Stalla upp på anläggning, helt klart

Just nu ligger största fokus på att hitta en vettig transport som jag får köra på B-kort, vilket inte är helt lätt. Är det inte fel totalvikt eller lastvikt så står den i skåne, är för dyr eller solblekt som tusan. Börjar få riktig panik, ska Curre vara tävlingklar i februari så MÅSTE han börja ridas ordentligt! Just nu kan jag enbart skritta, hårt och knöggligt precis överallt. Herregud, har stått på anläggning med ridhus dom två senaste vintrarna och är inte alls van vid detta längre. Det är superviktigt att kunna träna och jag vill inte utsätta hans hållbarhet för kasst underlag heller.

När jag har fast jobb och inkomst så kommer jag helt klart stalla upp Curre på en anläggning. Det är inte värt att hålla på som jag gör nu, rida på kasst underlag eller lasta för att åka iväg till ridhus sent på kvällarna. Det tar ca 30 min enkelt väg till närmaste ridhus och då ska jag först åka 30 min hem från jobbet vid kl 17.00... Hur jag än vrider och vänder på det, så är det ta mig tusan värt varenda krona att stalla upp.

1. Du behöver inte kliva upp i ottan och väcka hästarna för att klä på och släppa ut dem i hagen.
2. Dom kan få mat på normala tider, samt personal som har uppsikt över dem på dagen.
3. Inget stress hem för att ta in på eftermiddagen heller.
4. Många hästar, lugnare och mer tillfreds Curre
5. Ordentliga träningsmöjligheter, där personal sköter underlaget
7. SPOLSPILTA, say no more
8. Det finns andra ekipage att rida ut med

Det enda negativa med att stalla upp, så som jag ser det om jag jämför med Bollnäs RS, är hagarna. På större anläggningar är det oftast små hagar om man vill ha dem själva och ofta får dom gå in tidigare än vad jag hade önskat. Det väger dock inte över tycker jag, utan det går att lösa med ordentlig motion på eftermiddagen/kvällen.

Mina två år i Bollnäs är dom två bästa och roligaste åren under mina år med häst. För första gången så kunde jag äntligen träna och rida obehindrat under hela året. Det var lite som en dröm som gick i uppfyllelse, att få stå på anläggning. Det visade sig också tydligt på tävling, jämnare resultat och vi kvalade samt debuterade 130 cm efter första vintern med riktig träning.

Jag röstar helt klart för anläggning framför eget stall hemma. Många ser det som en dröm att ha hästarna hemma på gården, men det är sjukt mycket jobb som ligger bakom. Både att passa alla tider och ha allt ansvar, köpa foder, laga stängsel osv. Jag lägger hellre den tiden på att fokusera på själva träning/tävlingsbiten. Visst är det dyrt att stalla upp, men det beror mest på vad man prioriterar tycker jag. Jag har hellre ett billigare boende till mig själv och äter matlåda varje dag på jobbet!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0