Den där fantastiska egentiden

Många har sagt och jag kände det innan också, att gud vad jobbigt att pendla 2h med tåg fem dagar i veckan. Visst är det jobbigt att behöva kliva upp 5 varje morgon och jag är som en sombie så fort jag inte har kommit i säng i tid kvällen innan. Jag är en kvällsmänniska och har egentligen jättesvårt att somna innan tolvslaget.

Men åter till det här med att åka tåg. Jag tycker det inte är ett dugg jobbigt, snarare tvärtom faktiskt. Speciellt den där timmen på morgonen är nästan dagens höjdpunkt. Det jag, tåget och en timme. En timme där jag inte har några som helst måsten. Jag sätter lurarna i öronen, lutar mig tillbaka och drar huvan över huvudet. Sedan har jag en timme av total egentid, där jag kan luta mig tillbaka och filosofera. När i vardagen hittar jag annars den här egentiden med absolut inga måsten?
 
Det är inte som att sätta sig i soffan och säga åt sig själv att nu SKA jag bara vila/ta det lugnt i en timme. Då kommer bara alla måsten krypandes, att justja jag borde ju diska, städa eller så kanske bara tvn eller datorn lockar. På tåget har jag inga såna måsten, utan det är lite som terapi. En tid avsatt bara för mig själv där jag får folosofera i lugn och ro utan saker hängandes över mig. Vila och bara lyssna på musik. Jag älskar det faktiskt. Timmen hem är lite segare då det ofta är väldigt fullt på tåget, men det är lite av egentid då också även om timmen på morgonen är allra bäst.

Vissa kan tycka precis tvärtom mot för mig, att det är ett stressmoment att behöva sitta still och inte ha något att göra. Så kan jag känna när jag är hemma, men inte just på tåget. Det är bara avkopplande för mig. Sen är det också full fart och ett späckat schema för mig resten av dagen, så jag kanske värderar den här lugna timmen lite extra mycket.

Hästar är också terapi ❤︎

Toppform!

Jag brukar vara lite vidskeplig och inte våga skriva sånt här, men Curre är verkligen i bra form just nu! Första halvtimmen jag trimmade igår kändes skit i princip, men sista 15-20 minutrarna när jag började koncentrera mig så lossnade han och kändes superfin verkligen. Någonstans där kunde vi fortsätta idag, vilket kändes grymt kul.

Vi hade i princip ett markarbetspass för Gaby idag, med lite gemensam framridning, en kubövning på böjt spår och en krysserie på ena långsidan. Curre jobbade på rikigt bra och jag red koncentrerat, vilket resulterade i ett bra resultat också. Han var elastisk i kroppen och hoppade jätterunt och fint. Kände det redan i söndags på P&J, att han hoppade himla väl.

Gaby sa det också att han ser bara bättre och bättre ut för varje träning, vilket är jättekul att höra! Att det inte bara är jag som känner utvecklingen. Kändes skönt att det bara var småhinder idag, så kan vi vara med och hoppa för Lotta Björe på lördag. Ska bli SÅ himla kul! Red för henne förra året och hon var jättebra, fick mycket bra tips med mig därifrån. Blir dock halvt ruinerad då en sån träning kostar mer än dubbelt mot för Gabys och då är ju inte hon dålig direkt. Men för en gång såhär så får det vara värt det. Om inte annat för motivationen.

Som jag sa till Gaby idag så känns han riktigt fin och just nu känns det som att det viktigaste är att han håller sig fräsch. Att hitta en jämn balansgång mellan träning/tävling/återhämtning. Jag vill inte nöta omkring på 120 höjder, utan siktar in mig på att komma upp i 130 ganska så snart igen. Förutsatt att det fungerar bra på tävling mellan oss. Är så taggad!


Film Pay & Jumpen

Här har ni då filmen från Pay & Jumpen i söndags. Var själv, så fick flörta till mig höj/sänkhjälp när jag hoppade fram samt fråga bland publiken om någon kunde filma. Framhopningen gick bra och film fick jag!  

Förutom att det blev lite knas i svängen mot fyran, så är jag nöjd över rundan. Tyckte att vi hade ett bra flyt och en jämn rytm banan igenom. 


Cobalt blått ♥︎

Jag har en seriös crush på färgen cobalt blått, haha. Har faktiskt fyndat en del saker den senaste tiden, i just denna underbart fina färg.

Urbanears "Kransen", till mer än halva priset på Mediamarkt. Mina original lurar till min 6 månader iPhone 6 är puts väck av någon anledning... 

En suuuperfin stickad tröja från Carlings, halva priset. Ingen bra bild här, men mycket kärlek på den.


Fyndade en halsduk för hela 10 kronor på JC:s outlet här i Bollnäs

Sen köpte jag ju Curres fina RG schabrak begagnat + lindorna på Horse Show! Måste få tag i en cobalt blå kavaj också, att kunna variera med ;) Så fint på Curre!

Pay & Jump

Tog ut Curre lite för tidigt, så fick skritta runt en bra stund innan det var vår tur. Tog över en timme från det att jag tog ut honom tills att vi fick gå in på banan. Men det är ju lite sådär på P&J, vissa ekipage ska hoppa två rundor, andra tar längre tid pga att hästen krånglar osv.
 
Han kändes pigg och trevlig idag. Inte sådär extremt, men taggade till som sjutton när jag vände upp mot hindren. Liksom studsade genom svängen och sen sög tag haha. Tog ett högt räcke precis innan jag gick in (som jag alltid gör) och då känner man ganska väl hur han är för dagen. Brukar lägga honom lite intill för att han ska hoppa upp sig då han gärna är i och touchar räckena för att han inte tar i riktigt. Men idag klippte han i så att jag fick den där wow känslan!

