Första hoppträningen!

När jag gjorde iordning Curre inför dagens hoppträning så såg han lite halvloj ut. Pratade med en annan i stallet om att det här var hans första hoppträning sedan april och Nicke som stod och skodde brevid (Curres hovis) skojade och frågade om jag skulle sätta på halsrem haha. Jag trodde väl inte riktigt så då jag ändå hoppat lite själv.

Han var lite lagom pigg när jag red fram, kastade sig någon gång när han blev "rädd". Men sen du! När vi skulle börja hoppa fram tillsammans så drog han, hoppade rakt upp i luften (med en bakutspark som avslutning några ggr) och riktigt kastade sig mot hindren! Han tyckte det verkligen var supermegakul, har nog aldrig varit med om att han har varit såhär pigg faktiskt haha. Men roligt när han är sån, även om man inte riktigt får ut det man vill när han ska lattja runt.

Vi hoppade en serie och några linjer, runt 1-1,10 m som max. Med Curre så sitter verkligen allt, trots att vi inte hoppat ordentligt på många månader nu (fem ungefär).  Det är bara att galoppera och styra så sitter distanserna. Jag får dock inte glömma att ha honom framför mig i svängarna, även om han är såå mycket enklare än Lucky. Det vi behöver jobba med nu är att få honom mer liksidig, tänja ut högersidan och komma ut till höger tygel. Där ligger hans svaghet just nu, vilket speglar av sig i hoppningen. Men buskul att äntligen hoppa min guldklimp igen!❤︎

Nu ska jag jobba vidare med min illustration (som jag för övrigt jobbat med i två dagar nu...) och sedan blir det lite käk framör Idol och påbörja en ny uppgift.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0