lördag hittils? Sovit till halv 11, vilket var det skönaste jag gjort på länge. Har varit helt sjutk trött hela den här veckan och har känt mig som en zoombie på jobbet, uäh. Så denna sovmorgon var helig och så efterlängtad. Har efter min skönhetssömn ägnat morgonen åt att släppa ut hästar, kolla/hjälpa till att flytta korna till ny fålla och lyssna på musik/kolla youtubeklipp. Vad som händer sedan visar sig, kanske blir bio ikväll! Måste komma iväg och göra något, där jag får sätta på mig valiga kläder och inte jobb eller ridkläder haha.

Curre trimmades igenom igår, mycket raktiktande arbete för att få honom jämn på tyglarna. Har ridit på ett babypelham två dagar för att få ihop honom lite extra och trimmade igår på mitt scourierbett (dubbla bettringar) viket han kändes jättebra på. Man kan behöva trimma honom på något lite starkare några gånger innan han är helt back on track. Han lägger gärna av lite när han har haft semester och blir svår att rida ihop.

Har också anmät mig till Tierp om tre veckor, 120 och 130 cm. Så det blir hårdträning tills dess! Ska se om vi kan komma iväg på någon hoppträning nu till veckan och sedan är vi ju i London tre dagar, mån-ons samma vecka som Tierp. Men det får lösa sig på något vis, kan dock inte hoppträna den veckan. Men känner att vi måste tänja på gränserna och bara gå in i 130, 120 gör vi liksom bra resultat i trots kaosförutsättningar för att vi är så rutinerade på den höjden. Vill ha bra resultat på den nivån också och vi har varit såå nära några gånger nu! Målet är sedan att rida DM i Huddik i September.


Mer info om Spirit

Tänkte att det kan vara intressant att veta lite mer om Spirit, då han näms en hel del här. Han heter Spirit Fly och är ett fullblod e. Songline - Gesh Pati och född 2003, alltså 12 år gammal. Det är min mammas tremänning (som bor ca en mil från oss ungefär) som har fött upp honom det det är också från henne vi har lånat honom. Han har inte gjort så mycket i sitt liv och blev inriden för ca 1,5-2 år sedan och är inte heller riden på ett tag nu.
 
Tanken är att han ska göra Curre sällskap medan jag har honom hemma, då vi inte har några hästar på gården längre. Sen ska jag och Angelica sätta igång honom igen och fortsätta utbilda tänkte vi. Jag upplever honom som pigg och framåt, lite "sprättig" men väldigt snäll. Påminner väldigt mycket om Eddie (som hade mycket fullblod i sig) som jag hade, både till sättet och i ridningen. Med mer styrka och utbildning så tror jag att han kommer att bli jättefin, då jag upplever honom som positiv och trevlig att rida. Bra framåtbjudning och arbetsmoral, bra mun och trevlig att sitta på.


Jag jobbar och står i

Jobb idag, 07-16 som vanligt. Ganska skönt med ett jobb som är mån-fre och med fasta arbetstider. Har det dessutom ganska lugnt, ingen vidare stress alls och bra med raster. Om någon är nyfiken så jobbar jag för Coor inne på Sandviks område. Storstädning och golvvård är det jag mestadels pysslar med, i Sandviks lokaler (Sandvik är sjuukt stort). Tredje sommaren jag jobbar där och det är ett helt ok jobb och lön måste jag ändå säga, ska inte klaga. Men vill ju såklart ha ett fast jobb och inom det jag utbildat mig till!

Hur som helst så gick Curre och Spirit bara en promenad efter Curres tävling igår, ca 40 min var vi ute med dem. Spirit har tappat en framsko, så han får gå lite lugnt tills vi fixat en hovslagare som kan komma och sko om dem båda. Var så smidigt i Bollnäs när Nicke bara behövde åka sina 500 m ner till ridskolan och sko, ibland utan att jag ens var där. Saknar det! Men det ska nog fixa sig, är dock jättenoga med vem som skor Curre. Antingen Nicke, Krister eller så åker vi till ryttarstugan. Dom är tillräckligt kvalificerade (i mina ögon) för min guldklimp, haha.