Hoppade en runda på 120 cm och han var grym helt enkelt. Laddade på, men hade ändå höjd i sprången. Jättenöjd! När jag skulle vända upp mot fyran som var en väldigt kort tillbaka väg upp mot ett räcke, så fick jag inte ut honom riktigt samtidigt som han laddade på. Kom ganska snett och jag tror att Curre trodde att vi skulle på sidan, men rätar upp honom i sista stund och han klipper självklart i. Fina hästen!
 
En felfri runda levererade han idag, vilket känns jättebra. Vi har inte hoppat bana sedan vi tävlade i Högbo i november och hoppat kanske max 110 på träning. Så det känns riktigt bra att bara gå in och leverera på den här höjden. Det är inga konstigheter, utan både han och jag känner oss säkra. Känns också som att nollorna äntligen börjar trilla in. Riktigt taggad på tävlingsäsongen nu!

Film kommer imorgon

Den efterlängtade helgen

Firar in helgen genom att hetsäta Singoalla Jordgubb & Rabarber, samtidigt som jag kikar in förpackningens typsnitt och formgivning. Jag är redan, efter 1,5 års plugg och knappt tre veckors praktik yrkesskadad. Hur ska det här gå!
 
Var ner till stan alldeles nyss och spenderade pengar. Fyndade bla en sjal jag har velat ha ett tag för hela tio kronor, ord pris 139. Åkte till Ica och handlade, där jag blev överlycklig av att hela butiken var fylld av extrapriser. När man är både student och hästägare, då sätter extrapriser guldkant på vardagen. Om det är något jag är bra på så är det att hålla ordning och vara ekonomisk. Jag menar, extrapriser på mat = Mer pengar kvar i slutet av månaden = Kunna unna sig fler roliga saker istället. Think smart.

Igår red jag Curre ute i snön på Arenan (stora utebanan) som har en upplogad "galoppbana". Han var jättepigg och fin, tyvärr red jag inte jättebra. Med det är sånt som händer. Idag ska han trimmas lite i ridhuset inför P&J imorgon. Taggad! Sen är det bowling ikväll som gäller, kul kul.

Curris innan den iskalla turen igår

Allt bygger på ett system

Nu under den tiden som jag har varit på praktiken så är det speciellt en sak som vi har fått inpräntat, att allt bygger på ett system. Allt måste hålla en röd tråd och det fungerar inte att bara slänga ihop något och ladda ner ett random typsnitt på nätet. Det är hur vi gör det som är det viktiga, att det i slutändan blir snyggt är bara en hygienfaktor. Jag tror också att det är just det här som gör ett koncept vinnande, skillnaden mellan att lyckas eller misslyckas. Jag tror inte att det är de personerna som har mest "talang" som lyckas, utan dom som har ett väl inarbetat system och verkligen håller sin röda tråd stenhårt. Det är när man börjar tappar denna och vandra iväg som det går utför.
 
 
Jag är en person som tänker väldigt mycket, analyserar och funderar. Vilket jag tror är både min största styrka och svaghet. Jag reflekterar och vill veta VARFÖR, samtidigt som det också gör att jag också kan krångla till det för mig. Självklart drar jag parareller till ridningen när det gäller att jobba systematiskt. När jag satt upp under ett pass förra veckan så hade jag en klar plan över hur jag skulle bygga upp mitt ridpass. Inte hur jag ska rida till punkt och pricka under hela passet, utan hur jag ska bocka av dom viktigaste punkterna. Går hästen fram? Tar den min förhållning? Flyttar den undan skänkeln? Har jag ett jämnt stöd på båda tyglarna, vilken har jag annars mest stöd på? Om den inte är mellan hjälperna, vad är det som inte fungerar? Backa tillbaka och kontrollera igen att allt ovan fungerar.
 
Det här tror jag är skillnaden mellan mig som amatör mot proffsen. Dom är iskall och arbetar efter ett system som dom varje dag bockar av. Är det en punkt som inte fungerar, då backar man tillbaka och ser till att det fungerar innan man fortsätter. Det blandas inte in någon frustration och det tragglas inte 45 varv på volten med en häst som inte tar stöd på yttertygeln. Då går man till botten och löser problemet. Här har vi den stora skillnaden i att ta sig framåt eller stå och stampa på samma ställe, tror jag! Den som är bäst på grunderna och att vara systematisk, är den stora vinnaren i längden.


En bra hoppträning

Curre var fin under kvällens träning! Vi började med att rakrikta, fytta två steg, rakrikta, flytta två steg åt andra hållet och sedan rakrikta igen. Det var SVÅRT kan jag säga, då hästarna gärna sladdar iväg. Sedan hoppade vi en styrkeövning med fyra räcken, där vi skulle rida 3 språng mellan. Jag missuppfattade och red på tre även när det var lite högre, men Curre är så pass stark nu att han fixade det lätt. Så vi fick göra samma sak åt andra hållet också. Hoppade slutligen några hinder i följd, jättefin var han.

Det vi måste jobba med är återigen, rakriktningen. Önskar så himla mycket att jag kunde träna för någon på marken, men har tyvärr inte den möjligheten. Skulle underlätta så himla mycket än att sitta i sin ensamhet och nöta på. Är dock jätteglad att jag kan rida för Gaby en gång i veckan, för hon är himla duktig!

