Pigg och glad skimmel!

Trots att det var varmt och Curre fortfarande inte är klippt, så var han pigg idag! Jag tog ut honom på ridbanan (totalt älskar att ha en 50x80m bana med hindermaterial ute som dessutom INTE är stum <3) och han var till att börja med ganska okoncentrerad. Vill att han under värmningen ska ta stöd på ytter och sträcka halsen framåt nedåt. Han var dock mer intresserad av hästarna på lilla banan och allt runt omkring. Busade, kastade sig några gånger osv. Dock siter jag MYCKET hellre på denna Curre än den som knappt vill gå framåt. 

Efter ett tag så mjuknade han till och vi jobbade lite över en bom på volt samt två galoppbommar på rakt spår med 21 m mellan. Varierade bara mellan 6 och 5 språng, gjorde det enkelt och trimmade lite där i mellan. Red också över något litet hinder. Tror att vi jobbade i en 30-35 min intensivt arbete kanske. Med honom sitter distanserna kanon, skulle kunna gå in i en 120 med honom imorgon trots att jag inte hoppat bana sedan i maj!

Han blev mjukare i slutet, men det är en hel del jobb med markarbetet för att han ska bli så fin som han var förut. Men det kommer! Nästa vecka börjar vi hoppa lite och om två veckor får han vara med för Gaby. Sen KANSKE vi är med på Horse Festival i Gävle om en månad! Ska prata med Gaby och sen se hur han känns, men hoppas verkligen. Då får han gå en 110 cm bara. Känns så himla kul att äntligen se ett ljus i tunneln, haha :D

SUPERSAKNA, åh vad jag är taggad på att komma tillbaka igen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0