Konsten att inte krångla till det

Jag är expert på att tänka och krångla ting saker, då menar jag verkligen EXPERT. Gör saker och ting betydligt svårare vad det egentligen är, mest pga av att jag inte tror att jag ska klara av det eller bara har för höga förväntningar på mig själv. 

Idag tex så visste jag att Curre inte skulle vara jättekul att rida, pga hur han gick igår. Som vanligt känns han ganska fin när jag börjar trava fram och sedan blir han stummare och stummare. Faller isär och jobbar inte ens i form/balans. Det här gör att jag blir så sjuukt stressad när jag ska rida honom och får liksom panikkänslan att jag MÅSTE rida massor av övergångar osv för att få tag på bakbenen redan från start. Istället blir jag bara stressad och stum i min ridning, vilket gör att han efter en stund känns precis som jag verkligen inte vill.

Exakt såhär blev det idag och efter en stund in i passet så fick jag känslan av att "han går inte att rida". Jag gick ner på stora utebanan (var på lilla) till dom andra hästarna, för att han skulle slappna av lite. Blev inte mycket bättre och jag saktade då bara ner till skritt och släppte tyglarna. Tänkte igenom allt, andades, slappnade av och koncentrerade mig på mina hjälper på nytt.

Efter detta började Curre slappna av, komma till arbete och bara fungera helt enkelt. Det är så himla lätt att bara skylla på att hästen har en "dålig dag" när problemet kanske faktiskt sitter i mig själv. Vi smittar nog av oss väldigt mycket mer än vi tror, ridning bygger ju trots allt på kommunikation.

Det roliga är att jag rider alltid mycket bättre på andras hästar eller när jag inte ridit Curre på ett tag och liksom är "nollställd". Inte har några förväntningar. Jag rider också bättre på träningar där jag vet att han brukar vara piggare och jag dessutom tänker klarare och inte så krångligt. Det är vanliga ridpass med Curre som knyter sig iband och jag får känslan av att inget fungerar.

Min teori är att dettat mer beror på hjärnspöken hos mig, än att Curre har en "dålig dag". Så mitt mål just nu är att försöka vara så nollställd som möjligt inför varje pass. Lita lite mer på honom än att anta att han ska vara si eller så pga det eller det.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0