Det går framåt med Spirit

Igår red jag ett pass på ridbanan med Spirit. Han var, om än pigg, väldigt fin igår! När han kom så var han inte riden på väldigt länge och innan des bara inriden. Han sprang mest på och var svår att styra. Idag fungerar både styrningen och bromsen bättre, plus att han orkar mer. Men jag har bara lätta och enkla krav på honom just nu:

* Att han ska komma ut till spåret och ut i hörnen, samt runt innerskänkeln på volter. Det går sådär, men det blir bättre! Igår kunde vi rida ända ut i hörnen i vänstervarvet (det lätta varvet).

* Fatta rätta galopp. Vänstergaloppen är svår och han tar gärna höger, men det är bara att ha tålamod. När han väl tar rätt galopp så får han mycket beröm och blir jätteglad = fattar rätt nästa gång.

* Vänta. Han vill gärna ila iväg, plocka fram sina galoppgener och dra iväg i full fart. Jag tycker inte riktigt likadant. Tar hela tiden små halvhalter och ger eftergift, då börjar han trampa under sig. Slappna av, vänta på mig och jag får en fin eftergift i handen. Han är förvånansvärt lätt att rida ihop och i balans (på tygeln, gillar dock inte att använda det ordet). Bara man får honom att vänta och inte springa iväg!

Idag blir det nog en skrittur upp till sandvägen där vi jobbar lite med galoppen. Utan sällaskap, får se hur det går!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Åh va roligt att det går bra, å att han är lättriden. Hoppas det går bra att rida ut ensam åxå! Var rädd om dig /Carin 😃

Svar: Ja, de är jättekul! Han sköter sig så bra :D
Veronica Sroka

2015-08-19 @ 16:34:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0