På söndag är det Pay & Jump här i Bollnäs, hoppar då en 120 cm runda för att komma igång inför säsongen. Sedan blir nog första tävlingen för året i Högbo, beror lite på med skjuts och sånt. Det är det sämsta med att bo själv här uppe, jag har jättebra träningsmöjligheter men det är så himla svårt att komma iväg på tävling. Allt blir så himla omständigt. Skulle haft egen bil och släp helt enkelt. Gah, det är så mycket jag vill ha och ändra på! Ge det tid.... Ge det tid Veronica.... (jag som hatar när man pratar om sig själv i tredje person hehe).

Nu ska jag upp om mindre än fem timmar och har inte ens hunnit duscha. Heja! Sova kan man göra på tåget eller något.

Min vardag nu mot förr

Nu under min praktik så ser mina dagar helt annorlunda ut mot för när jag gick i skolan. Under skoltiden gick jag kanske 3 dagar i skolan, varav vi hade 1-2 föreläsningar. Började senast kl 10 och nästa föreläsning började ofta 13 och slutade vid 15. Där i mellan var det mycket eget arbete och ansvar. Jag hade dessutom 5 min cykelväg till skolan och Curre står bara över vägen från skolan. Mina dagar var riktigt slöa med andra ord.
 
Nu däremot så har jag varit tvungen kliva upp ungefär 06:30 och gått mot tåget 07:35, tåget går mot Gävle 07:54 och tar 1 timme. Har senaste tiden varit på praktiken 9-16, vilket kommer att bytas ut mot 8-16 from idag. Åker då hem med 16:15 tåget, tar sedan buss från stationen upp till stallet och landar där ungefär 17:30. Curre tar ungefär 2,5 h om jag skyndar på lite, så landar hemma 20-20:30 ungefär och då ska det fixas matlåda och så måste jag i säng i tid. Blir alltså att kliva upp kl. 05 varje morgon nu när vi börjar 8 istället för 9, så att lägga sig efter 12 är inte längre relevant. Mina dagar får alltså numera planeras väl för att gå ihop, då det är tidiga mornar och tight på eftermiddagarna.
 
Däremot, förutom att kliva upp tidigt och ha lite för lite tid hos Curre, så gillar jag att ha ett späckat schema och struktur. Att åka tåg i en timme går faktiskt fort och är grymt avkopplande. Jag har två timmar varje dag där jag bara kan koppla av, fundera, lyssna på musik eller skriva grunden till blogginlägg på mobilen. Praktiken är kul och jag har inte en massa dötid. Under skoltiden blev jag grymt rastlös och man hade alltid jobb hängande över sig 24/7. Så jag trivs faktiskt! Trots lite väl tight schema och 12 h borta varje dag under veckorna.


Dagarna flyter på

Curres fick bara promeneras idag, då han ändå bara skulle ut och skrittas ändå. Orkade faktiskt inte sadla på idag, utan vi följde med Cicci och Nutte ut på promenad istället. Gick därav ganska fort hos Curre och jag var hemma "redan" vid åtta, haha. Så jag hann gott och väl att fixa lunchlåda tills imorgon.

Praktiken gick fort idag, hade fullt upp med pyssla med logotyper hela dagen. Tycker det är så fantastiskt att sitta på ett jobb där man INTE räknar ner timmarna till lunch och sedan tills man får åka hem, utan att man faktiskt kan titta upp och "Redan lunch?". Ska inte ta ut något i förskott när jag bara varit på praktiken i 1,5 vecka, men det är bra mycket roligare att komma ut i arbetslivet än att sitta i skolbänken. Visst är det tyngre vissa dagar när det blir korvstopp i hjärnan (inte kul som formgivare), medan det andra dagar bara flyter på som inget. Men det är ju lite så livet är också!

Vi hade också möte idag och fick klartecken att vi framöver kommer att gå 8-16, vilket betyder att jag inte behöver bli så jädrans sen till Curre på kvällarna. Dock måste jag upp fem på morgonen, vilket inte är sådär askalas kanske. Har tidsinstält ett inlägg om hur min vardag ser ut nu lite mer ingående, som kommer upp imorgon.

Kommer ihåg när jag gjorde denna, tog hur lång tid som helst och blev måånga lager i Ps.

En sväng hemma i Kungsberg

Var uppe strax efter 6 idag och satt på Curre i ridhuset strax efter åtta. Då hade jag både mockat och packat hans mat innan dess. Trimmade ungefär 45 min, plus fram och avskritt på ca 15 min. Red väldigt mycket rakriktande jobb, med att få honom att ta mer stöd på högertygeln och kliva på med höger bak. Är också noga med att rida i många olika tempon, hela tiden checka av att gas/broms fungerar. Jättefin var han! Stor skillnad nu mot för i höstas, så det är kul.
 
Tog 10:49 tåget mot Ockelbo, där jag blev hämtad och sedan for vi till Järbo för att få hjälp med min dator som då kraschat för mig. Min brors kompis som är superduktig (är typ systemutvecklare eller något sådant) var supersnäll och fixade den! Var inte helt lätt, utan en hårddisk fick bytas ut innan den kunde komma igång. Sen hade jag sån tur att jag hade en säkerhetskopia via Time Machine på min externa hårddsik (därför man kör Apple!!), som jag kunde återställa till. Den var dock från oktober, så min dator ser just nu ut precis som den gjorde i oktober. Några saker har försvunnit, men alla program osv finns kvar. Bara några uppdateringar jag ska fixa, så är den som vanligt igen. Så himla skönt så ni anar inte!

Imorrn drar nästa praktikvecka igång och det blir då buss 43 från Kungsberg, byter till 41:an i Sandviken för att slutligen komma till Gävle. Den resan ska ta 1 h och 10 min, medan tåg från Bollnäs tar knappt en timme. Lite roligt att det går fortare att ta sig från Hälsingland än härifrån, när det är på "rätt" sida hehe.


