Laddar inför morgondagen

Så fin han var att rida idag Curre! Vi skrittade först fram ca 10-15 min på asfalten, sedan gick vi ner på arenan och trimmade i ca en halvtimme. Låg på en stor volt och jobbade med öppnor/slutor i både trav och galopp. Många små tempoväxlingar hela tiden, även i den förvända galoppen för att få honom kvick. Även dag var jag noga med att lätta ur i handen, vilket gör att han sänker sig iställer för att dra sig ur. Otroligt mjuk och fin var han även idag!

Imorgon åker jag iväg för intervju, 50 min åt "fel" håll eller vad jag ska säga. Lite beroende på hur lång tid intervjun tar så får vi se om jag hinner ner till Gävle igen. Hoppas jag inte hinner ner (haha), för då har jag istället hela eftermiddagen på mig att göra annat! Nej, men jag åker först 50 min norrut (eller väst typ), sen blir det 50 min tillbaka och en timme ner till Gävle. Hinner jag inte komma till lunch så är det ingen idé att jag åker ner.
 
Curre ska iaf jobba bommar och hoppas några språng på utebanan under morgondagen hade jag tänkt. Så lite mer tid under eftermiddagen hade inte skadat direkt!

En vanlig måndag

Curre hade en planerad lugn dag, men istället för att bara skritta (finns inte så mycket bra ridvägar utan att behöva skritta en bra bit) så joggade vi lite i trav och galopp i ca 10 min nere på Arenan. Han var såå fin och mjuk sedan passet igår! Satt inte fast någonstans, mjuk och lätt i handen. Red på ett rakt bett med lösa ringar + bettplattor, sedan engelsk nogrimma på det.
 
Brukar variera mellan vanligt tvådelat vid trimm, kimblewick vid gaoppjobb, rakt vid uteritter och tvådelat scourier (dubbla bettringar) vid hoppning. Känns som en bra mix, men jättefin var han idag! Skrittade sedan ut en sväng runt flackåker efter detta. I morgon blir det trimm på ridbanan, bommar + något språng på utebanan under onsdagen, skritt torsdag och kort avcheck på fredag hade jag tänkt.

Tänkte köra en Game of Thrones kväll, men icke. Istället pratat med Angelica via facetime i x antal timmar och nu kommer jag aldeles för sent i säng... Igen... Jisses, snittar 4-5 h sömn varje natt. Tur jag har tåget att vila/sova ytterligare en timme på!

Såhär blir det när man börjar bli yrkesskadad... Efter knappt två år av utbildning haha. En sport att kunna typsnitt!
 
Springer till bussen, möts av denna reklamskylt.
 
Tror jag missat bussen och går till stallet...

Veckans händelser

Denna vecka blir rolig och det finns en hel del saker inplanerade!

Arbetsintervju
På onsdag åker jag på en arbetsintervju. Ska bli jätteroligt och intressant faktiskt, skulle verkligen vilja ha detta jobb. Kör så som jag alltid brukar på intervjuer, är glad och mig själv till 100 procent. Man ska inte hålla på och förbereda sig i en evighet, det är ändå dig själv du ska presentera. Att fundera lite över sina mål och framtid kan vara bra dock, om man inte har det väldigt klart för sig ändå.

Angelica kommer ner från Lule
Yes, min fina syster aka bästa vän flyger ner och är här från onsdag kväll till söndag (tror jag, över helgen iaf). Ska bli grymt kul såklart!
 
Valborg
Vad gör man på valborg? Kollar på kase? Festar? Alltså, jag vet inte. Ska nog inte göra något alls tror jag. Vad jag vet, haha. Förra året kollade jag nog på kase och åt fika i en stuga med några från klassen, men dom bor inte kvar här längre. Bad for me.
 
Första maj
Ledig dag, vilket spenderas med att packa ihop allt för mig+Curre då vi far hem över helgen. Får se om jag hinner klippa honom något när vi är hemma, vi får se.

Tävling lördag och Söndag
Hoppar 120 cm på lördag och 130 cm på söndag hos Gestrike Sportryttare. Första utomhustävlingen på två år för Curre och mig, ska bli jätteroligt! Har inte tränat något utomhus alls, men tar nog något språng på utebanan under onsdagen. Är nämligen ingen Gaby-träning denna vecka. Har Angelica här som kan grooma också, så det blir grymt!


