Bra hoppträning

Gårdagens träning för Gaby bestod först av gemensam framridning, lite bomjobb i trav, en studs och slutligen en liten slinga med hjälpbommar framför hindren.

Curre jobbade på riktigt bra, dock behöver han blir rakare (såklart...) och komma upp mer med framdelen. Gaby säger att han ser ut som en helt annan häst när han kommer upp och över bakbenen, annars blir han lite som två hästar. Tvådelad och ligger på framdelen.

Känner att det är en hel del att slipa på i hoppningen, få honom att hoppa rakare och komma runt skänklarna. Men känns som att jag har hittat ett bra sätt att trimma nu, så jag tror nog att vi ska få bukt med rakriktningen nu. Annars så var han jättepigg och hoppade fint. Han är verkligen så mycket piggare och gladare nu än för vi säger 3 år sedan, så kul!

Pratade också lite om vilka klasser vi ska gå ut på nu i vår. Blir nog först en träningstävling den 25e där han får gå två rundor, på 110 och 120 cm. Sen går vi ut på 120 direkt och försöker komma ut på 130 nivå ganska snart igen. Gaby tyckte inte att det fanns någon som helst anledning att ligga och nöta på 120, han har kommit så pass långt nu. Så just nu känner jag mig taggad inför detta år! Största fokuset ligger dock på att han ska hållas fräsch och fin sässongen igenom.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0