Tävling Högbo dag 2

Framhoppningen idag var KAOS, pga att jag inte hade en vettig groom haha... Gud vad jag klagar på min stackars pappa, han försöker och kan inte hjälpa att han inte är lika skillad som syster min ;) Men det gick fort, jag kunde inte hoppa fram efter "mitt system" och blev stressad pga att jag inte visste hur många det var före mig. Klämde av honom typ 3 m innan varje språng... Var fruktansvärt arg när jag stog i slussen in till banan, för det kändes skit rent ut sagt.

Inne på banan så samlade jag dock tankarna och galopperade igång honom. Red på rätt antal språng överallt och vi hade en jämn rytm, galopperade in i mål som felfria. Kändes så GRYMT skönt att gå från en sån katastrof framhoppning, in i vår första 120 på 7 månader och bara sätta nollan. Det är ett bevis på att vi har rutin och är stabil på 120 nivå nu! Räknade ut att vi totalt under alla år har sex placeringar i 120, varav tre av dem är tagna iår. Då har vi gjort 6 starter i 120/125 iår. 

Är ändå inte helt nöjd då jag vill ha honom bättre på marken. Nollan idag gjorde vi på rutin och kämparglöd, inte pression. Jag vill ha honom bättre på marken, framme och kunna galoppera framåt och möta upp hindren så att han välver sig över dem. Idag var inte sprången jättebra, blev lite halvflackt eftersom han inte är ordentligt lösgjord. Jag vill helt enkelt att han ska hoppa mer på spänst, vilket han måste göra för att sätta nollor i 130 sen. Viket är nästa års mål!

Sjukt nöjd och glad ändå med min grabb ♥︎ Film kommer när jag lyckas ladda upp den.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0