Hade varit enklare med en unghäst

Egentligen så hade det passat allra bäst för mig att ha en unghäst i dagsläget. En 4-5-åring med fina kvalitéer inför framtiden, men som mest behöver utbildas och komma ut på mindre tävlingar. Istället har jag en 13-årig hopphäst på 130 nivå, som kan allt och behöver komma ut på större tävlingar för att matchas inför 140. Det jag har drömt om i alla år och kämpat för har jag NU, när jag egentligen inte har tid eller råd för en sådan satsning. Visst är det lustigt?

Att tävla på högre nivå kostar väldigt mycket mer än att åka runt på mindre lokala/regionala tävlingar. Dels så är startavgifterna högre ju större klasser det blir, i Gävle så kostade tex en 130 klass ca 350 kr i bara startavgift. Sedan tillkommer det veterinäravgift från 120 klasser på minst 100 kr. När man hoppar större klasser så är det också en större fördel att åka på meeting, där man kan planera upp klasserna på ett bättre sätt utan att gå in direkt i en 130 eller 140. Meetings är dock väldigt dyrt då boxhyra på ca 1300 tillkommer och sedan ska man själv bo/äta under helgen. Tror Umeå tävlingen gick loss på kanske 7000 förra året, med boende och allt.

I mitt liv just nu så har jag så mycket annat att fokusera på, min yrkeskarriär, söka jobb, skaffa boende, spara pengar till en bil och se till att ha en buffert. Ja, det är väldigt mycket som jag skulle vilja ha ordning på, där prio nr. 1 är en inkomst och pengar in på kontot i slutet av varje månad. Utefter det så kan jag sedan börja forma hur jag vill ha det. DET är den nakna sanningen.

I sommar kommer jag dock bo hemma och de blir enklare med skjuts till tävlingar osv. Jag ska även börja övningssköra med släp och när jag har råd så blir det att ta BE- kort. Skulle vara himla skönt att kunna ta sig till träning/tävling själv. Det är himla mycket som ska till för att rodda runt en tävlingssatsning och få allt att fungera. 
 
Men även om det hade varit enklare med en unghäst i dagsläget, så satsar jag så mycket jag kan på Curre. Jag har kämpat så hårt för honom att jag inte kastar bort det hur som helst. Hoppas att jag kan komma så långt som jag vill med honom och att allt i mitt liv löser sig. Just nu är det mycket oklarheter, men i slutändan blir det antagligen bra. Det brukar vara så.


Kommentarer
Postat av: ɑ n n i k ɑ

Så fin häst!

2015-04-18 @ 13:37:16
URL: http://blogofphoto.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0