Det här gick ju bra

Min tanke att skriva lite inlägg och kolla på film på datorn ikväll, det gick åt skogen kan man säga. Tänkte vara smart och köra säker omstart på datorn, för att rensa och få lite liv i den. Den har varit himla seg på sistone, så jag tänkte vara lite smart alltså. Den var dock konstig under omstarten och skärmen började flimmra, redan där fick jag onda aningar... Men den startar och kommer igång, är dock fortfarande seg.

Vid lunch tänkte jag streama TVD på Dreamfilm, som då tjatar om att jag måste ladda ner Java. Ok tänker jag och kollar serien på Swefilmer medans skiten laddar. Efter halva serieavsnittet laggar dock ALLT och jag var tvungen att tvångsavsluta med avstängningsknappen. Tar en jävlans tid för den att komma igång och sen inser jag att datorjäveln kraschat. Kul! Jag vågar inte röra den nu, utan åker hem imorgon FM så får bror min fixa den åt mig. Som TUR är har jag alla viktiga bilder/filer på min externa hårddisk och Dropbox, sparar sällan sånt på själva datorn. Tur! Men alla mina program försvinner. Ber lite till Gud att jag har en säkerhetskopia på Time Machine, men verkar inte som det... Buhu. Min fina sega Mac, suck! Den kanske bli pigg nu när det blir nytt från noll. Jävla skit alltså.

Annars så var Curre fin att rida. Vi red ut till Bolle, skrittade och travade lite. Ska upp tidigt som fasen imorrn och rida + fixa allt innan tåget går 10:49. Åker sen med buss in till Gävle på måndag. Suck på detta, men jaja. Så är det.Laddar inför två lediga dagar!

Min tanke var igår "Imorgon ska jag INTE ställa klockan och bara sova ut!". Vad gör jag? Jo, jag vaknar halv sex och slumrar tils 08:20 då jag ger upp börjar kolla mobilen. Jag vet inte om jag ska ta det som något positivt, att jag har börjat ställa om mig nu efter alla tidiga mornar. Jag får mer gjort iaf när jag inte sover bort dagarna åtminstone.

Curre trimade jag i ridhuset igår och han var himla fin. Känner mig så grymt taggad nu alltså! Jag kommer till stallet halv sex varje vardag och snart kommer det att bli halv sju, sedan tar det 2-3 h att fixa allt. Då gäller det att ha mål för att motivera sig själv och orka lägga ner den energin/tiden som behövs. Har börjar planera hans säsong nu, vilket jag tänkte dela med mig av här sen.

Ska hur som blir grymt skönt med två lediga dagar nu och dessutom inta ha något skoljobb alls hängande över sig. Ska spendera den med att städa, tvätta, diska och sånt där jätteroligt som jag inte hinner med i veckorna, men också börja kolla igenom TVD igen. Blogginlägg ska också skrivas inför kommande vecka, men annars så ska jag inte göra något ansträngande alls! Så grymt skönt. Åker upp till Curre ock rider honom vid 14-tiden någon gång idag, så han får ridas ut en sväng när det är ljust.

Curre sex år, 100 cm Hudiksvall 2008 haha. Har hänt lite sedan dess?

Bra hoppträning

Gårdagens träning för Gaby bestod först av gemensam framridning, lite bomjobb i trav, en studs och slutligen en liten slinga med hjälpbommar framför hindren.

Curre jobbade på riktigt bra, dock behöver han blir rakare (såklart...) och komma upp mer med framdelen. Gaby säger att han ser ut som en helt annan häst när han kommer upp och över bakbenen, annars blir han lite som två hästar. Tvådelad och ligger på framdelen.

Känner att det är en hel del att slipa på i hoppningen, få honom att hoppa rakare och komma runt skänklarna. Men känns som att jag har hittat ett bra sätt att trimma nu, så jag tror nog att vi ska få bukt med rakriktningen nu. Annars så var han jättepigg och hoppade fint. Han är verkligen så mycket piggare och gladare nu än för vi säger 3 år sedan, så kul!

Pratade också lite om vilka klasser vi ska gå ut på nu i vår. Blir nog först en träningstävling den 25e där han får gå två rundor, på 110 och 120 cm. Sen går vi ut på 120 direkt och försöker komma ut på 130 nivå ganska snart igen. Gaby tyckte inte att det fanns någon som helst anledning att ligga och nöta på 120, han har kommit så pass långt nu. Så just nu känner jag mig taggad inför detta år! Största fokuset ligger dock på att han ska hållas fräsch och fin sässongen igenom.


Täcken i kylan

Eftersom jag har haft Curre i både varm och kallstall nu senaste tiden, så tänkte jag skriva lite om min syn och hur jag gör med täcken såhär års.
 
Först och främst tycker jag att man ska utgå från individ till individ. Är min häst en fryslort eller blir den irriterad när den blir för varm? För att ta ett exempel så är Chino en riktig fryslort, Eddie som jag hade (mycket fullblod i honom) hatade att bli för varm och Curre skulle jag säga att han gärna är varm. Nummer två är att utgå från är hästens päls. Är den klippt eller oklippt? Tjock eller tunn päls naturligt? Utgå från dom punkterna och hur kallt det är, så är det enkelt att täcka tycker jag.
 
 
När jag hade Curre i kallstall hemma och det var närmare -10 grader så körde jag med ett 400g Amigo stalltäcke och sedan ett skaltäcke från Rambo på 100g, med hals till. När det var närmare nollgradigt fick hans Amigo på 150g duga att ha under. Här i Bollnäs står han på varmstall och har därför alltid sitt 150g täcke inne. Utanpå det lägger stallpersonalen på skaltäcket med ett foder på 100g eller 300g när det börjar bli upp emot -10. Fodret får jag se till att sätta i rätt dagen innan.
 
