Min guldpålle

Så tråkigt med Rolf-Göran på fjärdeplats i VM finalen! Otroligt att ta sig till top four final, men en medaljplats hade nog både han och sverige hoppats på. Trist, men hatten av för RGB som ändå är grym på det han gör.

Curre klippte jag igår kväll och han fick även vila då det blev sent, samt att han säkert blir spänd pga klippningen som han inte helt tycker om. Red honom på utebanan vid lunch idag och han var jättefin! Pigg och busig, slog bakut när jag krävde att han skulle gå fram lite till (i samma form, balans och arbete), drog flera gånger pga motorcyklar och sådant som han själv hittade på. Jag tillrättarvisar honom aldrig då, utan för mig får han i princip bocka och dra hur mycket han vill. Han måste få vara glad och göra lite som han vill! Då ger han mycket mer tillbaka och tycker att arbetet är kul.

Trimmade vanligt arbete i ca 30 min och skrittade sedan ut efteråt. Han börjar mjukna allt mer och idag tyckte jag att han jobbade riktigt bra. Han var pigg och framåt från början. Tycker att vi samarbetade bra idag! Jag känner mig så hemma på honom och vet liksom vart alla knappar sitter. Det är härligt att känna sig så hemma på en häst som jag gör med honom. Imorgon ska han galopptränas lite i intervaller tänkte jag, skritta ut på tisdag och hoppa på onsdag! Om jag hinner innan träningarna börjar då han ska skos någon gång där på förmiddagen.

Ska skriva ett inlägg om hans upplägg och plan nu framöver, både nu närmast och i framtiden. Han ska inte jobbas och ridas likadant utan det blir lite annat fokus med honom nu.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0