Såhär brukar vi mysa på kvällar/mornar...

Something I Need

Åh, den här låten har verkligen gått på repeat i både lurarna och min hjärna! Something I Need med OneRepublic, från albumet Native som jag lyssnade igenom en dag när jag jobbade förra veckan. Konstigt hur vissa låtar bara fastnar sådär. Shut Up And Dance With Me har precis börjar släppa, haha. Jäkligt bra är den dock!
 

Tävling Svärdsjö Ridklubb

Dagens tävings skulle jag samanfatta som lite kaosartad och varken Curre eller jag var på topp. Vi gjorde rundan idag på ren rutin och med ett helt ok resultat måste jag andå säga, såhär i efterhand. Direkt efter var jag dock arg som ett bi, haha.
 
120 cm bed. A:0
Vi var i tid till tävlingen, men missbedömde tiden totalt och tog ut Curre alldeles för sent. Efteranmälde mig på plats och startade som tredje ekipage. Fick i princip trava och galoppera igång direkt, springa upp till banan (en bit att gå dessutom), springa igenom banan, ner igen och hoppa fram lite snabbt. När ryttaren innan mig hoppar så ser jag att det är två extra hinder, som jag alltså inte har gått. Bestämmer mig innan jag sätter igång för att ta den kortare vägen till näst sista hindret.

Curre är verkligen inte på plats i markarbetet och kändes inte lösgjord eller framme för skänkeln för fem öre... Detta gjorde att distansera blev lite som dom blev då jag inte hade honom framför mig ordentligt. Glömde vägen till trean, så red ett onödigt lång väg dit. resten av banan blev väldigt okoncentrerad då jag hade fullt upp med att komma ihåg vägen... Var felfri fram till näst sista där jag red alldeles för snävt och Curre stannade, fick en dålig distans och han blev överraskad helt enkelt (hade ju inte gått denna väg). Sen hoppade han vidare, så ingen bom ner utan endast stoppet och tidsfel blev dagens resultat.

Med tanke på våra förutsättning, han har varit borta från riktig hoppning i en månad efter trafikolyckan och är inte helt hundra igång så får jag ändå vara nöjd. Trots att jag tycker rundan var kass, haha. Men några språng blev bra ändå! Dessa höjder kliver han mest över och det kändes ändå som ett bra genrep, träna på att hoppa bana.


Hoppning med Curre

Plockade fram två hinder, en oxer och ett räcke på ridbanan idag. Värmde bara upp och hoppade sedan igenom Curre några språng. Det sitter fast lite och han är inte riktigt igenom, mellan hand och skänkel. Får helt enkelt bara trimma vidare så kommer det nog. Hoppa gjorde han däremot fint, även om han inte är lika taggad och på som när vi hoppar tillsammans med andra hästar. Helt helt klart godkänt får vi idag! Distanserna sitter alltid med honom och han är alltid med på noterna.

Imorrn är det bam bam, FREDAG! Inte för att jag har så mycket att göra i helgen, mer än att jag nog åker och tävlar på söndag då. Är så sugen på att styra in i en 130, bara bevisa att vi kan och sätta en runda med max 4 fel. Men väntar och rider 120 nu i helgen och så kanske det blir 130 i Tierp om en månad. Vi får se. Nästa strategi är nog att gå direkt in i 130 utan att hoppa dagen innan, tror faktiskt att han skulle prestera bättre om han är helt fräsch i kropp och huvud.

Ska nu duscha, sedan ta med mig datorn till sängen för att åtminstone påbörja cv och personligt brev. Måste verkligen lära mig att ta tag i saker, usch vad jag är sämst på sådana saker... Pinsamt dålig faktiskt, just nu känns det som så iaf.