Jag kommer alltid tillbaka starkare

Under kommande vecka så tänkte jag ta och blogga bättre. Har under veckan som varit grubblat aldeles för mycket, sådär som jag brukar göra och inte haft lust att skriva alls. Det blir fake och oäkta att skriva "tralala, allt är prima och allt flyter på skitbra här" när fallet inte är så och att ösa ner negativa ord vill jag inte. Men det brukar alltid vända för mig efter såna här perioder och jag får helt plötsligt ny energi och känner mer att "nu jäklar!". Lite så är det nu.

Under helgen så har jag varit hemma en sväng bara. Umgåtts med mina föräldrar, ätit upp allt gott som finns i skåpen, käkat glass x2 idag och lite sådär. Inget märkvärdigt, men skönt att bara vara. Väldigt skönt och välbehövligt känner jag faktiskt! Annars så gillar jag att hela tiden ha saker inplanerade, annars blir jag bara omotiverad.

Curre har varit fin när han har trimmats i veckan. Idag körde vi ett kvällspass på 40 min, mycket öppnor och slutor i både trav och galopp. Tänkte också på att rida många små tempoväxlingar, sätta lite press på bakbenen och sedan checka av att han svarar framåt. Något jag också la väldigt mycket fokus på idag var att jobba mer med min blick, titta framåt och dit jag ska. Inte ner i manen och ha noll koll på vilket håll vi egentligen drar åt.
 
Kom också underfund med att jag måste våga ge mer eftergift, lätta ur handen så han vågar sträcka sig nedåt. Han var såå fin i slutet och sänkte sig superfint när jag bara lättade lite i handen. Såhär ska vi verkligen fortsätta att jobba nu framöver. Vi behöver hotta upp oss några snäpp i markarbetet nu!

Glass 1/2

Hittade ett par ascoola brillor i gömmorna, lite Hipster-stuk på dem!
 
Trimm i kvällssolen!

Livet rullar på

Oj oj, vad har hänt den senaste tiden? Har varit tomt här! Satt HELA helgen med arbetsprover som skulle in senast måndag och jag kan inte påstå att jag var speciellt nöjd alls. Satt på söndag eftermiddag och skulle göra min videopresentation, fick lite lätt panik när jag inte ens förstod hur man la i en rubrik... Men ca 6 timmar senare var den klar och promgrammet är ändå ganska logiskt. Den som är nyfiken kan kika in på min youtube-kanal och se filmen, länkar den inte här haha. Är dock superglad för att jag sökt och la ner så mycket tid, för nästa vecka är det intervju! Riktigt spännande.

Curre hoppade för Gaby igår, mycket studs, serier och linjer. Han var som vanligt fin även om han låg lite mycket i handen, vilket jag tror beror på att han gått lite lugnare nu. Fick träna på att börja titta på hindret tidigare då jag gärna bromsar lite innan, vilket Gaby trodde berodde på att jag ser hindret för sent och jag koncentrerar mig för mycket på Curre. Kändes bättre efter det.

Annars så är det lugnt och allt rullar på. Drygt 1,5 månad kvar på utbildningen nu, hjälp. Livet knackar på och jag vet inte alls vad jag tycker om det. Är så förvirrad, så kluven. Vet inte liksom. Men jag kämpar på.

Vill har meeer finväder, ingen jäkla blåst som det varit nu...

Lördagsmyyys

Trimmade Curre på Arenan, stora utebana efter ponnytävlingarna idag. Han har inte jobbats så mycket under veckan och var väldigt pigg, samt att det var lite att jobba med. Låg på en stor volt och jobbade med öppnor/slutor för att verklige lossa honom och få ett bra stöd på ytter. Tyckte att han var väldigt fin i slutet och sträckte ut halsen när jag längde tygeln. Blev ett lite längre pass idag, 40-45 min aktivt arbete kanske.
 
Tänkte köra ett lite kortare pass på banan imorogn också, känna av lite om vi kan fortsätta där jag avslutade idag. Måste rida mycket mer lösgörande, öppnor/slutor, övergångar osv. Få honom mer loss och arbeta in bakbenen helt enkelt. Har varit lite slarvig och glidit runt för mycket nu känner jag! Bara att kötta på, för nu ska vi sätta fina 130 rundor hade jag tänkt.

