Slut som människa

Scenario: Cyklar glatt iväg till stallet (barmark) vid halv tre tiden och det har precis börjat snöa litegrann. Lagomt tills jag ska rida ut Curre en sväng så är det näst intill snöstorm och ungefär en dm snö. Jag blir pissblöt och nästan förlamad i ena halvan av ansiktet för det blåser och snöar så mycket. Byter ridbyxor när jag kommer tillbaka och rider nästa häst i ridhuset. Får knappt upp ridhusdörren när jag ska ut igen och 5 h efter att jag kommit till stallet så är det ungefär 2-3 dm snö.

Detta innebär att jag får pulsa och SLÄPA min cykel hela vägen hem, i snöstorm dessutom. En promenad som tog ungefär en halvtimme mot för dom vanliga 15 minuterna. Fick motivera mig med att pulsa och sedan vila vid varannan lyktstolpe och sista biten genom att tänka på mat. Var verkligen svinhungrig, arg och helt slut när jag kom hem. La mig raklång i sängen och jag skojar inte om jag säger att hela rummet snurrade haha. Fyfan alltå, svenska vädret i ett nötskal. Allt på en gång!

Annars så var Curre fin att rida idag, förutom att han fick snöstyltor och halkade. Nutte red jag ungefär 35 min aktivt jobb i ridhuset. Ställde lite högre krav idag och fick då ett mycket bättre stöd i handen. Till att börja med så var han dock lite tom, men efter att jag jobbat in det där högra bakbenet så blev han riktigt fin. Han blev dock riktigt sur när jag satte lite press på honom och svarade upp med att börja studsa. Men jättenöjd med honom i slutet! Red mest rakriktande arbete och lite förvänd galopp. Höll nästan på att åka av när jag bytte galopp sen haha. Han är som sagt helt olik Curre, men jätterolig nu när jag kommit underfund med honom. Det tar lite tid att hitta knapparna på varje häst. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0