Hoppträning

Idag hoppade jag Lucky för Gaby. Var sjukt varmt ute, dessutom red vi vid 16:00 idag. Kunde tom rida i t-shirt liksom, i september? Jag kanske är tråkig nu, men jag vill faktiskt ha lite riktigt höst nu... Lite småkyligt, varma myskläder osv. Sommarvärmen som var idag tycker jag är bara jobbig faktiskt!

Träningen började bra och jag fick till några bra språng men en bra känsla. Men så blev det några kassa språng där i mellan, där jag inte får någon känsla alls. Grejen med Lucky är att han gärna viker in näsan, blir "tom" och lite lång i kroppen. Jag vill ha honom mer på rumpan, ihop och upp med huvudet. Så att jag kan ha honom framför mig och få någon känsla för hindret och distansen. Jag tänkte redan när jag satt upp idag, att nu ska jag se till att ha honom framför mig idag. För jag vet ju problemet och varför jag inte ser distansen, vad problemet beroror på.

Så när jag ändå inte fick till det, då blev jag riktigt arg faktiskt. Jag AVSKYR verkligen att göra samma misstag gång på gång, jag tycker att en gång räcker och sedan ska jag göra en förbättring. Så jag svor och var rätt arg idag haha. Gaby tyckte dock att jag inte skulle lägga för mycket fokus på det, han är som han är helt enkelt. När jag sa det att Curre är så mycket enklare, han är det bara att sätta fart på så löser det sig så fick jag till svar "Men han är avlad för att hoppa, lite skillnad där" haha. Kanske sant iof.  

Så jag är både väldigt nöjd och inte så nöjd. Jag får ju också tänka på att jag inte hoppat alls nästan under hela sommaren, förutom några språng med Chino. Så jag behöver komma i form och hitta tillbaka till känslan också. Men ack så frustrerande det är att veta vad som är problemet men ändå inte få till det!! Hästen är duktig och sköter sig iaf :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0