Har annars suttit större delen av dagen med mitt arbete (som inte ens är klart alls, suck...). Gjorde amerikanska pannkakor till middag, som inte är direkt supernyttigt men väldans gott måste jag säga. Med en klick hallonsylt, tinade hallon med sirap ringlat över. Oj, oj, värsta lördagsmyset här by my own. Morgondagen blir nog också den ganska trök som idag. Har lunchfodring och sen måste jag rida efter tävlingarna... Så blir förmodligen två svängar till stallet. Vi får se vad som händer.


Hade varit enklare med en unghäst

Egentligen så hade det passat allra bäst för mig att ha en unghäst i dagsläget. En 4-5-åring med fina kvalitéer inför framtiden, men som mest behöver utbildas och komma ut på mindre tävlingar. Istället har jag en 13-årig hopphäst på 130 nivå, som kan allt och behöver komma ut på större tävlingar för att matchas inför 140. Det jag har drömt om i alla år och kämpat för har jag NU, när jag egentligen inte har tid eller råd för en sådan satsning. Visst är det lustigt?

Att tävla på högre nivå kostar väldigt mycket mer än att åka runt på mindre lokala/regionala tävlingar. Dels så är startavgifterna högre ju större klasser det blir, i Gävle så kostade tex en 130 klass ca 350 kr i bara startavgift. Sedan tillkommer det veterinäravgift från 120 klasser på minst 100 kr. När man hoppar större klasser så är det också en större fördel att åka på meeting, där man kan planera upp klasserna på ett bättre sätt utan att gå in direkt i en 130 eller 140. Meetings är dock väldigt dyrt då boxhyra på ca 1300 tillkommer och sedan ska man själv bo/äta under helgen. Tror Umeå tävlingen gick loss på kanske 7000 förra året, med boende och allt.

I mitt liv just nu så har jag så mycket annat att fokusera på, min yrkeskarriär, söka jobb, skaffa boende, spara pengar till en bil och se till att ha en buffert. Ja, det är väldigt mycket som jag skulle vilja ha ordning på, där prio nr. 1 är en inkomst och pengar in på kontot i slutet av varje månad. Utefter det så kan jag sedan börja forma hur jag vill ha det. DET är den nakna sanningen.

I sommar kommer jag dock bo hemma och de blir enklare med skjuts till tävlingar osv. Jag ska även börja övningssköra med släp och när jag har råd så blir det att ta BE- kort. Skulle vara himla skönt att kunna ta sig till träning/tävling själv. Det är himla mycket som ska till för att rodda runt en tävlingssatsning och få allt att fungera. 
 
Men även om det hade varit enklare med en unghäst i dagsläget, så satsar jag så mycket jag kan på Curre. Jag har kämpat så hårt för honom att jag inte kastar bort det hur som helst. Hoppas att jag kan komma så långt som jag vill med honom och att allt i mitt liv löser sig. Just nu är det mycket oklarheter, men i slutändan blir det antagligen bra. Det brukar vara så.


Hey, det är Fredag!

Cyklade iväg mot Ica efter att tåget från Gävle anlänt till Bollnäs. Handlade till sådant jag hade slut på samt Exotic snack och Marabou Japp (japp, jag var tvungen att testa). Mellanlandade hemma en sväng och tryckte i mig choklad istället för middag, så jag mådde illa när jag for till stallet. Det där är så himla typiskt mig alltså.

Curre och jag var bara ute och gick idag, tänkte trimma honom på lilla utebanan imorgon efter ponnytävlingarna. I onsdags när vi var på den ridbanan (första gången för iår) så var han jättepigg och busig, av någon underlig anledning haha. Rolig han! 

Blir mestadels att sitta med arbetsprover under morgondagen, bråka med programvaror jag inte är så hemma med samt klura ut något bra till uppgiften. InDesign, illustrator och Photoshop är jag grym på, men just filmredigering behöver jag bli bättre på känner jag. Ska iaf försöka att tänka smart, logiskt och enkelt. Less is more som man brukar säga. Annars blir det en lugn lördag för min del!
 

Bättre språng på träning än tävling

I onsdags så kollade jag en stund på gruppen som brukar rida innan mig (jag tränade inte den här veckan) och passade då på att fråga Gaby om hon såg min 130 runda i lördags. Det hon sa var att han såg lite låg ut, att han hoppar med mycket mer luft när vi tränar. Hon trodde det berodde på att han blir lite spänd på tävling och att det bara är ut och tävla så kommer det att bli bättre.

