Introvert?

Jag klickade av en slump mig in på en artikel via facebook, "Tio saker som introverta personer gör annorlunda". Jag började skumma lite snabbt, tills jag inser att det här stämde ju in riktigt bra på mig själv. Här kän ni klicka er vidare till samma artikel.

Jag har länge känt mig "annorlunda" eller vad jag ska säga, inte som normen om man säger så. Jag har alltid (då menar jag ända sedan jag varit liten) varit ganska blyg och tyst. Sedan har det självklart blivit mycket bättre med åren, även om dragen finns kvar och jag alltid kommer att vara sån. Jag säger själv att jag är osocial, vilket egentligen inte är riktigt sant. Jag älskar att umgås med folk jag känner, det är då jag är mig själv helt till fullo. Precis som många andra.

Däremot så avskyr jag kallprat med personer jag inte riktigt känner, jag är hellre den som lyssnar än hänger med i diskussioner där många personer är inblandade, jag tycker inte om stora folksamlingar osv. För att ta ett exempel så gillar jag inte att festa och dra ut på såna "sociala" saker som man "ska" gilla. Jag är inte bekväm med situationen alls, utan sitter faktiskt hellre hemma och pysslar med mina saker eller umgås med ett gäng färre människor som jag känner. 


Över lag så är jag nog en person som är svår att lära känna, eftersom jag är mer tillbakadragen och analytiskt. Inte sagt att jag har svårt att ta för mig, ringa samtal, fråga om hjälp, gå på arbetsintervjuer eller stå på scen. Det har jag däremot ganska lätt för faktiskt, för då kan jag förbereda mig och jag vet vad som förväntas av mig. Men att bara vara social och framåt, där ligger min svaghet.

Jag vet inte alls vad folk tänker om mig, för stram eller otrevlig är jag verkligen inte. Jag har bara väldigt svårt för sociala saker, bara som att titta folk i ögonen och säga "Hej" kan jag tycka är otroligt jobbigt. Tar nästan hellre en omväg haha. Varför tror ni jag sitter och skriver i min blogg? Jo, för jag behöver skriva av mig och utrycka mig, vilket en blogg är perfekt för.

Var självklart tvungen att läsa mer om att vara "Introvert" och enligt ett test jag hittade och gjorde, så stämde i princip varje fråga in på mig ganska så exakt. Skönt att hitta ett ord som beskriver mig och låter bättre än "osocial" hehe ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0