Jag tycker att det är enklast att utgå från ett stalltäcke och sedan köra med skaltäcke+foder utanpå det. Det ingår också i min stallhyra att utetäcke tas på/av, men inte stalltäcken. Jag kör nu enbart med Horsewares Amigo/Rambo täcken och har aldrigt upplevt skav, trots flera lager (max tre) då dessa täcken har så bra passform och sitter bra på Curre. Rekommenderar Rambo Duo starkt, som är ett skaltäcke där man kan fästa foder i täcket. Har haft mitt sedan november -10 och det är fortfarande helt och fint. Då används detta täcke året om och är också Curres enda utetäcke han har. Kanonbra helt enkelt!
 

Ibland kan jag vara effektiv

Idag är jag riktigt stolt över mig själv faktiskt! Dels så har det flytit på bra på praktiken, jag har inte fastnat sådär som jag brukar kunna göra. Älskar att sitta på en arbetsplats och jobba med skarpa saker i team. Vi gör liksom allt tillsammans och man kan alltid bolla idéer med sina arbetskamrater, man blir inte lika "utelämnad" eller vad jag ska säga som när man sitter hemma och knåpar själv. Ska bli intressant att se vad vi mer får göra och hur jag kommer att ta mig an det.

Curre trimmade jag i ridhuset och jag är hör och häpna riktigt nöjd med min insats. Jag drog redan innan en pararell till min praktik. Låter kanske konstigt, men ska skriva ett inlägg om det! Ganska intressant faktiskt. Men jag red effektivt, analyserade och löste probemet istället för att fastna. Curre gick därför riktigt bra i slutet, supernöjd med dagens pass faktiskt. Han är så fiiin!

Sen har jag både igår och nu ikväll bara satt mig ner och jobbat klart med kampanjen jag har haft i rest. Fick den precis klar och skickade in den nyss, bang! Äntligen alltså! Så himla skönt att ha den gjord, så kan jag ägna min datortid på eftermiddagarna/kvällarna åt att titta på serier istället. Har lovat mig själv att inte fortsätta på TVD förren den där jäkla kampanjen är klar haha. Skrev dessutom ett inlägg om vinter och täcken på tåget imorse, som jag tidsinställer tills imorgon. Effektiv jag är! Ska bara sova så jag orkar upp kl. 06 imorgon också.

Så sjukt kul det var att vinna en liten lokal 110 klass, som comeback efter ett halvår!

Hej vintern, du kom tillslut

Morgonen börjar med att jag inte kan låsa dörren innan jag ska promenera iväg till tåget, för att låset antagligen fryst. Får banka på hos dom jag hyr, som tack och lov är hemma. Förklarar läget och hon kunde låsa efter mig. Mina lår domnar sedan i princip bort på vägen ner till stationen och skickar då en skärmdump till Angelica, att det är -16 grader. Jag får dock en dump på -22 och "Ägd" tillbaka. Så jääkla glad jag inte bor där uppe!

Praktikdagen gick bra, känns himla kul att vara där. Riktigt skönt. Curre fick sin vilodag och vi ägnade istället kvällen åt att få väck hans vinterpäls! Pappa kom nämligen förbi praktiken idag med mina nyslipade skär, så det var bara att sätta igång. Vi hade dock lite olika åsikt hur vida vi skulle klippa bakom öronen på högersidan... Efter lite mutor i form av PS godis så blev han dock riktigt snygg tillslut, tom benen fick vi klippta idag! Isbjörnen blev sporthäst tillslut.

När jag sedan promenerat hem så fungerar fortfarade inte min nyckel och det är tomt i huset.... Inser att jag bara har 14 % kvar på mobilen och ringer sedan han jag hyr av. Får tag i honom och han skulle sedan kolla om någon kunde släppa in mig. Någonstans därefter dör min mobil av kylan. Jag får typ panik, av att vara utelåst, utan mobil i kylan! Stoppar mobilen innanför jackan och efter 10 min vacknar den tack och lov till liv. Ser att jag har missade samtal och ringer upp. Efter cirkus 40 min ute i kylan så kom jag tillslut in! Håller fortfarande på att tina upp haha. Säger hej vintern, du kom tillslut ;)


Winter wonderland

Blev inget åkande hemåt pga snöovädret, utan istället så har jag städat (såg förjävligt ut här), dammsugit, diskat upp all disk, tvättat två maskiner och lagat matlådor för veckan. Ska nu försöka att käka upp min lunch för att sedan dra till Curre. Blir nog att byta ut det planerade passet i ridhuset mot ridning i snön! Kommer bli tvungen att rida inomhus/i mörkret resten av veckan ändå. Så får passa på nu.Måste iväg och handla också, samt göra fler matlådor ikväll. Har så tight schema i veckorna nu, så får ta tillvara på helgerna och planera ordentligt. Jag gillar dock planering och struktur, även om jag inte alltid är jättebra och följer det!
 
Skulle vilja fixa google analytics till min blogg också, men får det inte att fungera... Har kopierat in koden i mallarna, men får det icke att fungera. Gah! Får ta någon dag och envist söka reda på vad felet ligger någonstans... Hade analytics på min förra blogg och det var himla bra då man får mer information om sin statestik. Den låg dock under wordpress, som är enklare och mer hjälpsamt att jobba med. Dock är man lite låst där istället, här på blogg.se kan jag gå in i koderna och bestämma mer själv. 