Jag har faktiskt inte tänkt på detta alls, fick mig en lite tankeställare faktiskt. Jag filmar alla tävlingar och vet hur han hoppar där, men träningar filmar jag aldrig numera då jag är själv. Men när jag tänker efter så är sprången SÅ mycket bättre när vi tränar och även under framhoppningen. Då har han vissa gånger hoppat helt fantastiskt. Det kanske är så, att han blir lite spänd inne på banan och därför blir lite låg i sprången.

Som Gaby sa så är det nog bara ut och tävla så kommer han att spänna av, så dyker dom där luftiga sprången upp så småningom. Men det får mig ändå att klura på om jag kan göra någonting anorlunda. Tål att tänkas på iaf.

Har väntat hela veckan på om det skulle bli någon bild på mig och Curre från tävlingarna, hade såå gäna velat ha lite nya tävlingbilder. Men icke, hittade bara på MIG SJÄLV. Suck, haha. Jag och Frida går igenom banan till 130:in i lördags!

Min blogg lever fortfarande

Här har jag inte varit duktig på att uppdatera! Eftermiddagarna bara springer iväg och jag fick nu ikväll ställa mig och diska upp ungefär en hel veckas disk som jag inte hunnit med... Jisses, typ alla bestick, glas och muggar jag äger haha. Gjort matlåda, fixat hos Curre osv. Nu måste jag även sätta mig ner och kolla på arbetsprover som måste vara klara och inskickade på måndag, vilket jag har lite lätt panik över. SAMT sätta ihop en hyfsad portfolio...
 
Ska även sätta ihop en presentationsvideo och tänkte att jag kan ju använda Adobe Premiere Pro som jag ändå har tillgång till via Creative cloud. Fick sitta och titta på en halvtimmes tutorial för att förstå mig på det. Grymt program att göra bra fimer i, men aningens mer komplicerat än tex iMovie. Men jag är för snål för att köpa iMovie till min dator (har bara på mobilen), så jag får knöla mig igenom och plita ihop något i Premiere ändå... Men gah, jag har mycket att göra alltså! Ska låsa in mig i helgen, köpa en fet godispåse, sätta mig vid datorn med lurarna på och komma in i ett sånt där kreativt mode. Då brukar jag får saker klara, som brukar bli bra ockå. Lite så är min plan inför helgen!

Curre har en lugnare "återhämtningsvecka" efter Horse Festival i helgen. Promenerades i söndags, reds ut måndag och tisdag, trimmades lite lagomt igår och idag var vi upp till travet och joggade på slingan. Skippade hoppträningen denna vecka då jag måste vara försiktig med hoppningen. Vill dock inte heller att han går för lugnt då han lätt blir "knackig" om han inte jobbas igenom ordentligt. Men lite lagomt sådär får han ridas nu under veckan.
 

Planer inför framtiden

Jag har precis skrivit ihop en jobbansökan och filat på mitt CV. Skickade iväg det på korrektur hos min syster där jag fick ok. Hon får se allt jag gör och är grym som bollplank. Ett grafiskt jobb jag inte tror att jag kommer att få, men man måste försöka och ligga i. Visa att man syns och vara lite lagomt jobbig. Nu är den inskickad och klar i alla fall!

Jag tog mig mod under förra veckan och pratade med byrån jag praktiserar hos. Fick så bra feedback och fina ord, vilket jag faktiskt inte alls var beredd på. Ibland måste man bara ta sig i kragen och göra sådant man egentligen inte vågar. Dom bits inte utan blir jätteglada av att få hjälpa till och dela med sig av sin kunskap, vilket dom flesta blir. Många är mer ödmjuka än vad man kanske tror.

När jag tar examen som grafisk formgivare/originalare i juni så är mitt mål att ha en så bra portfolio som möjligt. Sedan kommer jag, vilket jag redan har börjat med, söka massor av jobb som har med min utbildning att göra. Såna jobb dräller det inte utav, utan man får vara smart och lite framåt. Ringa, mejla och höra sig för. Mitt mål är att gå ut och jobba som grafisk formgivare, vilket jag har mer självförtroende inför nu än innan min praktik. Har lärt mig så mycket där jag är nu och är så glad för det. Ska göra mitt bästa dom två kvarstående månaderna också! Jobb på mitt gamla sommarjobb är fixat inför sommaren, så det känns ändå skönt.

