Allt bygger på ett system

Nu under den tiden som jag har varit på praktiken så är det speciellt en sak som vi har fått inpräntat, att allt bygger på ett system. Allt måste hålla en röd tråd och det fungerar inte att bara slänga ihop något och ladda ner ett random typsnitt på nätet. Det är hur vi gör det som är det viktiga, att det i slutändan blir snyggt är bara en hygienfaktor. Jag tror också att det är just det här som gör ett koncept vinnande, skillnaden mellan att lyckas eller misslyckas. Jag tror inte att det är de personerna som har mest "talang" som lyckas, utan dom som har ett väl inarbetat system och verkligen håller sin röda tråd stenhårt. Det är när man börjar tappar denna och vandra iväg som det går utför.
 
 
Jag är en person som tänker väldigt mycket, analyserar och funderar. Vilket jag tror är både min största styrka och svaghet. Jag reflekterar och vill veta VARFÖR, samtidigt som det också gör att jag också kan krångla till det för mig. Självklart drar jag parareller till ridningen när det gäller att jobba systematiskt. När jag satt upp under ett pass förra veckan så hade jag en klar plan över hur jag skulle bygga upp mitt ridpass. Inte hur jag ska rida till punkt och pricka under hela passet, utan hur jag ska bocka av dom viktigaste punkterna. Går hästen fram? Tar den min förhållning? Flyttar den undan skänkeln? Har jag ett jämnt stöd på båda tyglarna, vilken har jag annars mest stöd på? Om den inte är mellan hjälperna, vad är det som inte fungerar? Backa tillbaka och kontrollera igen att allt ovan fungerar.
 
Det här tror jag är skillnaden mellan mig som amatör mot proffsen. Dom är iskall och arbetar efter ett system som dom varje dag bockar av. Är det en punkt som inte fungerar, då backar man tillbaka och ser till att det fungerar innan man fortsätter. Det blandas inte in någon frustration och det tragglas inte 45 varv på volten med en häst som inte tar stöd på yttertygeln. Då går man till botten och löser problemet. Här har vi den stora skillnaden i att ta sig framåt eller stå och stampa på samma ställe, tror jag! Den som är bäst på grunderna och att vara systematisk, är den stora vinnaren i längden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0