Slut som människa

Scenario: Cyklar glatt iväg till stallet (barmark) vid halv tre tiden och det har precis börjat snöa litegrann. Lagomt tills jag ska rida ut Curre en sväng så är det näst intill snöstorm och ungefär en dm snö. Jag blir pissblöt och nästan förlamad i ena halvan av ansiktet för det blåser och snöar så mycket. Byter ridbyxor när jag kommer tillbaka och rider nästa häst i ridhuset. Får knappt upp ridhusdörren när jag ska ut igen och 5 h efter att jag kommit till stallet så är det ungefär 2-3 dm snö.

Detta innebär att jag får pulsa och SLÄPA min cykel hela vägen hem, i snöstorm dessutom. En promenad som tog ungefär en halvtimme mot för dom vanliga 15 minuterna. Fick motivera mig med att pulsa och sedan vila vid varannan lyktstolpe och sista biten genom att tänka på mat. Var verkligen svinhungrig, arg och helt slut när jag kom hem. La mig raklång i sängen och jag skojar inte om jag säger att hela rummet snurrade haha. Fyfan alltå, svenska vädret i ett nötskal. Allt på en gång!

Annars så var Curre fin att rida idag, förutom att han fick snöstyltor och halkade. Nutte red jag ungefär 35 min aktivt jobb i ridhuset. Ställde lite högre krav idag och fick då ett mycket bättre stöd i handen. Till att börja med så var han dock lite tom, men efter att jag jobbat in det där högra bakbenet så blev han riktigt fin. Han blev dock riktigt sur när jag satte lite press på honom och svarade upp med att börja studsa. Men jättenöjd med honom i slutet! Red mest rakriktande arbete och lite förvänd galopp. Höll nästan på att åka av när jag bytte galopp sen haha. Han är som sagt helt olik Curre, men jätterolig nu när jag kommit underfund med honom. Det tar lite tid att hitta knapparna på varje häst. 


Då var första veckan klar

Då var den första praktikveckan över! Gick visserligen bara tre dagar, men känns som att jag redan har lärt mig mycket. Det är verkligen stor skillnad på skolan och hur man jobbar i verkliga livet, även om vi har gjort många verklighetstrogna projekt under skoltiden. Men det är nog väldigt olika hur man jobbar från byrå till byrå. Där jag är (säkert på många andra ställen också) understryks det hur viktigt det är med STRUKTUR. Vilket jag, som gillar struktur tycker är väldigt skönt. Här handlar det om att saker ska fungera/sälja och byrån få in pengar, det estetiska kommer liksom i sista hand här. Men nog om det!

Curre jobbades i ridhuset med fokus på rakriktning igår. Jag MÅSTE ta ordentligt tag i den biten, för han är himla sned alltså. Red i princip hela passet innanför spåret och försökte få honom att släppa vänster och ta stöd på högertygeln. Han slingrar sig som en orm, men tillslut fick jag honom rak och att jobba fram till ett jämnt stöd. Så han kändes fin! Känns skönt att han börjar komma i form inför sässongen, ska bara få honom klippt nu och betala min satans ryttarlicens på 750 spänn (tack och lov har Curre livstidslicens...) så vi kan börja boka in tävlingar.

Curre rids ut idag och Nutte (som jag har haft hand om i tre dagar nu) får gå lite i ridhuset tänkte jag. Ikväll blir det sedan fokus på att få klart det allra sista på min kampanj, så jag är FRI från skoluppgifter och kan fokusera på praktiken helt och hållet. Skäms på mig där. Imorrn åker jag hem en sväng och hämtar mina skär till klippmaskinen, så min filur kan förvandlas från isbjörn till sporthäst. Gaby: "Han har inte blivit klippt va?", "Noep, det har han inte hehe...".

Hårt liv att matchas inför tävlingar

Första dagen avklarad!

Första dagen på praktiken gick bra! Det är jag + en till från min skola som har praktik på samma ställe, så vi blev visad runt och fick förklarat hur dom jobbar/tänker osv. Känns bra och jag tror och hoppas att detta kommer bli en givande vår. Ska bli kul! Har fått mitt egna skrivbord med Mac dator, egen "jobbmail" osv. Jag har bara jobbat på ställen där man måste ha arbetskläder osv innan. så gå till "jobbet" med sina vanliga kläder och sitta på "kontor" vid en dator och göra sånt som är kul. Det är lyx! Nu är detta bara praktik, men ett steg på vägen liksom.

Curre var som en tickade bomb på träningen ikväll, så fort det smällde till i någon bom så for han i taket. Drog som satan genom serien vi hoppade och var bara på helspänn. Hur kan det vara så jäkla kul att hoppa egentligen?? Haha! Men han var fin när jag väl fick honom att räta ut sig och ta stöd på högertygeln. Hoppningen fixar han alltid, den är sällan något problem. Däremot är det lite knixigt att känna om han är framme för skänkeln när han är såhär explosiv. Men jag bara skrattar åt honom, för han är ju hur kul som helst att sitta på ;)

Efter Curres och min träning så fick jag sitta en stund på Cissis Nutte som jag ska ha hand om i några dagar. Han var väldigt olik Curre på alla sätt och vis. Mindre, känsligare och lite springig. Jag kände mig mest invalid och visste inte riktigt hur jag skulle komma åt honom. Jag brukar bli väldigt försiktig när jag rider nya hästar och istället för att försöka "packa ihop" dem så vill jag mest känna av. Hur tar den hjälperna? Hur mycket stöd vill den ha? Hur påverkas den av min sits? Jag fick lite kläm på honom i slutet och jag fick honom att börja länga ut halsen framåt/nedåt. Måste vara mer stilla med sätet, lite kortare tygel och ge mer stöd helt enkelt. Kul att sitta på nya hästar! Som inte är lika sneda och oliksidiga som Curre haha.