 

Glad och nöjd över min häst

Jag har självklart analyserat och kollat filmen från gårdagens 130 på repeat. Det kan kännas mycket att ha 12 fel på pappret, men som jag skrev så vet jag vart felen ligger och är ändå jättenöjd.
 
1:a nedslaget: Jag red på tufft emot 2:an och ligger lite stort, Curre stampar inte riktigt av och river.
2:a nedslaget: I svängen till 3:an har jag honom lite lång och rider för mycket framåt, han hinner inte upp med framtassarna och river oxern i framkant.
3:e nedslaget: Jag plockar för mycket fram till smalhindret och han kommer inte riktigt upp. Med mer styrka och rutin så tror jag att han i framtiden är felfri i dessa lägen.
 
I övrigt var han inte i ett enda hinder, förutom nedslagen. Han hoppade otroligt runt och fint, trekombenationen och tvåkombenationen med trippelbarr in var han inte i närheten av. Förra året var han i och knackade i kombenationerna på den här höjden. Ett bra kvitto på att han har mer styrka nu!

Idag blir det bara en skrittpromenad för hans del. Jag måste skriva ihop en jobbansökan, som jag egentligen inte alls har lust med men måste göra. Ska också städa upp lite här, men i övrigt bara slappa. I morgon är det ny praktikvecka och efter tre dagars ledigt så är jag peppad! Vill göra bra ifrån mig och ha en bra portfolio när jag tar examen i juni.
 

Film 130 rundan

Rider som sagt på ordentligt dom första hindren då han var istadig och stog emot igår, därav dom första nedslagen. Annars tycker jag att han var fin! Jag kan dock självklart rida bättre och inte hålla så mycket, mer framåttänk i svängarna så att jag bara behöver sitta upp intill hindren. Så glad att Gaby sa åt mig att rida 130 istället för 120:in!


Gävle Horse Festival -Lördag

12 fel i 130 idag och jag är så nöjd! Målet idag var att bara komma runt, inte låta honom bli istadig och bara få en bra upplevelse inne på banan. Han kändes grymt fin när jag red och hoppade fram. Enligt pappa hade han gott om luft över hindren och jag kände själv att det var tryck i sprången, något han inte hade på samma sätt i Högbo. Gick sedan in med inställningen att vara tuff på honom dom tre första hindren. 

Följde min plan och vi rev först tvåan och trean, för att jag red på lite för mycket. Sedan tog jag det lugnare och resten av banan flöt på fint. Petade ner smalhindret också då jag höll för mycket där. Är jättenöjd över att vi utan problem tog oss runt och att det kändes så lätt. Jag lyckade lägga in 7 istället för 6 språng fram till trekombinationen, men han klev i princip igenom den. 12 fel på en stor och teknisk, nationell 130 som dessutom är den första 130 för oss på ett år. Det tycker jag är bra!

Man får inte glömma att varken Curre eller jag är rutinerad på den här höjden, så det är bara att kämpa vidare. Jag vet vad felen berodde på idag, så en felfi runda är inte långt borta. Just nu behöver vi bara mer rutin. Är så himla glad, nu har vi tre stycken 130 med max 12 fel i bagaget och kan räkna oss som MSV ekipage tycker jag haha. Bästa, fina hästen. Vad jag tycker om honom ♥︎

Film från dagens klass kommer och om jag har tur så har vi hamnat på någon bild idag!

Så mycket kärlek på den här hästen ♥︎♥︎♥︎
 
Sämst kvalité, men kolla språnget?? Jäklar!

Gävle Horse Festival - Fredag

Curre, Curre... Är det en ponny jag har? Eller ett hoppstammat halvblod på 170 cm? Ja, det är frågan det. Hoppade honom en nationell 120 cm på Gävle Horse Festival idag. Han var verkligen superfin när jag hoppade fram. Så mjuk och trevlig, samt hoppade kanon. Bjöd hur fint som helst, kändes jättebra! Sa dock till pappa innan jag gick in, att jag ändå måste passa honom då han har haft lite av en "testperiod" nu.

