Min vardag nu mot förr

Nu under min praktik så ser mina dagar helt annorlunda ut mot för när jag gick i skolan. Under skoltiden gick jag kanske 3 dagar i skolan, varav vi hade 1-2 föreläsningar. Började senast kl 10 och nästa föreläsning började ofta 13 och slutade vid 15. Där i mellan var det mycket eget arbete och ansvar. Jag hade dessutom 5 min cykelväg till skolan och Curre står bara över vägen från skolan. Mina dagar var riktigt slöa med andra ord.
 
Nu däremot så har jag varit tvungen kliva upp ungefär 06:30 och gått mot tåget 07:35, tåget går mot Gävle 07:54 och tar 1 timme. Har senaste tiden varit på praktiken 9-16, vilket kommer att bytas ut mot 8-16 from idag. Åker då hem med 16:15 tåget, tar sedan buss från stationen upp till stallet och landar där ungefär 17:30. Curre tar ungefär 2,5 h om jag skyndar på lite, så landar hemma 20-20:30 ungefär och då ska det fixas matlåda och så måste jag i säng i tid. Blir alltså att kliva upp kl. 05 varje morgon nu när vi börjar 8 istället för 9, så att lägga sig efter 12 är inte längre relevant. Mina dagar får alltså numera planeras väl för att gå ihop, då det är tidiga mornar och tight på eftermiddagarna.
 
Däremot, förutom att kliva upp tidigt och ha lite för lite tid hos Curre, så gillar jag att ha ett späckat schema och struktur. Att åka tåg i en timme går faktiskt fort och är grymt avkopplande. Jag har två timmar varje dag där jag bara kan koppla av, fundera, lyssna på musik eller skriva grunden till blogginlägg på mobilen. Praktiken är kul och jag har inte en massa dötid. Under skoltiden blev jag grymt rastlös och man hade alltid jobb hängande över sig 24/7. Så jag trivs faktiskt! Trots lite väl tight schema och 12 h borta varje dag under veckorna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0