Vill bara ha ett nytt år och nya möjligheter, tack!

Bloggen har gått på ledigt och varit pausad ett tag kan man säga. Om jag har tröttnat på att blogga? Nej, jag gillar min plattform här. Det är lite som en fristad, där jag får uttrycka mig i skrift och bild. Min blogg handlar om mig och mitt liv, nishad mot min största hobby. Hästar och ridsport.

Den här hösten har jag varit så långt ner på botten man bara kan komma när det gäller ridningen. I våras var vi i toppform och Gaby trodde att vi skulle kunna vara startklar för 140 nu i höst. Men ja, precis allt gick åt skogen kan man säga. Det börjar med att jag tar examen och flyttar hem från Bollnäs, vilket jag egentligen aldrig ville göra. Men var tvungen då jag hade sommarjobb i Sandviken.

Vi är helgen efter min flytt och tävlar i Gagnef, är felfri och precis utanför placering med någon hundradel i en 120 cm. På hemvägen får vi kast med släpet och välter ner i diket. Curre kastas ut genom taket, men klarar sig oskadd med några skrapsår och en sträckning i bogen. Han får vila och kommer tillbaka, vi åker och tävlar en 120 cm i Svärdsjö. Är felfri förutom ett stopp pga att jag svängde upp aldeles för tight på ett hinder.

Vi åker och tränar för Leif någon gång och allt känns bra. Sen drar Curre på sig en vrickning när han busar i hagen och får vila. Sätter igång honom och är iväg och tränar för Leif igen.

I Setember börjar jag på min praktik, jobbar då mellan 8-17 varje dag. En grym arbetsplats där jag lär mig sjukt mycket, i den bransch jag är utbildad och vill jobba inom. Men att jobba fulltid och pendla totalt 1 timme varje dag gör att Curre hamnar i kläm. Det går bra så länge det är ljust ute och mjukt i marken, men nu när det är mörkt och stenhårt ute när jag kommer hem vid 17:30 (tidigast) så går det inte att motionera honom på ett vettigt sätt.

Snön verkar vara totalt utebliven än så länge, vilket göra att jag har EN runda på ca 40 min att skritta där det är belyst. Visst kan jag ta pannlampa, men det är inga bättre underlag i skogen och inte vågar jag rida där själv heller. Som jag sagt flera gånger förut, jag har ca 30 min med bil till närmaste ridhus och jag har inte tid eller lust att åka iväg efter jobbet. Jobbar man "kontorstider" så kan man inte göra sånt på dagarna.

Just nu så känns den allra bästa lösningen för både Curre och mig att flytta honom närmare mitt jobb, i närheten av ridhus. Ska kolla upp vilka möjligheter som finns och så får vi se vad som händer efter nyår. Det ska vara roligt at rida och hålla på med hästarna, men i dagsläget är det inte kul alls utan jag gör allt enbart för att jag måste. Det var annat förr när Angelica och jag skötte stallet tillsammans.

För att avsluta detta, lite halt röriga och deppiga inlägg, positivt så kan jag säga att jag blir kvar på min praktik i 3 månader till. Eller praktik och praktik, vi har en deal så att jag jobbar och får betalt till viss del. Jag är mer som en lärling kan man säga. Efter det får vi se vad som händer, men då har jag ändå ett års arbetslivserfarenhet som grafisk formgivare på mitt CV! Stort, stort plus.

Över jul så kommer jag att få lite ledigt och Angelica kommer hem. Ska bli skönt att få vara ledig, umgås med familjen och så får jag hjälp i stallet. Vilket nog kommer att öka på motivationen, plus att jag kan rida dagtid. Känns ändå som jag i och med det nya året är på väg upp ur det helvete som denna höst har inneburit rent mentalt... Jag föll hårt till marken, men den här gången reser jag mig fan upp som superwomen. Jävlar vad jag ska uppnå mina mål nästa år.


En sån där lista man svarar på

Såna här listor gjorde jag mycker när man hade Bilddagboken för flera år sedan, haha. Men dom är ganska roliga att svara på!

Låt som när du är ledsen sörjer till?

Hmm, typ Fix You eller The Scientist av Coldplay. Dream av Imagine Dragons.

Beroende av: 
Min telefon helt klart, tyvärr.

Vem behöver du mest just nu:
Angelica, Kom heeem 

Vad tror folk om dig?
Haha, oj vad svårt. Jag är väldigt introvert och håller mig lite på min egen kant, har väldigt svårt att lita på människor. Komma nära liksom. Tror tyvärr att jag kan uppfattas som lite dryg kanske, för att jag inte är så öppen, glad och utåtriktad. Med människor jag känner mig trygg med och som jag vet vart jag har, är jag däremot öppen och pratsam med!

Stämmer det?
Såklart inte, jag tycker att man ska tänka lite längre när man träffar människor som är mer tillbaka. Dom behöver oftast bara lite mer tid och tålamod.  

Vad får du oftast komplimanger för?
Min längd, mina ben haha. Mitt hår kanske, vet inte. Att jag är duktig på det jag gör, mitt jobb eller ridningen. 

Brukar du skratta för dig själv?
Haha, JÄMT. Pratar för mig själv också, eller Curre...

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?
“Jättesnällt :)”

Nästa mål i ditt liv:
Få en riktig anställning, helst där jag jobbar nu. 

