Hoppträningen igår

Hoppade Curre för Leif igår, vilket gick jättebra! Vi red fram en liten stund gemensamt först, red på ett fyrkantspår och ställde dem runt innerskänkeln i hörnen samt även på rakt spår. Gick in på volt och jobbade i lätt sits i galoppen, känna att dem jobbar lika bra och mellan hjälperna även när man lättar ur i sitsen. Jobbade även lite förvänd galopp, standard för Leif haha. Curre kändes väldigt loss och fin i detta arbete!

Därefter hoppade vi en låg lydnadsbana och sedan två linjer där vi pressade på Curre lite. Red båda linjerna på ett språng för mycket, på 130 höjd vilket gjorde att han fick kämpa lite. Jag klantade mig en gång så han fick hoppa av jäättestort, men det redde han ut fint. Efter det så hoppade han jättefint. Avslutade med att hoppa en bana på 120-130 höjd, vilket vi gjorde enkelt och felfritt. 

Är verkligen supernöjd med denna träning, mycket bättre känsla än förra veckan. Leif tyckte att han jobbade bra med hindren, trots att vi utmanade honom och han var trött i slutet. Har hittat en bra ridning på honom nu, där jag spänner bågen och håller ihop mer till hindren vilket gör att han hoppar otroligt mycket bättre. Rider jag såhär så tror jag inte att det är långt kvar tills det släpper i 130! Igår kändes det jättelätt.

Film kommer, lägger upp några skärmdumpar så länge!

Ja ni fattar, hur fixade han ens detta?? HahaKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0