När jag red mot första hindret så var det som att jag satt på en ny häst, han stog emot och jag fick lägga till spöet. Till tvåan som var en ganska snäv tillbakasväng så är jag på med benen, men ändå kastar han sig åt vänster. Blev riktigt, riktigt arg på honom och red på honom ordentligt resten av banan. Red bara framåt och lät honom inte få en chans att göra likadant. Kunde slappna av dom tre sista hindren och han var då gamla vanliga Curre. Fick ett nedslag förutom utbrytningen, så 8 fel blev det idag (inte ens tidsfel, haha)

Min första tanke var att byta till 120 imorgon, för att få en bra känsla bara. Men pratade med Gaby som inte trodde att det är hindren det sitter i. Hon vet precis hur han är och så länge jag känner att jag rår på honom, så är det bäst att hålla sin plan. Så jag gör så och hoppar 130 imorgon ändå, för han känns jättefin och det handlar bara om att han är istadig.
 
Han har haft såna här perioder förr. Blir det fel och han stannar för den skullen, så börjar det gro ett frö i hans huvud att man kanske kan slippa undan. Eller bara få bestämma lite... Är inte orolig alls, utan man får vara tuff på honom. Han såg alldeles full-i-fan ut när vi kom ut, som att "Vaddå, jag har inte gjort något, jag är världens snällaste!". När han har haft ont så står öronen rakt ut, jag känner min Curre väl.

Vi taggar helt enkelt om tills imorgon!

Curre i morse, "Vaddå, måste jag kliva upp nu? Neeej, orkar inte... Bara 5 min till". Min häst och jag är lika vi.

Hinner inte med!

I lördags blev det ett lite halvdåligt pass med Curre, i förrgår var vi på rakbanan och red lite lätt bara. Så igår när jag trimmade så var det lite att bita i, särskilt i vänstervarvet där han inte riktigt ville komma igenom. Men efter en sådär 30-35 min intensivt jobb så var han jättefin i galoppen! Hade ett superfint och jämt stöd i båda tyglarna, så jag är jättenöjd med honom. Ibland måste man få lite sämre pass för att jobba sig framåt ännu ett snäpp och inte bara "glida" omkring i samma spår.

Idag är det hoppträning för Gaby och imorgon skrittas han nog bara då det är tävling fre-lör. Skulle behöva klippa honom, när jag nu ska hinna det? Kommer hem halv sex varje dag och då har jag fullsmockat, måste putsa upp det sista av utrustningen också! Gah, men de löser sig nog.

Han stog ute i en halvtimme i förrgår och rörde inte sitt EM hö, så jag fick ta in honom. Bortskämd?...

Älskar träningsmöjligheterna här i Bollnäs, hur bra är det inte att kunna rida hit? Nyharvad rakbana!


Skönt med ännu en ledig helgdag

Har haft en superseg start denna måndag (eller söndag, röd dag iaf), sov länge och har inte gjort något vettigt alls. Gick ner till Ica och handlade vid lunchtid, orkade inte göra någon mat efter det heller utan käkade några goda mackor samt frukt och te bara. Har sedan suttit vid datorn och kikat runt lite, läst bloggar och lite sådant. Ska ikväll fortsätta/börja på några logo projekt som jag håller på med. Kul! Någon som behöver en företag/föreningslogotype? Hör av er till mig!

Ska alldeles strax iväg till Curre som ska få sin eftermiddagsmat och sedan ridas ut en lugnare sväng. Imorgon är det trimm som gäller, hoppträning på onsdag, bara ut och röra på sig på torsdag och slutligen tävling fre-lör. Blir också en kort praktikvecka då jag bara går tis-tor, vilket känns skönt. Har varit väldigt intensivt och mycket nytt dom här månaderna, skönt att landa lite någon vecka nu. Måste dock ringa samtal osv inför sommarjobb och sådant. Det är mindre kul, alltid jobbigt och nervöst tycker jag. Även om det absolut inte borde vara det!


Helgen fortsätter även imorgon

Shit, jag skrev just världens inlägg som jag la i utkast. Jag vet inte hur många såna inlägg som jag har gjort, där jag bara har lättat på trycket. Inte bara låtit bägaren rinna över, utan hällt ur allting. Men jag postar inte sånt, inte här på min ridsportblogg. Men jag tycker om blogg.se, så utkastet blir lite som en dagbok ungefär.

Men i alla fall! Har varit i mina hemtrakter ett litet tag och kom ganska sent till stallet nu ikväll. Red Curre på utebanan där han bara joggades runt. Jag blir så oinspirerad under såna pass, tankarna vandrar iväg och jag är bara allmänt okoncentrerad. Han var dock fin, väldigt mjuk och trevlig sedan igår. Imorgon skrittar vi ut i dagsljus (soool, hoppas jag). Så skönt med ännu en helgdag, enda anledningen att älska påsk.

