Mer fokus på galopparbetet

Leif hade sagt till Angelica på träningen i onsdag, "Vilken skum galopp han har den där hästen, han har så långa bakben" om Curre. Han har sagt detta förut också och Gaby har också påpekat att jag verkligen måste GALOPPERA honom även när jag trimmar för att han ska komma igenom i kroppen. Ändå sitter jag och trimmar, samlar och flyttar på ridbanan. Visst jobbar han bra i detta arbete, blir mjuk och lösgjord. Men vad hjälper det när vi tappar ALLT när vi växlar upp i tempo inne på tävlingbanan?

I förrgår var vi ut och galopperade vid sandvägen och igår trimmade jag på åkern, båda passen med samma fokus. Att galoppera framåt. Han måste bjuda framåt, skjuta på med bakbenen som slutligen ska långt in under kroppen. Visst måste jag samla upp, så han hittar sin balans men jag får verkligen inte glömma bort att även arbeta honom i tävlingstempo.

Jag tyckte att han jobbade väldigt bra igår, även om han har svårt att hitta balansen och orkar inte riktigt jobba igenom kroppen i den större galoppen. Men man får växla ner för att lösgöra och hitta bakbenen, sedan växla upp och försöka att bibehålla detta. Men överlag, mer galopparbete behöver vi lägga in i schemat!


Kommentarer
Postat av: Josefin Nilsson

Så himla fin häst! :)

Svar: Tack! :D
Veronica Sroka

2015-08-02 @ 19:21:04
URL: http://josefinnnilsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0