Vill bara ha ett nytt år och nya möjligheter, tack!

Bloggen har gått på ledigt och varit pausad ett tag kan man säga. Om jag har tröttnat på att blogga? Nej, jag gillar min plattform här. Det är lite som en fristad, där jag får uttrycka mig i skrift och bild. Min blogg handlar om mig och mitt liv, nishad mot min största hobby. Hästar och ridsport.

Den här hösten har jag varit så långt ner på botten man bara kan komma när det gäller ridningen. I våras var vi i toppform och Gaby trodde att vi skulle kunna vara startklar för 140 nu i höst. Men ja, precis allt gick åt skogen kan man säga. Det börjar med att jag tar examen och flyttar hem från Bollnäs, vilket jag egentligen aldrig ville göra. Men var tvungen då jag hade sommarjobb i Sandviken.

Vi är helgen efter min flytt och tävlar i Gagnef, är felfri och precis utanför placering med någon hundradel i en 120 cm. På hemvägen får vi kast med släpet och välter ner i diket. Curre kastas ut genom taket, men klarar sig oskadd med några skrapsår och en sträckning i bogen. Han får vila och kommer tillbaka, vi åker och tävlar en 120 cm i Svärdsjö. Är felfri förutom ett stopp pga att jag svängde upp aldeles för tight på ett hinder.

Vi åker och tränar för Leif någon gång och allt känns bra. Sen drar Curre på sig en vrickning när han busar i hagen och får vila. Sätter igång honom och är iväg och tränar för Leif igen.

I Setember börjar jag på min praktik, jobbar då mellan 8-17 varje dag. En grym arbetsplats där jag lär mig sjukt mycket, i den bransch jag är utbildad och vill jobba inom. Men att jobba fulltid och pendla totalt 1 timme varje dag gör att Curre hamnar i kläm. Det går bra så länge det är ljust ute och mjukt i marken, men nu när det är mörkt och stenhårt ute när jag kommer hem vid 17:30 (tidigast) så går det inte att motionera honom på ett vettigt sätt.

Snön verkar vara totalt utebliven än så länge, vilket göra att jag har EN runda på ca 40 min att skritta där det är belyst. Visst kan jag ta pannlampa, men det är inga bättre underlag i skogen och inte vågar jag rida där själv heller. Som jag sagt flera gånger förut, jag har ca 30 min med bil till närmaste ridhus och jag har inte tid eller lust att åka iväg efter jobbet. Jobbar man "kontorstider" så kan man inte göra sånt på dagarna.

Just nu så känns den allra bästa lösningen för både Curre och mig att flytta honom närmare mitt jobb, i närheten av ridhus. Ska kolla upp vilka möjligheter som finns och så får vi se vad som händer efter nyår. Det ska vara roligt at rida och hålla på med hästarna, men i dagsläget är det inte kul alls utan jag gör allt enbart för att jag måste. Det var annat förr när Angelica och jag skötte stallet tillsammans.

För att avsluta detta, lite halt röriga och deppiga inlägg, positivt så kan jag säga att jag blir kvar på min praktik i 3 månader till. Eller praktik och praktik, vi har en deal så att jag jobbar och får betalt till viss del. Jag är mer som en lärling kan man säga. Efter det får vi se vad som händer, men då har jag ändå ett års arbetslivserfarenhet som grafisk formgivare på mitt CV! Stort, stort plus.

Över jul så kommer jag att få lite ledigt och Angelica kommer hem. Ska bli skönt att få vara ledig, umgås med familjen och så får jag hjälp i stallet. Vilket nog kommer att öka på motivationen, plus att jag kan rida dagtid. Känns ändå som jag i och med det nya året är på väg upp ur det helvete som denna höst har inneburit rent mentalt... Jag föll hårt till marken, men den här gången reser jag mig fan upp som superwomen. Jävlar vad jag ska uppnå mina mål nästa år.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0