Den bilden gör mig så glad, mitt i allt ❤︎

Curres specialskor

När vi första gången åkte ner till veterinärkliniken Brunmåla så var det ett sista försök efter att vi fått Curre utdömd av tidigare veterinär. Att han idag tävlar på 120-130 nivå tycker jag är ganska fantastiskt. Det dom gjorde har jag skrivit om förr, men bland annat så blev han skodd med så kallade ringskor. Hovslagaren som skodde honom på kliniken i Täby, Nicke, bor i Bollnäs och har också skott Curre sedan dess med undantag för någon period. Sen blev det bara av en slump att jag började plugga och flyttade till Bollnäs!

Curre har nu gått med sina ringskor i ca 3,5 år och det är alltså Nicke som har skott honom under nästan hela den tiden. Han är en av sveriges bästa hovslagare (vunnit SM och NM i hovslageri samt blivit utsett till årets hovslagare) och grymt duktig alltså! Var 6:e vecka blir Curre varmskodd och alltid med ringskor. Det ringskorna ska göra är att stabilisera upp, så han inte trampar igenom lika mycket. Det Curre har haft problem med är hovlederna och dessa beslag ska alltså vara till hjälp att förebygga. Än så länge tycker jag att det har fungerat jättebra och han kommer förmodligen gå med dessa livet ut (som tävlingshäst iaf)!


Tidig lördagsmorgon

Har trimmat Curre i ridhuset nu på morgonen. Min plan var att han skulle ridas upp till travet och galoppjobba lite på rakbanan. Men när jag kom vid halv nio så var det tyvärr fortfarande fruset i marken. Enda alternativet (förutom en skrittrunda) blev ridhuset. Klagar dock inte över att ha det till hands!

Curre kändes fin idag, jobbade honom ca 35 min aktivt arbete. Red fram på min fyrkant och sedan blev det jobb på mittvolten med öppnor och galoppfattningar. Är då noga med att ställa både höger, vänster och rakställa även om vi rider på volt. Tack vare att han var så igenom i båda sidor så var den förvända galoppen jättefin, samt att galoppombytena satt! Så fin han är killen min.

Sitter just nu på tåget mot Gävle där pappa hämtar upp mig. Sen är jag hemma till imorgon eftermiddag då det blir Bollnäs och Curre igen.
Ett litet lunchtips

Öppnade upp kylen idag vid lunch och ba: Jahapp, vad ska jag käka? Men med lite fantasi så gjorde jag en supergod bananpannkaka! Bara man har en banan och två ägg som bas, så kan man få till en supergod lunch/mellanmål. Såhär gjorde jag idag:
 
Bananpannkaka alá Veronica
1 banan
2 ägg
1/2 dl havregryn
ca 2 msk hackade hasselnötter
Topping
Tinad mango
Ljus sirap
Riven kokos
 
Stekte dem sedan till små plättar, kan vara lite knixigt att vända tills man fått in snitsen. Sen på med mango, ringla lite sirap och toppa med kokos. Voila, supergott! Lovar!

Var senare till Curre och fixade, putsade upp det mesta läder och red ut en sväng till Bolle. Galopperade i backarna och joggade lite bara, men han var väldigt fin. Imorgon åker jag dit tidigt och rider, sen blir det tåg (suck på tåg...) hem en sväng i helgen.

Curre igår, hur kul ser han inte ut? Haha, söööt

Utomhussäsongen

Vet ni vad jag kom på? Jag har inte tävlat utomhus med Curre på två år! Sommaren 2013 var sist vi tävlade ute och då gjorde vi en hel del roliga tävlingar. Bland annat Sundsvall Summer Horse Show, Näset och flera roliga här omkring. Tävlade en hel del det året på nationell nivå och när vi röntgade Curre i sommras så hade inget förändrats sedan röntgen innan det. Kändes riktigt skönt, som ett kvitto på att den träning och tänk vi har nu fungerar. Dock måste jag ha hans skada/svaghet i baktanke och ta hänsyn till.

Några roliga tävlingar som jag har planerade just nu är först och främst Horse Festival nästa vecka. Tre veckor efter det så har jag planerat in Gestrike Sportryttare som första utetävlingen. Min förhoppning då är att han ska gå två 130 om allt går som jag vill i Gävle. Har pratat med Gaby och hon tycker precis som jag, att vi ska köra på denna nivå för att få rutin i dessa klasser.
 
