Första dagen avklarad!

Första dagen på praktiken gick bra! Det är jag + en till från min skola som har praktik på samma ställe, så vi blev visad runt och fick förklarat hur dom jobbar/tänker osv. Känns bra och jag tror och hoppas att detta kommer bli en givande vår. Ska bli kul! Har fått mitt egna skrivbord med Mac dator, egen "jobbmail" osv. Jag har bara jobbat på ställen där man måste ha arbetskläder osv innan. så gå till "jobbet" med sina vanliga kläder och sitta på "kontor" vid en dator och göra sånt som är kul. Det är lyx! Nu är detta bara praktik, men ett steg på vägen liksom.

Curre var som en tickade bomb på träningen ikväll, så fort det smällde till i någon bom så for han i taket. Drog som satan genom serien vi hoppade och var bara på helspänn. Hur kan det vara så jäkla kul att hoppa egentligen?? Haha! Men han var fin när jag väl fick honom att räta ut sig och ta stöd på högertygeln. Hoppningen fixar han alltid, den är sällan något problem. Däremot är det lite knixigt att känna om han är framme för skänkeln när han är såhär explosiv. Men jag bara skrattar åt honom, för han är ju hur kul som helst att sitta på ;)

Efter Curres och min träning så fick jag sitta en stund på Cissis Nutte som jag ska ha hand om i några dagar. Han var väldigt olik Curre på alla sätt och vis. Mindre, känsligare och lite springig. Jag kände mig mest invalid och visste inte riktigt hur jag skulle komma åt honom. Jag brukar bli väldigt försiktig när jag rider nya hästar och istället för att försöka "packa ihop" dem så vill jag mest känna av. Hur tar den hjälperna? Hur mycket stöd vill den ha? Hur påverkas den av min sits? Jag fick lite kläm på honom i slutet och jag fick honom att börja länga ut halsen framåt/nedåt. Måste vara mer stilla med sätet, lite kortare tygel och ge mer stöd helt enkelt. Kul att sitta på nya hästar! Som inte är lika sneda och oliksidiga som Curre haha.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0