Hard work

Idag var det verkligen att sånt där bit-ihop-och-rid-bara pass med Curre. Direkt när jag tog tyglarna så kände jag hur stel hela han var, inte i sidorna utan mer över lag. Stenhård i munnen och ville inte sätta under sig. Så jag behöll bara minen och RED, fokuserade på mina hjälper och bara upprepa sånt lösgörande arbete som jag vet att han lossnar av. Det tog tid, men efter ca 50 min intensivt arbete så lossnade han så pass mycket att jag nöjde mig. Jag tycker det är viktigt att rida så att man får ut något av passet och inte avbryta för att man har ridit "tillräckligt länge". Helst vill jag bara att han trimmas 30-40 min, men såna här dagar är det bara att bita ihop.

Grundorsaken var nog att han hoppade och gick lite tuffare i onsdags och bara skrittade igår. Med facit i hand så skulle han nog joggat igår, då hade han nog känts mjukare idag skulle jag tro. Men, det är lätt att vara efterklok! Han var fin i slutet iaf, efter MÅNGA övergångar, sidvärtsrörelser och lite förvänd galopp. Skulle vilja träna dressyr regelbundet för tränare, men det är tyvärr en ekonomisk fråga. Just nu prioriterar jag bra stallplats, hopptränare och hovslagare. Men tror att det hade hjälpt att få markarbetet mer på plats. Vet precis hur jag vill ha honom, men det är svårt att nå dit helt på egen hand. Nästa vecka kan vi iaf få hjälp av Gaby.

Imorgon tänkte jag vara i stallet redan 06:30 för att fixa klart allt för Curre, vilket betyder kliva upp vid 05:30... Haha, klev upp 05 HELA sommaren när jag jobbade, men det har jag verkligen glömt av nu känner jag. Men jag + ett gäng från stallet ska dra upp till... Torpshammar tror jag, Boda Borg iaf. Det är som Alborgen ungefär, man bildar lag och tävlar mot varandra. Blir nog kul! Hinner jag, så joggas Curre på kvällen annars får han helt enkelt vila.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0