Pay & Jump

Tog ut Curre lite för tidigt, så fick skritta runt en bra stund innan det var vår tur. Tog över en timme från det att jag tog ut honom tills att vi fick gå in på banan. Men det är ju lite sådär på P&J, vissa ekipage ska hoppa två rundor, andra tar längre tid pga att hästen krånglar osv.
 
Han kändes pigg och trevlig idag. Inte sådär extremt, men taggade till som sjutton när jag vände upp mot hindren. Liksom studsade genom svängen och sen sög tag haha. Tog ett högt räcke precis innan jag gick in (som jag alltid gör) och då känner man ganska väl hur han är för dagen. Brukar lägga honom lite intill för att han ska hoppa upp sig då han gärna är i och touchar räckena för att han inte tar i riktigt. Men idag klippte han i så att jag fick den där wow känslan!

Hoppade en runda på 120 cm och han var grym helt enkelt. Laddade på, men hade ändå höjd i sprången. Jättenöjd! När jag skulle vända upp mot fyran som var en väldigt kort tillbaka väg upp mot ett räcke, så fick jag inte ut honom riktigt samtidigt som han laddade på. Kom ganska snett och jag tror att Curre trodde att vi skulle på sidan, men rätar upp honom i sista stund och han klipper självklart i. Fina hästen!
 
En felfri runda levererade han idag, vilket känns jättebra. Vi har inte hoppat bana sedan vi tävlade i Högbo i november och hoppat kanske max 110 på träning. Så det känns riktigt bra att bara gå in och leverera på den här höjden. Det är inga konstigheter, utan både han och jag känner oss säkra. Känns också som att nollorna äntligen börjar trilla in. Riktigt taggad på tävlingsäsongen nu!

Film kommer imorgon

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0