Taggad inför morgondagen!

Nu börjar det bli roligt att trimma! Red i ridhuset bland terränghidren som var kvar sedan inomhusterrängen som varit idag. Curre tyckte det var jättekonstigt att dom stod där inne, fel sak på fel plats. La väldigt mycket fokus på att få honom rakriktad och jämn i handen, samt att han jobbade på ordentligt framåt. Han är ganska lat och inte direkt arbetsvillig när man sitter och trimmar, utan får vara på honom så han inte smiter undan. Blir dock jättesur och kickar, bockar och hittar på bus istället för att jobba den lilla rackarn. Men det är också det som gör honom rolig att jobba med, att han har lite attityd.

Imorgon är min första dag på praktiken i Gävle och jag är... Ganska nervös inför det faktiskt. Vet inte varför jag ens borde vara det, men man blir alltid så när det är nytt och man inte riktigt vet vad som förväntas av sig. Men det blir nog bra! Är jättetaggad, så frågan är ju om jag kan sova. Får varva ner till lite bra och lugn musik helt enkelt.


Introvert?

Jag klickade av en slump mig in på en artikel via facebook, "Tio saker som introverta personer gör annorlunda". Jag började skumma lite snabbt, tills jag inser att det här stämde ju in riktigt bra på mig själv. Här kän ni klicka er vidare till samma artikel.

Jag har länge känt mig "annorlunda" eller vad jag ska säga, inte som normen om man säger så. Jag har alltid (då menar jag ända sedan jag varit liten) varit ganska blyg och tyst. Sedan har det självklart blivit mycket bättre med åren, även om dragen finns kvar och jag alltid kommer att vara sån. Jag säger själv att jag är osocial, vilket egentligen inte är riktigt sant. Jag älskar att umgås med folk jag känner, det är då jag är mig själv helt till fullo. Precis som många andra.

Däremot så avskyr jag kallprat med personer jag inte riktigt känner, jag är hellre den som lyssnar än hänger med i diskussioner där många personer är inblandade, jag tycker inte om stora folksamlingar osv. För att ta ett exempel så gillar jag inte att festa och dra ut på såna "sociala" saker som man "ska" gilla. Jag är inte bekväm med situationen alls, utan sitter faktiskt hellre hemma och pysslar med mina saker eller umgås med ett gäng färre människor som jag känner. 


Över lag så är jag nog en person som är svår att lära känna, eftersom jag är mer tillbakadragen och analytiskt. Inte sagt att jag har svårt att ta för mig, ringa samtal, fråga om hjälp, gå på arbetsintervjuer eller stå på scen. Det har jag däremot ganska lätt för faktiskt, för då kan jag förbereda mig och jag vet vad som förväntas av mig. Men att bara vara social och framåt, där ligger min svaghet.

Jag vet inte alls vad folk tänker om mig, för stram eller otrevlig är jag verkligen inte. Jag har bara väldigt svårt för sociala saker, bara som att titta folk i ögonen och säga "Hej" kan jag tycka är otroligt jobbigt. Tar nästan hellre en omväg haha. Varför tror ni jag sitter och skriver i min blogg? Jo, för jag behöver skriva av mig och utrycka mig, vilket en blogg är perfekt för.

Var självklart tvungen att läsa mer om att vara "Introvert" och enligt ett test jag hittade och gjorde, så stämde i princip varje fråga in på mig ganska så exakt. Skönt att hitta ett ord som beskriver mig och låter bättre än "osocial" hehe ;)


Några mil norrut igen

Då var den vita filuren och jag tillbaka i Bollnäs! Pappa skjutsade upp mig hit på förmiddagen, så packade vi ur alla hundra saker och åkte sedan iväg på lunch. Fick min cykel lagad också, så nu hoppas jag att den håller ihop. Känns lite skönt att vara tillbaka till vardagen och få in rutinerna igen. Samt äntligen kunna rida ordentligt iom ridhuset!

Trimmade Curre en halvtimme i ridhuset nu på eftermiddagen. Trots att vi bara joggat ute så känns han jättefin! Var väldigt noga med att fånga upp honom och se till att jag hade stöd på högertygeln, sedan rida honom framåt ur det. Då släppte han loss och jobbade på riktigt bra. Skuttade över ett litet kubhinder gjorde vi också!

Har nu två stycken lediga dagar framför mig, vilket ska spenderas med att få lite ordning. På onsdag så drar min praktik igång, spännade! Får "sovmorgon" första dagen, vilket innebär att ta 07:54 tåget från Bollnäs. Annars är det 06:40 som gäller. Blir en kul vår det här ;) Klev dock upp 05 hela sommaren, så det ska nog inte vara några problem.

Gårdagens ridtur. Vart är snön liksom?

Nyårslistan

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag har varit i Spanien, inte bara en utan två gånger. Ridit en spansk häst i bergen, tävlat i Umeå, tävlat 130 cm, besökt Luleå, flygit inrikes, vunnit en tävling med Curre. Mer kommer jag inte på.   

Har du några nyårslöften?
Inga löften direkt, mer mål som jag vill uppnå.

Vilka länder besökte du?

Spanien.


Vilka datum från år 2014 kommer du alltid att minnas?

29 mars, då Curre och jag debuterade 130 cm. Ett mål som jag har haft uppsatt väldigt länge och som jag aldrig trodde att jag skulle uppnå efter allt med Curre. Men efter 6 år av upp och nergångar så lyckades vi! 

Vad var din största framgång 2014?

Att Curre och jag (trots våra få starter) gjort bättre och jämnare resultat än någonsin och att jag har höjt min nivå så mycket som jag har gjort i skolan.

