Hoppning nr 2

Idag var nog det bästa hoppasset hittils med Lucky! Egentligen så var han lite trött och inte så bra på marken som han annars är.  Men fick tidigt hjälp av Gaby som sa åt mig att höja upp huvud på honom när jag samlade ihop honom, för att få in bakbenen. Han är svag där och viker lätt bara in näsan, vilke gör att han blir lång och "tom" istället. I början kändes det väl sådär, men efter att Gaby var på mig med att variera sitsen mer så släppte det!
 
Jag blir lätt tung i sitsen, vilket alltid har varit ett problem. Blir att jag omedvetet bromsar upp och ser då inga bra distanser alls. Men när jag kom upp i sitsen och galopperade på lite innan, sjönk ner i anridningen så blev distanserna såå himla mycket bättre. Fick honom framför mig och kunde liksom bara sitta upp, riktigt härligt. Fick  några såna språng med Curre på förmiddagen, men han är mycket lättare att få framför sig och där med också att rida på hinder. Men jättenöjd med Lucky!
 
Avskyr verkligen att lägga hästarna dåligt, känns så himla taskigt speciellt när det inte är min häst. Känns som min plikt att ge den bra förutsättningar och erfarenheter. Sen har jag varit så bortskämd med Curre där nästan alla språng blir bra, då han är så mycket mer lättreglerad och jag känner honom bättre. Han är lättare att få framför sig, ser jag en stor distans så är han helt med på noterna och att komma nära är inget problem. Han är rutinerad helt enkelt! Men så grymt nyttigt att få rida orutinerade hästar också, har lärt mig supermycket på denna häst.

Nu ska jag DISKA upp mitt berg, har inget rent snart haha. Sen ska jag jobba klart med min uppgift som ska vara klar tills imorgon, sen är den DONE. Så himla skönt, så kan jag ta tag i dom andra uppgifterna på riktigt. Vill helst ta en sak i taget än att småjobba med alla samtidigt. Så det är vad min kväll ska spenderas med. Sova i tid också, så jag kommer upp i tid ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0