LädervårdJag har den senaste tiden varit ganska duktig på att putsa och hålla läderutrustningen i bra skick. Det brukar gå lite i perioder det där, men just nu är jag duktig och smörjer efter (nästan) varje ridpass. Undantag om jag har bråttom och måste iväg. Tävlings/träningsutrustningen är jag alltid duktig och smörjer efter varje användning, men just vardagssakerna har jag blivit bättre att ta hand dom.
 
Jag är ju en sån där lite udda person som faktiskt gillar att smörja läder, tycker det är ganska rogivande. Är supernoga i alla sommar och sånt haha, men sakerna blir så fina efteråt! Har ett gäng produkter som jag just nu använder mig av och är nöjd med.

Stubben lädertvål - Denna är överlägset bäst när det gäller att göra rent riktigt smutsigt läder. Hade en sån där rektangulär tvål i en blå låda förut, men Stubbens är betydligt bättre. Kommer dessutom i en smart burk, hatar en sån där blå låda! Finns att köpa hos Hööks, både mindre och större burk.

Curium balsam från Veredus - Ett läderbalsam som jag använder efter att lädret är rengjort med lädertvål. Mjukar upp och blir glansigt om man putsar efter med en trasa. Har provat MÅNGA olika märken på läderbalsam och tycker att denna är riktigt bra. Bäst är nog den för Buté sadlar, men den är dock dyyr. Finns hos bla. Ryttarstugan.

Horsemans One Step - Denna är ÖVERLÄGSEN när det gäller vardagssmörjningen. Gör rent och håller lädret supermjukt. Dock är den inte alls bra på riktigt smutsigt läder, då är det lädertvål som gäller. Men till vardags är den riktigt bra då man i princip inte behöver något vatten på svampen alls. Man bör dock (tycker jag) passa sig för att smörja sadeln då den gör lädret väldigt mjukt. Min sadel har tex veckat sig lite i sitsen pga det. Ger en en djup färg i lädret tycker jag. Finns att köpa hos tex Hööks.

Liquid Wax Leather Conditioner från Ariat - Köpte detta till mina Ariat skor, men fungerar lika bra till mina ridstövlar från Veredus. Håller lädret i bra skick, vattenavvisande iom vaxet och det blir riktigt blankt när man putsar upp med en skoborste! Lite som skoputs fast utan färg. Finns hos tex. Hööks. Kom ihåg att aldrig putsa ridstövlar/skor med lädertvål eller balsam! Det förstör lädret.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0