Hur svarar du i mobilen?
Lite olika beroende på vem det är, men annars "Ah, det är Veronica" typ.

Vem ringde dig senast?
Mamma

Antal timmar sömn inatt:
9 h kanske

Tycker du om din pappa?
Ja, självklart! Han ställer alltid upp, skjutsar på träningar och tävlingar. Han har alltid pushat mig och Angelica till att vi kan göra och bli precis vad vi vill. Aldrig någonsin varit nedlåtande, inte en enda gång. Är väldigt tacksam för det. 

Brukar du komma i tid?
I stort sett alltid, ute i för god tid till och med. 

När mår du bra?
När jag umgås med människor jag tycker om, när jag har koll på livet, gör något jag älskar att göra. När jag uppnår mål. 

Hur känner du dig nu?
Ganska ledsen, eller snarare lite uppgiven. Vill framåt i livet, lägga saker bakom mig och se en framtid. Lite klarare än vad jag gör nu.

Vanligaste färg på dina kläder:
Svart, grått, vitt, blått, vinrött, dova färger. 

Var du aktiv i skolan?
Jag var väldigt blyg och tillbakadragen i skolan, bättre i gymnasiet dock. Hade helt ok betyg, MVG i alla kreativa bildrelaterade ämnen och några MVG och resten VG i kärnämnena. Var inte jätteengagerad, skulle nog kunnat gå ut med bra många fler MVG:n om jag hade haft ett mål med skolan och inte pluggat bara för att jag var tvungen. Jag ville dock bara rida/hålla på med hästar efter skolan hehe. 

Favoritdryck på morgonen:
Te

När brukar du oftast gå och lägga dig?
På vardagar, 22-23:00, senare på helgen.

Är du blyg?
Jag har varit väldigt blyg, men kan inte säga att jag är det direkt längre. Dock typisk introvert som gärna är för mig själv eller människor jag trivs med.

Sysslar du med någon idrott:
Rider och tävlar.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Nja, men man känner nog ganska direkt om det är något man kan utveckla.

Är du bortskämd?
Haha, tja det beror nog på hur man ser det. Jag har aldrig fått allt jag pekat på eller inte behövt ta eget ansvar. Däremot har jag haft förmånen att ha egen häst och engagerade föräldrar som stöttat min idrott, vilket har gjort att jag har fått vara ute på många tävlingar och satsat. Bortskämd ser jag att man är om man inte är tacksam för det man får.Stalla upp på anläggning, helt klart

Just nu ligger största fokus på att hitta en vettig transport som jag får köra på B-kort, vilket inte är helt lätt. Är det inte fel totalvikt eller lastvikt så står den i skåne, är för dyr eller solblekt som tusan. Börjar få riktig panik, ska Curre vara tävlingklar i februari så MÅSTE han börja ridas ordentligt! Just nu kan jag enbart skritta, hårt och knöggligt precis överallt. Herregud, har stått på anläggning med ridhus dom två senaste vintrarna och är inte alls van vid detta längre. Det är superviktigt att kunna träna och jag vill inte utsätta hans hållbarhet för kasst underlag heller.

När jag har fast jobb och inkomst så kommer jag helt klart stalla upp Curre på en anläggning. Det är inte värt att hålla på som jag gör nu, rida på kasst underlag eller lasta för att åka iväg till ridhus sent på kvällarna. Det tar ca 30 min enkelt väg till närmaste ridhus och då ska jag först åka 30 min hem från jobbet vid kl 17.00... Hur jag än vrider och vänder på det, så är det ta mig tusan värt varenda krona att stalla upp.

1. Du behöver inte kliva upp i ottan och väcka hästarna för att klä på och släppa ut dem i hagen.
2. Dom kan få mat på normala tider, samt personal som har uppsikt över dem på dagen.
3. Inget stress hem för att ta in på eftermiddagen heller.
4. Många hästar, lugnare och mer tillfreds Curre
5. Ordentliga träningsmöjligheter, där personal sköter underlaget
7. SPOLSPILTA, say no more
8. Det finns andra ekipage att rida ut med

Det enda negativa med att stalla upp, så som jag ser det om jag jämför med Bollnäs RS, är hagarna. På större anläggningar är det oftast små hagar om man vill ha dem själva och ofta får dom gå in tidigare än vad jag hade önskat. Det väger dock inte över tycker jag, utan det går att lösa med ordentlig motion på eftermiddagen/kvällen.

Mina två år i Bollnäs är dom två bästa och roligaste åren under mina år med häst. För första gången så kunde jag äntligen träna och rida obehindrat under hela året. Det var lite som en dröm som gick i uppfyllelse, att få stå på anläggning. Det visade sig också tydligt på tävling, jämnare resultat och vi kvalade samt debuterade 130 cm efter första vintern med riktig träning.

Jag röstar helt klart för anläggning framför eget stall hemma. Många ser det som en dröm att ha hästarna hemma på gården, men det är sjukt mycket jobb som ligger bakom. Både att passa alla tider och ha allt ansvar, köpa foder, laga stängsel osv. Jag lägger hellre den tiden på att fokusera på själva träning/tävlingsbiten. Visst är det dyrt att stalla upp, men det beror mest på vad man prioriterar tycker jag. Jag har hellre ett billigare boende till mig själv och äter matlåda varje dag på jobbet!


RSS 2.0