Spirits makeover i bilder

Den lite sköna och slappa frillan fick sig (med ägarnas tllåtelse såklart) en omgång hos hästfrissan Veronica här om dagen, som mer än gärna tog fram saxen för en makeover...Lite kortare och sportigare blev den nya looken! Den var grymt tjock, så jobbet med att tunna ur och jämna till pågår. Den ser fortfarande lite avklippt ut, men annars blev han fin tycker jag allt. Så mycket skönare att rida med kort man och dessutom blir det inte lika varmt under.

Snart är vi tillbaka i samma form

Jobbade Curre ett pass på ridbanan idag, samtidigt som Angelica red Spirit. Tycket att dom två skötte sig bra och Spirit såg fin ut! Blir förvånad över hur lättriden han är, med tanke på hur lite han kan. Curre är det lite att jobba med för att han ska komma tillbaka till den form han var innan vilan. Jobbade därför mycket basic idag, rakriktande arbete samt många tempoväxlingar. Det blir sakta men säkert bättre, även om man får ha lite is i magen tills han är back on track igen. Hoppar nog några språng på honom imorgon.

Känns sååå himla skönt att det är torsdag imorgon! Sen är det bara fredag innan det är helg igen, hehe. Nej, men har flytit på bra på jobbet denna vecka tycker jag ändå. Gäller bara att lära sig att prioritera eftermiddagarna bättre, så att jag hinner med det jag vill och ändå komma i säng gärna före 23. Lite sådär tänkte jag, men det blir bättre!


Ett försök till att reda ut tankar

Idag har båda hästarna vilat, trots att Curre egentligen skulle ha trimmats igenom idag. Men jag var verkligen såå seg när jag kom hem, Curre gick läängst bort i hagen, vi åt middag sent osv. Ja, en riktigt allmänt opepp och seg dag med andra ord. Kom i säng alldeles för sent igår också, vilket nog gjort sitt.

Har också kommit fram till att jag nog har drabbats av någon form av 20-års kris, om detta nu är möjligt? Pratade om detta med en vän och jo, jag tror nog att detta är ganska vanligt. Googlade fram en artikel från Aftonbladet som ni kan läsa HÄR. Alla symptom stämmer in på mig just nu. Orkar ingenting, har ingen motivation, drar mig för att göra saker, oroar mig för varje dag som går osv. Tyvärr så tror jag nog att en 20-års kris är ganska vanligt i dagens samhälle.

Jag måste verkligen börja tänka om här och framförallt sluta jämföra mig själv med andra. Har ni tänkt på hur sociala medier förstör oss om hur perfekt allting måste vara? Vi är bara en klick bort för att se Lisas toppmoderna lägenhet, Annas gourmetmiddag, Fridas fräscha selfie efter milrundan eller Pelle som nyss tagit sin kadidatexamen i rymdraketsfilosofi... Ja, ni fattar.
 
Man måste nog lära sig att ta lite distans från detta. Alla vill visa sig från sin bästa sida, inte bara du. Så jag får nog ta och stoppa undan det där med att jag är "arbetssökande", bor hemma, har ett tråkigt socialt liv osv. Istället plocka fram det som är bra, jag har ett sommarjobb, en häst i fin form (två nu också), tid att umgås med familjen, London i augusti, förhoppningsvis konsert i oktober mm. Jäklar, var nog en del saker ändå! Livskris, gå och dö. ;)

Älskar tröjan, 99 kr på HM!

"Du får inte sluta blogga!"

Eftersom jag har fått skäll över att jag "inte får sluta blogga", så är det väl lika bra att jag sätter igång igen! Jobbar på för fullt i veckorna och sedan rids hästarna på kvällen. Curre har kommit igång och trimmats lite mera ordentligt nu, aningens otrimmad men annars helt ok. Hoppade lite studs i söndags och tanken är att ta några större språng på onsdag och sedan, om allt känns bra, åka till Svärdsjö och hoppa en 120 cm. Vi får se!