Största misstaget?

Att jag inte har tagit för mig mer socialt, varit mer öppen för att bjuda in människor i mitt liv. Försökt få vänner, sånt där som jag (världens mest osociala människa) bara är allmänt dålig på.

Bästa köpet?

Min iPhone 6, minns inget annat bra köp?

Vad spenderade du mest pengar på?

Curre och allt runt honom, som vanligt.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Dom framgångar jag haft med Curre, utlandsresorna till Spanien, att jag faktiskt börjar bli nöjd med mina grafiska jobb.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2014?

Oj... Säger nog hela Ghost Stories albumet som kom ut i maj.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Både och, första halvan av året var på topp och sedan gick det neråt, för att avslutningsvis få en liten topp!

Vad önskar du att du gjort mer?

Umgåtts mer med dom i min klass, inte bara när jag blivit tillfrågad utan kanske även varit lite på själv så att säga. Tagit kontakt med gamla vänner kanske.

Blev du kär i år?

Ne...

Favoritprogram på TV?

Kollar bara serier på datorn och där har det blivit Game of Thrones, Orange is the New Black och The Vampire Diaries.

Vad gjorde du på din födelsedag 2014?

Bakade en Red Velvet Cake och åt fika. Typ så!

Finns det något som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Att Curre aldrig blivit skadad så vi hade kunnat tävlat hela året, det hade gjort året väldigt mycket bättre. Så vi hade fått fortsätta och bli stadiga på 130 nivå.

Vem saknade du?

Vem har jag att sakna? Min syster kanske, efter att hon flyttat upp till Lule. Men pratar/har så bra kontakt med henne ändå.

Den bästa nya personen du träffade?

Haha, jag sååå värdelös socialt! Men några i stallet då kanske.


Konstigt men bra ridväder

Idag vaknade jag till regn och rusk, men som övergick till att enbart vara plusgrader. Inget mig emot då jag kunde rida ett pass på ridbanan här hemma! Trots att Curre under två veckors tid bara har kunnat skrittas/joggas pga underlaget så kändes han jättefin idag! Vi red bara basic, öka/minska och flytta lite. Få bakbenen att stampa lite och hitta en jämnt stöd på båda tyglarna. Fin!

Imorgon blir det nog lite galopp på grusvägarna om det är fortsatt mjukt i marken. Åker tillbaka till Bollnäs på söndag, så har jag några dagar att få ordning innan jag börjar min praktik på onsdag. Taggad! Ska tills dess få min sista skoluppgift klar. Angelica åkte tillbaka till Luleå igår natt/på morgonen idag (Vi satt uppe och kollade TVD till 02 innan hon åkte), så jag blir nu utan henne här hemma. Men har varit så kul att spendera två veckor med min syster! Hon är bäst. 


Välkomnar ett nytt år med nya möjligheter!

2015 har nu öppnat dörrarna för ett nytt kapitel i mitt liv. Förutom att dom 5,5 första månaderna kommer att innehålla praktik på en reklambyrå i Gävle, som sedan kommer att avslutas med en examen som Grafisk formgivare/originalare. Så är den andra halvan av 2015 som ett tomt vitt blad! Jag vet inte alls hur det kommer att se ut och vad som kommer att ske. Däremot så är jag taggad och har många mål uppsatta.
 
Hela förra året så kämpade jag väldigt hårt med både skolan och Curre, som tyvärr blev skadad under hela sommaren. Vi hann tävla lite på våren och hösten, där vi däremot gjorde riktigt bra ifrån oss. Jag har dock känt mig väldigt nere för att jag inte kunnat satsa med Curre så som jag ville, att jag hade så höga krav på mig i skolan och att livet annars har varit sådär "Jag är på väg men kommer ingenstans". Suttit fast bara. Därför känns 2015 som en nystart för mig och jag hoppas mycket på detta år!


Tre av mina största mål inför det kommande året

♥︎ Lyckligare - Jag vill bli mer positiv, se saker mer från den ljusa sidan och ta motgångar som en chans att utvecklas. Jag är sån, men min rädsla för att misslyckas är den STORA boven i att jag blir nedstämd. Jag blir helt enkelt aldrig nöjd och jämför mig bara med dom som är mycket bättre än jag själv. Jag vill vara glad, motiverad och lycklig! Ja ni vet allt det där. Jag tror jag kommer att nå dit om jag accepterar mig själv och vågar vara nöjd. Jag behöver INTE vara världsbäst.

♥︎ Stadig ekonomi - Efter min utbildning så vill jag ha jobb inom det grafiska. Det är ingen garanti att jag kommer att få det, utan jag kanske får ta ströjobb och utbilda mig mer. Vem vet! Men mitt mål är att få jobb och lite arbetslivserfarenhet, sedan kanske vidareutbilda mig inom något område som jag känner är min grej. Men att gå från CSN till lön är en väldig skilnad när det gäller levnadsstandard. Med mer pengar in i månaden så kommer jag att kunna unna mig själv mer, spara inför framtiden och satsa mer på Curre/min idrott. Därför kommer min praktik vara prio nr. 1 under våren. Jag ska ge allt och försöka lära mig så mycket jag kan!

♥︎ Eget boende - Jag har under min tid i Bollnäs hyrt ett möblerat rum. Jag har bott där men jag känner mig inte hemma. Jag vill under 2015 flytta hemifrån på riktigt, ha någonstans att känna att jag bor. Ha ett place där jag kan inreda själv och framförallt ha lite större boyta än mina 18 kvadrat. Om det är i Gävle, Bollnäs eller någon annanstans här i världen får tiden utvisa.


RSS 2.0