Sen två veckor efter det så kör vi Dalahoppet på Lugnet! Har aldrig tävlat där, så det ser jag verkligen fram emot jättemycket. Stor utebana med fibersand där det har arrangerats SM minst två gånger, har velat tävla där i flera år. Så dit ska vi! Kanske dock bara två dagar, vågar inte riktigt hoppa honom tre dagar längre.

Woop, woop, taggad!!


En lång fredag

Var ute och gick med Curre igår, när det var ljust då jag var hemma två timmar tidigare. Han var helt speedad, stannade och kollade på allt varannan meter samt att jag fick jogga brevid honom där i mellan. Nu hoppas vi detta håller i sig tills Horse Festival nästa vecka. En vecka kvar idag!

Hade världens migrän när jag kom hem igår och la mig för att vila lite. Vaknade halv två tror jag, var helt väck i huvudet och gick upp för släcka samt ta av mig då jag var fullt påklädd. Efter ganska många timmars sömn så vaknade jag ganska tidigt idag och känner mig nästan som en ny människa faktiskt. Usch för att ha ont i skallen nästan hela veckor...

Annars då? Ska vänta ut min tvättmaskin och sen cykla iväg en sväng, till dollar bla. (vad som nu har öppet idag, det är väl typ som en söndag?). Skriva träninsschema till Curre inför Horse Festival, rida i SOLEN osv. Vara ledig helt enkelt!


Kvällens Gaby-träning

Gabys kommentar om Curre idag under framridningen: "Med honom vet man aldrig vad han hittar på! Det liksom lyser i ögonen på honom". När jag skrittade fram honom för hand ute innan träningen så tänkte jag i mitt stilla sinne att det han verkade ganska lugn idag. Tills det bankade till inne i ridhuset och han for som en projektil, sparkandes med ena bakbenet och jag hängandes i tygeländen. Tokhäst!
 
Han blir nästan bara värre med åren tycker jag, haha. Hela framridningen idag bestod av att köra hvudet mellan frambenen och ruska runt. Alla skrattar åt honom när han far runt, hoppar i luften, sparkar ut med något bakben osv. Jag brukar sucka eller skratta åt honom, för jag har varit med hela hans utvckling. Såhär var han inte för något år sedan, nu är han stark i kroppen och älskar livet. Härligt att sitta på dem när man verkligen känner det!

Vi hoppade en serie och lite linjer idag. Han var pigg och hoppade bra, sådär att han sög tag i hidren bara vi skulle rida förbi. Gaby tyckte att jag använde mig av galoppen på ett bra sätt idag, galopperade och satt upp intill hindren. Även att han såg fin och fräsch ut! Det blir så mycket mer harmoniskt när jag lättar ur i sitsen och verkligen galopperar istället för att måtta. Jättenöjd idag!

Nästa vecka är det Horse Festival i Gävle, hoppar 120 cm fredag och 130 cm lördag. Vill verkligen upp på 130 nivå och prestera nu. Han känns så fin och jag är trött på att rida massor av 120 cm som vi kan göra i sömnen. Förra året red vi tre stycken 130 helt utan problem, dit ska vi igen! Är megataggad verkligen, vilket jag inte ska vara. Självsäker och lugn är en bättre kombo egentligen.


Då var vi inne på april månad

Imorgon är det skärtorsdag och jag går halvdag på praktiken, slutar vid 14:00. Sen är det ledigt fredag-söndag, ska bli så himla skönt! Håller just nu på att skissa på logotyper, så det är kul. Men "långledigt" är ändå grymt när man inte har några skollov längre.

Ikväll hoppar jag Curre för Gaby, som vanligt på onsdagar alltså. Jag trimmade honom på utebanan igår och han kändes riktigt fin faktiskt. Mest basic bara, öka/minska, ställa igenom åt båda håll, lite förvänd galopp osv. Vanligt arbete helt enkelt. Slipade lite på galoppombytena i slutet också, dom behöver vi verkligen jobba på.... Sen vill jag ha galoppen ett snäpp starkare, men över lag känns han bara finare för varje vecka. 

Har nu ungefär en timme på mig innan jag måste iväg till Curre och ska på det både laga mat, äta, fixa matlåda och gärna diska lite. Ge mig fler timmar på dygnet tack!


RSS 2.0