Spirit går det bara framåt med tycker jag. Han går att styra lite bättre, dvs vi kommer ut i hörnen på ridbanan och vi kan rida längs med vägkanten. Rider honom ungefär varannan dag, vilket ska trappas upp den här veckan. Mycket varierat, lugnare uteritter, galopp efter sandvägen, lösgörande/stärkande arbete på ridbanan/åkern osv. Han sköter sig fint! Vi är dock lite oense när det gäller att spraya på flygspray annars kommer vi bra överrens. Tycker att han blir mer ridbar för varje pass, jättekul! Gillar att hans framåtbjudning och att han har en bra mun.

Håller annars på att leta jobb för fullt då jag fortfarande inte har några spikade planer inför i höst. Har skickat en spontanansökan till ett företag förra veckan, har dock inte fått svar då jag tror den ansvarige antagligen är på semester. Har hittat ett annat intressant jobb som jag inte alls vet om jag är "kvalificerad" för, men tänkte skicka in en ansökan ändå. Jag brukar tänka som så att om jag lägger in högsta växeln och är sådär överdrivet positiv/optimistisk så kanske det faktiskt smäller till. Jag VILL verkligen sätta fart på mitt liv och klara mig själv.


Mysiga hästar

Hur mysiga är dom inte? När Spirit tycker det är lite för läskigt så springer han upp bakom Curre, som är världens lugnaste och bryr sig inte ett dugg. Vi släppte ihop dem i lördags och även det gick hur bra som helst! Curre har annars gått själv när jag hade honom i Bollnäs, så kul för honom att få sällskap nu.

Konsert i Furuviksparken

Red Curre på en åker (som jag har fått tillåtelse av morbror att få rida på!) igår morse och han kändes jättefin! Tror att dom här tre veckorna av vila/skritt/jogg har varit väldigt bra för honom då han känns väldigt mjuk och fin i kroppen. Red lite samma typ av arbete på honom nu i kväll, också ute på åkern och han var fortsatt fin. Kör igång honom lite lagomt denna vecka ut, så ska han vara så gott som helt igång igen sen. Ska kika runt och se om det är någon träning vi kan åka på, någon som vet om Leif Hall har någon kurs/träningar nu i sommar?

Spirit red jag imorse ute på åkern. Han var väldigt pigg och fin, men vi måste få till styrningen och bromsen haha. Vill vara mjuk och inte ta i honom så mycket, men det är himla svårt alltså. Han är duktig och arbetsvillig, men det är inte lätt alltså. Men tycker det blir bättre för varje gång, så det gäller nog bara att vara tydlig. Testade lite galopp idag också, vilket var intressant! Han var lite trött då och sprang på ganska så mycket framåt, medan jag knappt kunde styra. Men ridbarheten finns, bara att träna.

Igår åkte jag och pappa in till Furuvik för att se Alice Cooper! Såg i tidningen att han skulle komma till Furuvik och tänkte att självklart, det måste jag se! Är inget fan av hårdrock alls och den enda låt jag vet Alice Cooper gör är Poisen (som är riktigt bra), men jag gillar ju att göra spontana saker haha. Konserten var dock riktigt bra! Jag kände igen flera av låtarna och det var en kul show att se! Vann 2 kg Toblerone på chokladhjul och sedan lyckades jag få pappa att pricka ner 5 Minnions så jag fick ett gosedjur, haha.

Är nu SJUKT taggad på att se Imagine Dragons i Globen i oktober!! Ett av mina två favoritband (det andra Coldplay ofc) och jag har spelat sönder deras Smoke and Mirrors album. Ska bli så kul att se dem live och när man i princip kan alla låtar. Vet dock inte vad jag ska köpa för biljetter (har inte gjort det än...) och sen hänger det lite på om Angelica kan ta sig ner från Luleå. Vi får se, först att se fram emot är London den 10 augusti!


