Viktigt att rida efter ett system

Jag tog ut Curre i ridhuset på förmiddagen och det kändes inte bra. Istället för mitt planerade korta pass så blev det cirkus 40 min trimm istället. Ja, han kanske blir trött tills imorgon men då får det helt enkelt bli så. Efter 15 min så kändes det som att jag hade två val. 1. Sluta tvärt och hoppas att han är ridbar i helgen. 2. Rida igenom det och ta att han kanske inte är sådär taggad/pigg som han bör vara för att prestera på topp.

Jag har funderat mycket nu, varför jag inte får ordning på det här. I våras när han gick 130 klasser så var han superfin på marken, medan det nu kanns som att vi har backat 10 steg. Varje pass börjar med spänningar, stumhet och det är ingen harmoni i ridningen alls. Blir jättefrustrerad!
 
Det jag tror gör den här skillnaden är att jag i våras hade ett system. Jag var mer noggrann, värmde upp likadant och fokuserade på det viktigaste. Då fungerade ridningen. Nu är allt lite hit och dit, ingen ordning och reda alls. Där har vi den stora skillnaden tror jag. 

Idag var han jättefin i slutet, när jag började fokusera ordenligt och reda ut allt. Jag fokuserade på min sits, vägen och red mer med rytterhjälper. Först då började bitarna falla på plats och han började arbeta ordentligt. Det är verkligen sjukt frustrarande att veta precis hur man ska rida, men inte har något system eller kan "knyta ihop säcken" riktigt. Där behöver jag verkligen bli bättre!

Hur fin är inte denna bild jag hittade bak i arkivet? Curre och Eddie ♥︎

Kommentarer
Postat av: Ninnie Hansson

Väldigt söt bild :)

Svar: Visst är den! ;D
Veronica Sroka

2014-11-14 @ 18:17:36
URL: http://ninniehansson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0