Senaste tävlingen i Gagnef + film

I och med den dramatiska olyckan när vi voltade med både bil och släp efter tävlingen i Gagnef för tre veckor sedan, så skrev jag av förklarliga själ aldrig om den tävlingen. Det kom lite annat i vägen kan man säga och jag var mer glad över att min häst lyckades överleva en sådan krasch. Ett tävlingsresultat kändes ganska långt borta.

Men tävlingen, innan det hemska på hemvägen hände, gick väldigt bra. Han var lite loj pga av värmen, men ändå fin och kändes bra på pessoabettet. Eftersom det varit lite struligt på tävling för oss med felridning, dåliga resultat osv så ville jag först och främst göra en bra runda. I efterhand så hade jag kunnat rida några kortare vägar och gasat lite, men är ändå nöjd. Han hoppade enkelt runt felfritt. Sista ryttaren puttade ner oss som första utanför placering med knappt en halv sekund, vilket var surt då jag gick miste om 400 kr vilket är bra prispengar på en sådan tävling. Men som sagt, vi hade tur i annat denna dag.
 
Curre känns verkligen stensäker på denna höjd. Som jag sa till Angelica, varför känns 120 som 1 meters hoppning och 130 som värsta 150 banan?? Haha, nej men så irriterande att skillnades ska KÄNNAS så stor. På filmerna så ser det jättelätt och inte alls högt ut. bara jag som måste få lite rutin tror jag. 

Spola fram till 0,30 ungefär så slipper ni se mig snurra på en volt innan start.

Tid och dagar

Har verkligen haft fullt upp dom senaste dagarna, har inte ens hunnit rida hästarna på två dagar... Säger en del. Jobbar i Sandviken 7-16 måndag till fredag, tar ca 25-30 min med bilen. Sen ska det fixas i stallet, rida, göra matlådor osv. Sen är det höskörd som det ska hjälpas till med. Hann fasen med mer när jag bodde i Bollnäs, trots att dagarna var längre haha. Kan dock bero på att jag segar bort mer tid nu när jag inte har så pressat shema. Men för att samanfatta dom senaste dagarna:

Tisdag: Jobb och bägge hästarna reds ut en runda, jag på Spirit och Angelica Curre. Travade lite mer och jag satte också lite mer krav på Spirit. Har ridit honom väldigt kravlöst innan, för att han ska få komma igång och jag ska lära känna hur han fungerar. Men han kändes väldigt fin och jag tycker han är väldigt mjuk och ridbar, tror han blir väldigt fin bara han får ridas lite mer.

Onsdag: Angelica och jag drog till Gävle direkt efter jobbet. Det var extra sommaröppet fram till 20:00 och sen spelade dom på torget. Gick i affärer, shoppade lite (rea♥︎) och såg slutligen Minions på bion. Den var så kul, se den! Så söta Minionerna haha. Kul och spontan eftermiddag, älskar att planera in såna saker mitt i veckan. Hästarna vilade.

Torsdag: Tiden rann iväg sjukt fort! Halv tio blev matlådorna klar och vi käkade. Blev bara kvällsfodring istället för ridning, om det inte vore för att jag måste upp 05:30 så hade jag lätt ridit!

Idag åker Angelica till en kompis, sviker mig och är borta hela helgen. Rider därför bägge hästarna ikväll. Curre ut tror jag och Spirit ska jag ta mig upp till ridbanan för att rida lite tänkte jag. Skönt med helg och hoppas värmen håller i sig!

Värmen säger HEJ och jag säger välkommen!

Blev inget Church Street förra fredagen (semesterstängt), istället Brända Bocken i lördags 👌🏻

Skörden från Ockelbo marknad i lördags

Förlåt, men sjukt äckligt haha. Glacerat äpple.

RSS 2.0